UMAREX - 850 AirMagnum

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
duffioso

Příspěvek od duffioso » 23 čer 2009 11:29

Kavy:apevia to napsal presne,nic na hlaven,bipod patri na predpazbi,hlaven je pruzna i kdyz to tak v ruce nevypada.Musel bys mit tu flintu porad stejne zatizenou,abys strilel porad na stejne misto a to dost dobre nejde.
Ja jsem ty miridla jeste nesundal,pac nemam tak tenkej sroubovak :-) a me se s nima strilelo vyborne.Na deset metru jednou dirou z ruky.Ale dolu pujdou

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Kavy

Příspěvek od Kavy » 23 čer 2009 12:12

Mušku můžeš nechat nasazenou.Mám opravdu nízkou montáž (předek puškohledu je 2mm nad hlavní) a mušku v obraze nemám.
Našel jsem doma černěný červíky na imbus.Ještě jsem je raději zajistil kapičkou Loctite.
A koukej už si Duffioso koupit pořádnej kukr :wink:
duffioso

Příspěvek od duffioso » 23 čer 2009 13:26

Nic tam nechavat nebudu,nemam rad pevny miridla.Bohuzel nebyli love,tak jsem koupil montaz,ktera byla.Ale je dost vysoka,takze kukr s 40 objektivem je dost vysoko,ale je to provizor.Pujde tam s paralaxou a vetsim objektivem.Ted jinej koupit nemuzu,pac jsem mel doma peklo,kdyz prisel umarex :-) musim rozprodat to co mam.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 23 čer 2009 23:11

Pre Vašu informáciu, ak by ste mali niekto záujem, o ten adaptér na dve 12g bombičky, predávam - skoro nový - za 80€ aj s prepúštacím ventilom z Drulova. Pri rýchlom jednaní platím aj poštovné po územi SR.
xMartyx

Příspěvek od xMartyx » 24 čer 2009 08:36

ad "bipod nepatri na hlaven" - a jak tedy vysvetlite tohle? jako totalni ulet vyrobce? a proc je to oznacene jakoze "sniper verze"? :)
http://www.gunshop.cz/eshop/product_inf ... ts_id=1702

Kdyz uz tedy bipod na 850ku pak tedy montovany na predpazbi. Jenze ta "predni cast" predpazbi, (na kterou se bipod zrejme bezne montuje, viz napr http://www.4komma5.de/product_info.php? ... 5d1a41b74a), tlaci spis do hlavne, nez ze by tvorila kompaktni celek se zbytkem plastove casti - tj podle myslenky "bipod na hlaven ne" by bipod na predpazbi nemel co delat - jinak tlaci na hlaven stejne, jako by tam predpazbi nebylo a v jeho miste byl bipod primo chyceny k hlavni.

A i kdyz by byl bipod namontovany primo do zbytku pazby (tj o velky kus posunuty dozadu tj puska bude hur vyvazena - tezsi na predek) tak plast je tvarnejsi nez kov - pri dlouhodobem zatizeni tece - tj casem bude zase podepirana spise hlaven. tj podle myslenky "bipod na hlaven nesmi" neni vlastne mozne provest montaz bipodu na U-850 s plastovou pazbou - leda ji vymenit za drevenou (a jak resite, ze drevo pracuje? krouti se, vysycha, ve vlhku bobtna etc?) nebo kovovou, chycenou jen na dva srouby pred a za spousti, jinak se hlaven vystavuje riziku namahani.

A jeste dotaz, kdyz sila, kterou by na hlaven pusobila vaha pusky, ma vyznamne ovlivnovat jeji zakriveni a tim i mireni a presnost - jak resite, kdyz vam z boku na pusku sviti slunko a jedna strana hlavne je zahrivana vice, nez druha a tudiz vlivem tepelne roztaznosti kovu se hlaven krouti - ohyba se? Z kazde strany teplomer (celkem ctyri, nahore, dole, vlevo, vpravo) a bokem tabulka, rikajici kolik naklikat kterym smerem pri prislusnych teplotach? :)

(jeste comment - chapu, ze u plnokrevnych odstrelovacskych pusek - tj takove, do kterych se davaji klasicke naboje a ktere pracuji na principu vybuchu - hraje svou roli rezonance hlavne a jeji vlneni etc - jenze U850 se pri vystrelu temer nehne, takze rezonance a dynamicke vlastnosti hlavne jsou oproti klasickym strelnym zbranim vyuzivany jen minimalne, tj z pohledu dynamiky hlavne pri vystrelu je tato spise nedynamickou zalezitosti?)

... a ted kamenujte
duffioso

Příspěvek od duffioso » 24 čer 2009 09:19

No tak kamenovat te nikdo nebude.Kmit hlavne je u kazde pusky,nezalezi na tom,jestli je to pistovka,plynovka,nebo vetrovka.Nebude tak markantni jako u nabojovych pusek,ale tam.Kazdopadne mas pravdu v tom,ze u vzduchovek vseobecne,je to nepostrehnutelny a presnost to ovlivni minimalne.Ale pokud das bipod primo na hlaven,tak tam prohnuti,nebo minimalne zdvih te hlavne bude a zmeni se bod zasahu.Nemame volne plovouci hlavne,protoze se nam dotykaji pazby.Vliv teploty okoli a roztaznost materialu je hloupost.Tu resit taky nemusis.Jedina moznost montaze dvojnozky je na ten pevny kus predpazbi.To vyvazeni nebude takova hruza.Stejne pusku vzadu na pazbe drzis rukou,nebo ji mas na beanbagu.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
drát

Příspěvek od drát » 24 čer 2009 13:02

to xMartyx :To Norinco je opravdu úlet výrobce (made in Čína http://www.norinco.com/c1024/english/pr ... index.html ) ty ti udělají sniperku i s praku a vrazí k tomu bipod :? Takhle to vypadá jak protitanková puška. Bipod pod hlavně mají zde http://www.colosus.cz/p30667-operna-dvo ... na-hlaven/
a pak to vypadá takto http://www.g-staks.de/meine_airmagnum.gif
ale každý svého soustřelu strojvůdce.
Jak vypadá malorážková odstřelovačka se podívej tady nikde bipod na hlavni. Sorry za OT :oops:
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
duffioso

Příspěvek od duffioso » 24 čer 2009 13:04

Tak jsem dneska v praci trosku nastreloval kukr,kterej jsem tam dal z velky pusky a opruz.Mam to ted jakztakz na deset metru,vic nebylo v byte k dispozici :-)
Bez paralaxy je to pakarna.Musim pouzivat zoom 3x jinak nic nevidim.
kavy:nemas doma jednu kyvetu navic,na pujceni?Vratil bych ti ji pak plnou.Jen do doby,nez objednam svoje.

jeste dotazek na vas,co pouzivate kyvety a drulovackou vsuvku.Tesnite ji nejak?Napr teflonem,nebo ji tam hrnete "nasucho"?
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Spectre86

Příspěvek od Spectre86 » 24 čer 2009 13:07

Vsuvka by mala byť tesnená O-krúžkami, takže sa neoplat riešiť. Jedine ak je kyveta dlhodobo namontovaná, tak po odmontovaní sa musí O-krúžku dať čas na regeneráciu.
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
PaF

Příspěvek od PaF » 24 čer 2009 22:22

Uvazuju o koupi 850 verze Hunter. V dreve to vic vypada jako flinta.
http://www.colosus.cz/p26242-vzduchova- ... um-hunter/
Libi se mi kryta bombicka. Jeste kdyby se to dalo vybrat a mit tam kyvetu. Nemate tuhle flintu nekdo doma?
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 čer 2009 22:39

To nekupuj, to jsou vyhozené prachy.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 24 čer 2009 22:51

pro PaF
Když projedeš tohlé téma,tak zjistíš,že pažba IDEÁLNĚ sedne tradičně málokomu.Já osobně preferuju pistolovou rukojeť.
A protože zadní část pažby je schodná jako u modelu s plastovou,jsou to vyhozené prachy.
Jestli neplánuješ výměnu pažby,použití kyvet a MUSÍŠ mít dřevo,je to jen na tvé peněžence :wink:
mzprx

PAF

Příspěvek od mzprx » 24 čer 2009 22:57

pre PaF: Ja ju mam, som spokojny, v bezvetri s nou mozes strielat na 50m 10tky jednu za druhou. A drevena pazba je krasna. Na kyvety sa vykasli, kup velke bombicky z polska, tam to stoji polovicu toho, co tu. Je to pohodlnejsie, ako behat niekde plnit, trapit sa, ci je tam dost CO2.

Fotky najdes niekde v predoslych prispevkoch.
Kavy

Příspěvek od Kavy » 24 čer 2009 23:19

A jak řešíš klesající nástřel :?: Posledních 50 střel u mě mělo postupně sestupnou tendenci.
To bych na puškohledu musel neustále cvakat UP..UP..UP..
Originální 88g tank musíš dostřlet,pod tlakem se nesmí odšroubovat.
Kyvetu libovolně odšroubuješ a doplníš.
Jediné řešení na skrytou nádrž je ventil namontovaný na 88g tank a tyto potom doplňovat .. jako kyvety :idea:
Naposledy upravil(a) Kavy dne 24 čer 2009 23:21, celkem upraveno 1 x.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 čer 2009 23:21

2PaF:
Na 850-ku zapomeň.
Všiml jsem si, že střílíš MAO a podobné věci, jinak bych to tu nepsal. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Odpovědět