Steyr LG 110 Field Target
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Nene ten obyc Steyer fakt kraval dělá
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Obávám se, že jsou tu šířeny polopravdy, omyly a zbožná přání.
BMW : nevěřím tomu, že jsi dal 150ran s Heavy při rychlosti +-243m/s
Steyr udává 160 ran při 16J / otázkou je, čemu říká 16J /
Dobrodruh : Tebe podezřívám / v dobrém /, že jsi při měření konzistence a počtu ran, střílel Exacty ne Heavy
Já jsem dnes se Steyrem FT black .177 naměřil s Heavy opakovaně 110ran / 200 - 85bar / - 220m/s při konzistenci +- 2,1m/s
50ran - 240m/s +- 1,0m/s
Leda, že bych měl flintu na reklamaci ovšem tomu moc nevěřím. HW100 má stejný objem kartuše a dá těch 120 ran s trochou menší energie.
Žádné bzink ani plechový zvuk flinta nedělá, pouze práskne při výstřelu jako každá jiná větrovka.
BMW : nevěřím tomu, že jsi dal 150ran s Heavy při rychlosti +-243m/s
Steyr udává 160 ran při 16J / otázkou je, čemu říká 16J /
Dobrodruh : Tebe podezřívám / v dobrém /, že jsi při měření konzistence a počtu ran, střílel Exacty ne Heavy
Já jsem dnes se Steyrem FT black .177 naměřil s Heavy opakovaně 110ran / 200 - 85bar / - 220m/s při konzistenci +- 2,1m/s
50ran - 240m/s +- 1,0m/s
Leda, že bych měl flintu na reklamaci ovšem tomu moc nevěřím. HW100 má stejný objem kartuše a dá těch 120 ran s trochou menší energie.
Žádné bzink ani plechový zvuk flinta nedělá, pouze práskne při výstřelu jako každá jiná větrovka.
Odpoveď
Ano, môžeš mať pravdu, lebo pred asi hodinou som veľmi presným digitálnym manometrom meral tlak v kartušiach od STEYRA samozrejme aj FX s medzikusom a dospel som k hrozivému zisteniu. Odchýlka od malých manometrov až 30 bar !!!! Konkrétne strieborná kartuša od testovaného FT modelu ukazuje o 28 bar menej pri vysokom tlaku a s klesaním tlaku to lieta bárs jako - nemeria o -28 bar pernamentne. Pripravujem nejaké úpravy regulátoru (dúfam, že k lepšiemu) a urobím testy ešte raz s presným meraním, bez ohľadu na to, čo uvádza výrobca.
RipleyAR5S,GP,STEYR5x,FX6x,HW1002x,GunpowerSS,MARCH3x,S&B,Swarowsky,Noname3x....
Opět a naposledy jsem si pročítal zpětně ty zavádějící mystifikační informace, zejména od BMW.
Tlumič hluku, stabilizátor střely, kompenzátor neubere rychlost střely u větrovky o 20m/s.
Toto celé téma je zavádějící, polopravdivé. Pár jakoby konkretních příspěvku a na to je nabalené to další..
Silencer : smázni to celé, založím na tuto flintu nové, smysluplné téma
Díky.
Tlumič hluku, stabilizátor střely, kompenzátor neubere rychlost střely u větrovky o 20m/s.
Toto celé téma je zavádějící, polopravdivé. Pár jakoby konkretních příspěvku a na to je nabalené to další..
Silencer : smázni to celé, založím na tuto flintu nové, smysluplné téma
Díky.
Sportovec
Prosím Ťa prestaň trepať aj Ty. Ja som k flintám nekompromisný, a nepotrebujem prikrášľovať výsledky meraní, lebo nebudem v prvom rade klamať sám seba. Ak chceš založiť vlákno znovu, budiž ale buď Si istý, že ku STEYROM budem mať určite pripomienky. Zabezpeč Si kvalitné meradlá, lebo si myslím, už teraz, že to budú ostré výmeny názorov.
RipleyAR5S,GP,STEYR5x,FX6x,HW1002x,GunpowerSS,MARCH3x,S&B,Swarowsky,Noname3x....
Sportovec
Ty asi nečítaš, čo Som špeciálne Tebe napísal. Ešte raz :
1. Manometer na kartuši ukazoval -28bar. Ak naplním kartušu na 200bar, vskutku som ju naplnil na 228 bar. Prepáč, že som to nevedel, lebo som ešte nevlastnil manometer, ktorý meria 0-400 bar s odchýlkou z celého rozsahu 0,025% t.j. presnosť 0,1 bar na celý rozsah frekvenciou 5000 meraní za sekundu.
2. Testovaná zbraň mala 600mm hlaveň, ktorá zrejme predáva diabolke odlišnú energiu ako originálna od výrobcu.
3. Keďže testujem väčšinou v byte (teplota pri testovaní bola cca 25 stupňov Celzia) používam dva za sebou nasadené moderátory hluku známeho fínskeho výrobcu, žiadny produkt co dúm dal. Tie znižujú úsťovú rýchlosť od -20 do -10m/s, rôzne podľa váhy aj priemeru diabolky. To ti asi budem musieť hodiť na video, aby Si to lepšie pochopil.
Musíš sa zmieriť taktiež s tým, že každá puška má odchýlky od uvedených parametrov, stačí, keď ju kvalitne premažeš a taktiež strelivo preprané v technickom benzíne, vyfénované a následne premazané trebárs Nepierom, mení úsťovú rýchlosť, hoc len nebadane.
Ty ale miesto mazania pušky chceš mazať špeciálne moje príspevky. Ak Si sa samozval do úlohy arbitra tohto fóra a trváš na tom, aby sa zmazali polopravdy, zavádzajúce info a nepravdivé, či konfrontačné príspevky tohto fóra, môžete spolu aj so Silencerom začať, lebo je čo robiť minimálne do konca roka, toľko toho tu je.
1. Manometer na kartuši ukazoval -28bar. Ak naplním kartušu na 200bar, vskutku som ju naplnil na 228 bar. Prepáč, že som to nevedel, lebo som ešte nevlastnil manometer, ktorý meria 0-400 bar s odchýlkou z celého rozsahu 0,025% t.j. presnosť 0,1 bar na celý rozsah frekvenciou 5000 meraní za sekundu.
2. Testovaná zbraň mala 600mm hlaveň, ktorá zrejme predáva diabolke odlišnú energiu ako originálna od výrobcu.
3. Keďže testujem väčšinou v byte (teplota pri testovaní bola cca 25 stupňov Celzia) používam dva za sebou nasadené moderátory hluku známeho fínskeho výrobcu, žiadny produkt co dúm dal. Tie znižujú úsťovú rýchlosť od -20 do -10m/s, rôzne podľa váhy aj priemeru diabolky. To ti asi budem musieť hodiť na video, aby Si to lepšie pochopil.
Musíš sa zmieriť taktiež s tým, že každá puška má odchýlky od uvedených parametrov, stačí, keď ju kvalitne premažeš a taktiež strelivo preprané v technickom benzíne, vyfénované a následne premazané trebárs Nepierom, mení úsťovú rýchlosť, hoc len nebadane.
Ty ale miesto mazania pušky chceš mazať špeciálne moje príspevky. Ak Si sa samozval do úlohy arbitra tohto fóra a trváš na tom, aby sa zmazali polopravdy, zavádzajúce info a nepravdivé, či konfrontačné príspevky tohto fóra, môžete spolu aj so Silencerom začať, lebo je čo robiť minimálne do konca roka, toľko toho tu je.
Milius : nové téma o Steyr FT bych měl založit proto aby se uvedly skutečné parametry a příspěvky zcela O.T jako například Tvůj, tam nebyly. Nepochopil jsem zmínku o dělníkovi a živnostníkovi. Neznamená, že když jsou tyto flinty trochu dražší, tak se jejich téma bude znehodnocovat O.T. Pokud někdo něco má k flintě konkrétního, tak jsem s tím a pokud nemá, tak ať promlouvá jiným směrem.
Diskuze o bzinkání vznikla z neznalosti, stejně tak naměřené hodnoty BMW a Dobrodruha nejsou reálné.
Ta flinta je opravdu vyjímečná ale ne natolik aby při stávajícím objemu kartuše dávala 90 nebo 150
20J výstřelů.
Delší hlaveň přidá na energii cca 2J.
Tlumič potřebných parametrů neubírá na rychlosti nic ale to už se opakuju.
Plnnit nad skutečných 200bar nemá smysl, energie je nižší než od 200bar dolu, krom toho to nemusí prospívat regulátoru.
Mnou naměřené hodnoty s diabolkami Heavy :Stříleno v tlakovém rozmezí 200bar - 85bar.
220m/s - 110 ran
240m/s - 52 ran
Jdu střílet, po ránu tady v horách nefouká
Diskuze o bzinkání vznikla z neznalosti, stejně tak naměřené hodnoty BMW a Dobrodruha nejsou reálné.
Ta flinta je opravdu vyjímečná ale ne natolik aby při stávajícím objemu kartuše dávala 90 nebo 150

Delší hlaveň přidá na energii cca 2J.
Tlumič potřebných parametrů neubírá na rychlosti nic ale to už se opakuju.
Plnnit nad skutečných 200bar nemá smysl, energie je nižší než od 200bar dolu, krom toho to nemusí prospívat regulátoru.
Mnou naměřené hodnoty s diabolkami Heavy :Stříleno v tlakovém rozmezí 200bar - 85bar.
220m/s - 110 ran
240m/s - 52 ran
Jdu střílet, po ránu tady v horách nefouká

- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Musím to bzinkání uvést na pravou míru, mícháte hrušky s jablkami. Říkal jsem a na tom trvám že "bzink" dělá normální Steyr, ten ve verzi FT to nedělá protože má pružinu která to má dělat uzavřenou v nějaké trubičce či čem.
Na bzinkání u klasické běžné verze Steyra trvám Ft verz jsem měl v ruce jen 10 minut půjčenou od Lukaše z Polska tudíž se k této pušce nevyjadřuji.
2 Milius - cenu pušky neřešíš podle toho co vydělaváš ale podle toho co jiného si dokážeš odpustit.
2 BMW třeba dáš ran jak o božím tělě - napsat můžeš cokoliv.
2 Sportovec - máš to zapotřebí.
2 Měření tlaku na přenost 1 Barr tak po tom měřidle toužím ... alespoň vidět ( tedy pokud se nejedná o spětnovazební elektroventil )
Na bzinkání u klasické běžné verze Steyra trvám Ft verz jsem měl v ruce jen 10 minut půjčenou od Lukaše z Polska tudíž se k této pušce nevyjadřuji.
2 Milius - cenu pušky neřešíš podle toho co vydělaváš ale podle toho co jiného si dokážeš odpustit.
2 BMW třeba dáš ran jak o božím tělě - napsat můžeš cokoliv.
2 Sportovec - máš to zapotřebí.
2 Měření tlaku na přenost 1 Barr tak po tom měřidle toužím ... alespoň vidět ( tedy pokud se nejedná o spětnovazební elektroventil )
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
0,1!!!!!!!!!!!
0,1 bar Alex, preboha živého už Si to zase domotal
Majitelia STEYROV a aj iných miláškov, nerezové hlavne 600mm/4,5mm LW sú doma (40ks), kto má záujem SZ. Doniesol som domov 3x STEYR HP100 Hunting a žiaľbohu musím dať Alexovi za pravdu dve pušky idú na cca dvojčiarkované "Á" a jedna z nepochopiteľných príčin úplne nič a to sa jedná o úplne rovnaké modely !! Nevadí, majitelia gitár a podobných nezmyslov ich môžu použit ako ladičku.
A ešte jedna perlička, hlaveň vo fabrike u STEYRA 300 Euro bez DPH !!! Kto neverí, nech tam zavolá.

A ešte jedna perlička, hlaveň vo fabrike u STEYRA 300 Euro bez DPH !!! Kto neverí, nech tam zavolá.

To Sportovec : Tohle je forum ne encyklopedie a proto je taky nutny k nemu podle toho pristupovat. Rozhodne nevidim duvod k nejakymu mazani, kdo se postavi do role soudce a jasne oznaci , ktery udaje jsou pravdivy a ktery zavadejici?
Samozrejme jinak jsem pro aby tu vznikla sekce "Technicke informace" a tam byly uvadeny co nejpresnejsi informace merene kvalitnim zarizenim a jednim clovekem. Ale to je asi dost neproveditelny.
Samozrejme jinak jsem pro aby tu vznikla sekce "Technicke informace" a tam byly uvadeny co nejpresnejsi informace merene kvalitnim zarizenim a jednim clovekem. Ale to je asi dost neproveditelny.