O vzduchovk?ch Gamo
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pěkný den, sedím tu několikátý den a čtu... mnoho různých hodnocení.
Jsem amatér a váhám mezi CFX, Hatsan 100, Norica Quick
jednoznačně ve dřevě a .177 (pro mne i juniora).
Prosím o doporučení
Díky
Jsem amatér a váhám mezi CFX, Hatsan 100, Norica Quick
jednoznačně ve dřevě a .177 (pro mne i juniora).
Prosím o doporučení
Díky
re
To máš jedno co si vybereš ,každá vzduchovka má svoje plusy i minusy,jestli je to Hatsan nebo Gamo kvalita i zpracování je dobré.
Hail And Kill !
no já taky váhal několik měsíců, stále jsem se rozmýšlel mezi hatsanem 100 a gamem CFX a gamem CF 30. Chtěl jsem také dřevo. Nakonec jsem ale koupil gamo CFX v plastu a vůbec nelituju že není v dřevěné pažbě. Je velice pěkná vzhledově a je i velmi přesná-a to jsem střílel jen na 15 m přes otevřená mířidla(která podotýkám jsou velice pěkně a dobře zpracovány) a diabolky Standart z Kovohutí. Už mám objednaný puškohled Delta 4x32 AO a diabolky JSB Exact. Už se těším až to vše vyzkouším
Zdravím
Vie niekto prosím kam presnejšie patria tieto dve "menšie sučiastky"? Pri rozborke ...
http://nd.blog.cz/galerie/880/390/a0883 ... 946_o2.jpg
http://nd.blog.cz/galerie/375/141/ff141 ... 847_o2.jpg
Vie niekto prosím kam presnejšie patria tieto dve "menšie sučiastky"? Pri rozborke ...

http://nd.blog.cz/galerie/880/390/a0883 ... 946_o2.jpg
http://nd.blog.cz/galerie/375/141/ff141 ... 847_o2.jpg
Gamo Hunter 440
Co je kritické u Gamo lamaček:
- pružina se křiví a klesá její výkon, poměrně rychle
- u takto výkonné je potřeba mazat vnitřnosti Brunox IX50 nebo podobným high-tech mazivy
- optika jedině pro kulovnici, zničil jsem 3x, posouvá se všechno ve všem a žádný šroub to neudrží
- Dřevo pažby se natahováním vyláme, časem praskne i ten plastový kluzný kroužek
- Vylámané dřevo má za následek rupnutí přepákování natahovacího mechanismu – boční tuhost
- Šrouby jsou měkké a vyžvýkají se, povolují se. Materiál válce se probrousí.
Huntera 440 jsem si koupil před 11 lety. Když se dívám na nákresy, tak se střeva ani trochu nezměnila. Jen pár kosmetických změn na fasádě. Gamo dává tyhle střeva snad všemu. Všechno je to velice jednoduché, mohlo by to být geniálně jednoduché, ale není. A materiál nevydrží.
V té době měl Hunter oproti Slávkám fantastické zpracování. Ale trvanlivost... Ty slávky jsou tady dodnes (taky to jsou flusbročky a ne dělo jako Hunter) Do 500 výstřelů – což je jedna krabička, byl Hunter funglovka. Krabičku jsem z nadšení vystřílel první den. Po dvou krabičkách už bylo poznat jak degraduje. Hodně to ovlivňovalo v té době dostupné mazivo. Když jsem se vyptával ve zbraních čím mazat, aby to nehořelo, nikdo nechápal ani neporadil. (dnes u mě vítězí Brunox IX50, dělá mokrý film a nehoří) Celkově Hunter vydržel kolem 10.000 výstřelů a sprovodil ze světa mrak škůdců, ale to už byl ke konci dost nepoužitelný. I tak se s ním dalo trefit. Nebyl to však žádný požitek, spíš kumšt.
- pružina se křiví a klesá její výkon, poměrně rychle
- u takto výkonné je potřeba mazat vnitřnosti Brunox IX50 nebo podobným high-tech mazivy
- optika jedině pro kulovnici, zničil jsem 3x, posouvá se všechno ve všem a žádný šroub to neudrží
- Dřevo pažby se natahováním vyláme, časem praskne i ten plastový kluzný kroužek
- Vylámané dřevo má za následek rupnutí přepákování natahovacího mechanismu – boční tuhost
- Šrouby jsou měkké a vyžvýkají se, povolují se. Materiál válce se probrousí.
Huntera 440 jsem si koupil před 11 lety. Když se dívám na nákresy, tak se střeva ani trochu nezměnila. Jen pár kosmetických změn na fasádě. Gamo dává tyhle střeva snad všemu. Všechno je to velice jednoduché, mohlo by to být geniálně jednoduché, ale není. A materiál nevydrží.
V té době měl Hunter oproti Slávkám fantastické zpracování. Ale trvanlivost... Ty slávky jsou tady dodnes (taky to jsou flusbročky a ne dělo jako Hunter) Do 500 výstřelů – což je jedna krabička, byl Hunter funglovka. Krabičku jsem z nadšení vystřílel první den. Po dvou krabičkách už bylo poznat jak degraduje. Hodně to ovlivňovalo v té době dostupné mazivo. Když jsem se vyptával ve zbraních čím mazat, aby to nehořelo, nikdo nechápal ani neporadil. (dnes u mě vítězí Brunox IX50, dělá mokrý film a nehoří) Celkově Hunter vydržel kolem 10.000 výstřelů a sprovodil ze světa mrak škůdců, ale to už byl ke konci dost nepoužitelný. I tak se s ním dalo trefit. Nebyl to však žádný požitek, spíš kumšt.
nejlepší cíle
úplně jenlepší věc co jsem odstřelil byla petka pár měsíců starého nedopitku vína. Ta lahev se po zásahu roztrhla za mohutného zvukového efektu na maličké škubance jednotlivých vrstev PET. Komu se nechce čekat až víno "uzraje" mohla by fungovat 1/3 čerstvé koly / kofoly a pár tabletek Mentos - rychle zavřít a utíkat 
PS: četl jsem tady na co tlumič na pístovou vzduchovku - no takový Hunter dělal šlehy a s tlumičem to bylo jen ocelové cvak-twongnutí. Nemluvě o dieslingu - když se tam čerstvě dalo WD40 tak to bylo už skoro jako malorážka

PS: četl jsem tady na co tlumič na pístovou vzduchovku - no takový Hunter dělal šlehy a s tlumičem to bylo jen ocelové cvak-twongnutí. Nemluvě o dieslingu - když se tam čerstvě dalo WD40 tak to bylo už skoro jako malorážka