Weihrauch HW100 S

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sportovec

Příspěvek od sportovec » 11 čer 2009 06:59

Nejhezčí na tom je ta kombinace, Jedno doplňuje druhý a tím se výsledek stává dokonalým :D

madbugie

Příspěvek od madbugie » 11 čer 2009 10:43

velmi pekna myslienka,... keby sme vsetci mali doma taketo "pusky" :D

a ta druha fotka nebude ? nejako ne netento.. pjosime pjosime pjosime...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
Radyx

Příspěvek od Radyx » 11 čer 2009 15:31

Tak vidím o co přicházím když si neprojdu vlákno o HWéčku.
Kubajzzi pěkná fotka pro milovníky (nejen) fotografie! :wink:
SkorpionM

Příspěvek od SkorpionM » 16 čer 2009 20:44

Zdravim,

Cez vikend som rozoberal moje HW100T, mal som rozobratu aj tu cast, kde je biely ventil s pruzinou... Tuto cast som len vycistil a znova zlozil... Po zlozeni a pripojeni kartuse mi zacal unikat cez hlaven vzduch, po podrobnom skumani som nasiel dane miesto...

Vzduch unika preto, lebo z nejakeho dovodu ten biely ventil zle dosadne na stenu, v ktorej je taky ihlanovity otvor (ku ktoremu je ventil tlaceny pruzinou)...

So suciastkami som voben nemanipuloval, len som ten ihlanovyty otvor a ventil vycistil od nejakej vazeliny alebo niecoho podobneho...

Je mozne, aby ta vazelina mala nejaky tesniaci ucinok? Osobne mi to pride ako blbost, ale je to poskladane presne tak, ako to bolo predtym - toto je jedina zmena...

Poradte... asi objednam novy ventil od Schneidera, no neviem, ci to nieco vyriesi...

Martin
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 čer 2009 22:13

Podle mě jsi málo dotáh tu krytku co je pod ní ventil.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
SkorpionM

Příspěvek od SkorpionM » 16 čer 2009 22:16

Kubajzz píše:Podle mě jsi málo dotáh tu krytku co je pod ní ventil.
Ee :). Je az na doraz... ked dam pred nu male tesnenie, nefuci... odoberiem tesnenie, fuci... ale tesnenie tam nechat nemozem - potom by to nestrielalo... som z toho jelen :)
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 čer 2009 22:22

Ty myslíš, že je to tohle?
Obrázek
Pokud to není poškrábané nebo jsi to někde nepoškodil skřípnutím, tak se mi to moc nezdá.
SkorpionM

Příspěvek od SkorpionM » 16 čer 2009 22:28

Kubajzz píše:Ty myslíš, že je to tohle?
Obrázek
Pokud to není poškrábané nebo jsi to někde nepoškodil skřípnutím, tak se mi to moc nezdá.
Ano, presne to mam na mysli... ved to ani ja nechapem - s touto castou som nerobil ziadne upravy... mam objednany od schneidera druhy ventil aj s pruzinou a tesnenim, tak uvidime, ci pomoze... aj tak vemli pekne dakujem za snahu helfnut, cenim si to...

Inac - po vymene pruziny na kladive a pritlaceni regulatora to zralo odost viac vzduchu - mas aj Ty tuto skusenost?
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 16 čer 2009 23:10

No jasně, výkon není zadarmo. :wink:
Momentálně jsem to zkoušel v neděli a v 16J (240m/s) jsem dal asi 160 ran (mezi 200-70bar).

Ještě mě napadlo, jestli jsi nepovolil ten šroub vespod, co kryje montážní otvor z regulátoru do hlavně a je pod ním kulička - tam to rádo utíká, pokud se to nepřitáhne.
SkorpionM

Příspěvek od SkorpionM » 17 čer 2009 17:19

Kubajzz píše: Ještě mě napadlo, jestli jsi nepovolil ten šroub vespod, co kryje montážní otvor z regulátoru do hlavně a je pod ním kulička - tam to rádo utíká, pokud se to nepřitáhne.
Povolil a nasledne aj dotiahol :). Tym to nie je, "syci" to cez tu cast, co som spominal... buduci tyzden budu nahradne diely od Schneidera, tak to skusim vymenit, uvidime...
Arasid

Příspěvek od Arasid » 19 čer 2009 23:24

Tak ja som v utorok dostal krasny balicek, moju HW100T. Odskusal som Nemeckych 7,5J a pustil som sa do rozoberania a nahadzovania silnejsej bicej pruziny a tiez som sa dostal aj za ventil aby som vymenil jeho jednu cast ktoru neviem popisat :) . Zial pri tomto ukone som zlomil ihlu ventilu http://www.versandhaus-schneider.de/pop ... /pID/20236 ktora zabezpecuje vzduch z kartuse takze som maximalne mozne znefunkcnil flintu :cry:
Hned v ten vecer som od Schneidera objednal dva dalsie - preistotu :wink: zial neprehovoril som ich aby tovar poslali skor ako budu mat penezi na ucte. Dnes mi napisali ze tovar je objednany a bude tak do tyzdna, ked som im este pred zaplatenim pisal ze ci to je skladom tak na mna kaslali a hrali mrtveho brouka ...
Nuz neostava mi nic ine ako cakat a buchat si hlavu o stenu ze som nedaval vacsi pozor. Je este nieco na co si mam davat pri skladani pozor?
sportovec

Příspěvek od sportovec » 20 čer 2009 06:49

Tak jsem se po letech dotlačil k proměření konzistence u HW100T. Výsledky jsou následující – impozantní.
Diabolky Exact Heavy
Měřeno v tlakovém konzistentním rozmezí 200 – 80 bar při počtu 120 ran
Hodnoty kolísaly v rychlostech 733 – 739 fps
Rozdíl v m/s je tedy 1.8 m/s
Konzistence +- 0.9 m/s
Jednou byly naměřeny okrajové hodnoty 732 a 741 fps ale ty jsem nebral v potaz – pravděpodobně špatné diabolky.

Nicméně tomuto měření, předcházela po cca 3000 výstřelech Kubajzzova rozborka flinty a její vyčištění – promazání kouzelným olejem všeho, krom regulátoru.
Jen vychází spotřeba 1bar na jednu ránu, zdá se mi to dost, tak mne zajímá jak jste na tom Vy ostatní HWčkáři. Rozhodně nehodlám na flintě nic ladit jen mne to zajímá. U Eva mám spotřebu tuším 0,6bar a u Wolfa 0,3bar ovšem při zásobníku 400cc.
SkorpionM

Příspěvek od SkorpionM » 20 čer 2009 09:27

Arasid píše:pustil som sa do rozoberania a nahadzovania silnejsej bicej pruziny
Toto chapem, robil som to iste...
Arasid píše: a tiez som sa dostal aj za ventil aby som vymenil jeho jednu cast ktoru neviem popisat :) . Zial pri tomto ukone som zlomil ihlu ventilu
Toto uz nechapem... z druhej strany toho bloku je skrutka so 6-hrannym otvorom, jej postupnym pritahovanim docielis to, ze sa rychlejsie naplni komora, z ktorej sa odvadza vzduch do hlavne, cize tiez zvacsujes vykon... Teda aspon tak to chapem ja...

Alebo si chcel spravit "upravu" regulatora - nieco na tento PL sposob?
http://www.airgunservice.pl/igor/hw100_ ... index.html

Na toto sa este chystam ja...
SkorpionM

Příspěvek od SkorpionM » 20 čer 2009 09:37

Arasid píše:Zial pri tomto ukone som zlomil ihlu ventilu
Nezlomil si skor ihlu na tomto?
Obrázek
Arasid

Příspěvek od Arasid » 20 čer 2009 11:55

Nie tu suciastku som prave menil, Nemecka verzia ma tu ihlu asi o 2-3 mm kratsiu ako FAC verzia. CZomil som priamo ten cicis na tej prvej suciastke ktora prichadza do kontaktu s kartusou. Na tom linku co poslal SkoprionM je to hned prva vec ktory musis odkrutit aby si sa dostal k crevam celeho ventilu. Priste nevsimol som si ze gola kluc na ten cicis dosadol a ked som sa snazil to odtacat tak proste prdol. Sorry za vyjadrovanie ale neviem dobre pomenuvat veci :)
Obrazky mozem dohodit ked pridem domov z roboty ...
Odpovědět