Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jsem rad, ze se soutez SW pres vsechny vyhrady libila. Verim, ze kluci v GC budou v trendu prekvapivych situaci a "bojoveho stressu" pokracovat. Mne se to libi a vyhovuje mi takove pojeti souteze, ikdyz to, pravda podle umisteni neni videt
. Ale na to, ze do sedu jsem se nedokazal kvuli zadum vubec slozit a jeste jsem si je natahl, coz pak vedlo k problemum v leze, ktere jsem umocnil spatnym naklikanim na tank
, celkem pohoda.K vlastnimu prekvapeni jsem zdaleka neobhajil posledni misto z minula
Nekdy se prijedu podivat na MaO k vam, ikdyz to asi bude muset pockat do vyzdraveni zad. V tomhle stavu mi "vypracovani rany" jde jeste o moc hur nez obvykle.

Nekdy se prijedu podivat na MaO k vam, ikdyz to asi bude muset pockat do vyzdraveni zad. V tomhle stavu mi "vypracovani rany" jde jeste o moc hur nez obvykle.

- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Jsou tu propozice dalsiho zavodu Male odstrelovacky. Tentokrat se bude strilet v Praze, konkretne na strelnici SSK Magnum Praha - a to v sobotu dne 23.5.
Kompletni propozice najdete na obvyklem miste, www.strelectvi.info
Prosim o predbezne prihlasky dle propozic..
Kompletni propozice najdete na obvyklem miste, www.strelectvi.info
Prosim o predbezne prihlasky dle propozic..
dnešní výsledky z Otrovic : www.truhlmark.cz/zbrane/malorazkovaligagc.xls
-
- Odborník na zbraně
To je skvělý, že jste mu poradili, aby trénoval, akorát že jste mu nikdo neřekli, kde můžou bejt chyby.
Především si musíš správně zorientovat polohu, aby ti při přebíjení flinta mimoděk neujela od terčů a ty abys neztrácel čas jejím dotahováním na terč. Potom je třeba věnovat pozornost umístění nábojů připravených pro ládování tak, abys je měl v přirozeném dosahu, abys je nemusel od nikud dolovat a aby se ti nerozházely během střelby a přebíjení. Zbraň je třeba seřídit tak, abys ji během střelby nemusel nikam tlačit, tzn. délku hlaviště pažby, výšku botky nebo háku, výšku a odklon lícnice (pokud ji máš stavitelnou), výšku dvojnožky. Je jasný, že nemůžeš spouštět jako při klidové střelbě, ale pokud dodržíš všechny předchozí body, musí ti flinta bez námahy stále ukazovat na terčový list a při spouštění se soustředíš je na to, abys odmáčkl rychle, ale PLYNULE. Je taky třeba najít systém postupné střelby - někdo to bere postupně od kraje svisle nebo vodorovně, někdo naopak využívá části přípravného času pro perfektní vypracování polohy a zamíření na nejhůře zasažitelný terč (a ten je uprostřed), jinej naopak v rychlým sledu střílí na odkrytý trup, aby mu potom zbyl čas na složitější terče - podle toho, co komu vyhovuje. Je to dost o psychice každého soudruha. Nechci si honit triko, nejsem takovej borec jako Sportovec, kterej věnuje tréninku mnoho úsilí a času, ale pod 70s se to jednorankou stihnout dá. Netvrdím, že jsou to všechno desítky, ale lepší trefit šestku, než mít 0 za neodpálenou ránu.
Snad ti těch pár blábolů pomůže při dalším tréninku.
Především si musíš správně zorientovat polohu, aby ti při přebíjení flinta mimoděk neujela od terčů a ty abys neztrácel čas jejím dotahováním na terč. Potom je třeba věnovat pozornost umístění nábojů připravených pro ládování tak, abys je měl v přirozeném dosahu, abys je nemusel od nikud dolovat a aby se ti nerozházely během střelby a přebíjení. Zbraň je třeba seřídit tak, abys ji během střelby nemusel nikam tlačit, tzn. délku hlaviště pažby, výšku botky nebo háku, výšku a odklon lícnice (pokud ji máš stavitelnou), výšku dvojnožky. Je jasný, že nemůžeš spouštět jako při klidové střelbě, ale pokud dodržíš všechny předchozí body, musí ti flinta bez námahy stále ukazovat na terčový list a při spouštění se soustředíš je na to, abys odmáčkl rychle, ale PLYNULE. Je taky třeba najít systém postupné střelby - někdo to bere postupně od kraje svisle nebo vodorovně, někdo naopak využívá části přípravného času pro perfektní vypracování polohy a zamíření na nejhůře zasažitelný terč (a ten je uprostřed), jinej naopak v rychlým sledu střílí na odkrytý trup, aby mu potom zbyl čas na složitější terče - podle toho, co komu vyhovuje. Je to dost o psychice každého soudruha. Nechci si honit triko, nejsem takovej borec jako Sportovec, kterej věnuje tréninku mnoho úsilí a času, ale pod 70s se to jednorankou stihnout dá. Netvrdím, že jsou to všechno desítky, ale lepší trefit šestku, než mít 0 za neodpálenou ránu.
no tak to je vyčerpávající odpověď děkujiharpplayer píše:To je skvělý, že jste mu poradili, aby trénoval, akorát že jste mu nikdo neřekli, kde můžou bejt chyby.
Zapomněl jsem dodat že jsem levák a závěr mám na pravé straně což mi dělá trochu problém ale když Harppe říkáš že to jde....
-
- Odborník na zbraně
Tak to ovšem dost významně mění situaci protože pokud budeš levou rukou přebíjet flintu stavěnou pro praváka, zpozdíš se tak, že to stihnout nedokážeš. V tom případě musíš zapomenout na podepření hlaviště a naopak repetýrovat rukou pravou, což dokáže střelbu značně zrychlit - dokážeš být dokonce rychlejší, než praváci. Jen musíš správně synchronizovat pohyby, aby sis závěr neotevřel v okamžiku, kdy zmáčkneš spoušť. To by z hlediska bezpečnosti nemuselo dopadnout nejlíp. Dalším východiskem je klasická repetýrka se zásobníkem (ZKM 456) a případné vybavení jejího závěru obloukem pro obsluhu levou rukou (tak to mám na své 456) - pak si můžeš vybrat, jestli levou nebo pravou (pro nemravy - pořád ještě je řeč o střílení). Další možností je pořídit si flintu s levým závěrem - tak jsem to nakonec udělal, když jsem řešil nákup terčovnice Anschütz. To jsou ale už jiné peníze. Jo, teď mě ještě napadla jedna možnost - koupit samonabíječku. To už je ale zas jiná písnička.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem zkoušel střelbu s levou rukou na spoušti (mám pistolovou rukojeť) pušku vraženou do ramene a druhá ruka držela závěr a nepouštěl ho no bylo to divoké, ale dostal jsem se na 40s ale o nějakém přesném míření se nedá mluvit snad s cvikem, ale děkuj za odpověď.harpplayer píše:Tak to ovšem dost významně mění situaci protože pokud budeš levou rukou přebíjet flintu stavěnou pro praváka, zpozdíš se tak, že to stihnout nedokážeš. V tom případě musíš zapomenout na podepření hlaviště a naopak repetýrovat rukou pravou, což dokáže střelbu značně zrychlit - dokážeš být dokonce rychlejší, než praváci. Jen musíš správně synchronizovat pohyby, aby sis závěr neotevřel v okamžiku, kdy zmáčkneš spoušť. To by z hlediska bezpečnosti nemuselo dopadnout nejlíp. Dalším východiskem je klasická repetýrka se zásobníkem (ZKM 456) a případné vybavení jejího závěru obloukem pro obsluhu levou rukou (tak to mám na své 456) - pak si můžeš vybrat, jestli levou nebo pravou (pro nemravy - pořád ještě je řeč o střílení). Další možností je pořídit si flintu s levým závěrem - tak jsem to nakonec udělal, když jsem řešil nákup terčovnice Anschütz. To jsou ale už jiné peníze. Jo, teď mě ještě napadla jedna možnost - koupit samonabíječku. To už je ale zas jiná písnička.
PS
Tak za 10 hodin na viděnou
Magnum 23.5.2009
Nez sem Sidewinder postne reportaz ze zavodu MAO, napisu par svych pocitu. Nebudu hodnotit vlastni zavody, co mne opravdu zaujalo byla skvela parta lidi. Citil jsem se mezi nimi opravdu dobre a i kdyz zatim nemam na to abych se srovnaval s jejich vykony, rad se pristich zavodu zucastnim. Jsem rad ze jsou stale souteze, kde neni dulezite byt prvni
Diky.

Diky.