Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jo, naživo se nehádáme - a to ani když nejmenovaný střelec mění svým výkladem pravidel pořadí polohových disciplin.
Závody jsou skutečně skvěle připravené, navíc vlastní (nesoutěžící) rozhodčí se ukazuje jako velmi dobrá volba. Včera byl poněkud pomalejší rozjezd, nicméně později se povedlo organizátorům chytit rytmus a prodlevy mezi položkami se výrazně zkrátily (za což fakt dík, protože prostoje mezi položkami jsou mojí nejméně oblíbenou částí závodu). Takže všem organizátorům i závodníkům patří můj dík za hladký průběh závodu - dvojnásobný dík pak patří Roberovi za dvojnásobnou porci dřepů, které jsem musel absolvovat při položce "Zátěž" (ale pak jsme se potkali na WC a vyříkali si to
).

Závody jsou skutečně skvěle připravené, navíc vlastní (nesoutěžící) rozhodčí se ukazuje jako velmi dobrá volba. Včera byl poněkud pomalejší rozjezd, nicméně později se povedlo organizátorům chytit rytmus a prodlevy mezi položkami se výrazně zkrátily (za což fakt dík, protože prostoje mezi položkami jsou mojí nejméně oblíbenou částí závodu). Takže všem organizátorům i závodníkům patří můj dík za hladký průběh závodu - dvojnásobný dík pak patří Roberovi za dvojnásobnou porci dřepů, které jsem musel absolvovat při položce "Zátěž" (ale pak jsme se potkali na WC a vyříkali si to

Už je to tady - "naživo se nehádáme". Tome, děkoval jsem za zkrácení prodlev. Klidně poděkuj za jejich prodloužení a pohodové tempo závodu - nemusíme se tu hádat. Odlišný názor je asi stejně legitimní jako to, že se "někdo někdy splete".
Navíc tady nešlo o spletení se, ale o technický problém, který nemůže nikdo ovlivnit a tedy jej nemohu mít nikomu za zlé ani kdybych chtěl (prostě neseply stopky). Mé dvojnásobné poděkování Robertovi bylo upřímné, neboť druhou porci dřepů jsem zvládl a dost rychleji, než tu první - takže kdybych nepodělal druhou ránu....
Snad je to teď jasnější. Na nikoho neútočím, nikoho nekritizuji (naopak chválím organizaci, střelce a rozhodčího) nechápu, proč to na některé působí jako červený hadr na býka.
edit: jediné rýpnutí jsem si dovolil do páně Harpa, ale on to ode mě unese, protože jsem mu včera pochválil nové brýle.
Navíc tady nešlo o spletení se, ale o technický problém, který nemůže nikdo ovlivnit a tedy jej nemohu mít nikomu za zlé ani kdybych chtěl (prostě neseply stopky). Mé dvojnásobné poděkování Robertovi bylo upřímné, neboť druhou porci dřepů jsem zvládl a dost rychleji, než tu první - takže kdybych nepodělal druhou ránu....
Snad je to teď jasnější. Na nikoho neútočím, nikoho nekritizuji (naopak chválím organizaci, střelce a rozhodčího) nechápu, proč to na některé působí jako červený hadr na býka.

edit: jediné rýpnutí jsem si dovolil do páně Harpa, ale on to ode mě unese, protože jsem mu včera pochválil nové brýle.

-
- Odborník na zbraně
Ještě jednou si dávám na hlavu máslo a následně si ji sypu popelem a ještě jednou se dodatečně omlouvám. Ta spousta let sportovní střelby na člověku nechá následky v podobě stereotypu (ostatně střelba je soubor stereotypů). V ISSF disciplínách se vždycky střílí klečák před stojákem. Ono to má i svou logiku co se týká seřizování zbraně, brejlí atd. Je fakt, že v pravidlech je uveden nejdřív stoják, tak od příště si to snad konečně budu pamatovat...
Jinak klobouk dolů před páně Čtvrtečkovým rozhodováním (rozhodčí jak á bejt) a účastí páně Ťopky sen. V 81 letech už budu užívat pozdní podzim svýho života v chudobinci pod dohledem statnýho ošetřovatele, případně se budu popelit někde v urně a on si lajskne nejen střílet celej závod, ale ještě vyhrát akovou položku, jako jsou nervy drásající kolečka.

- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
To tedy ano - pan Ťopka senior nas nejen vsechny vyskolil, ale tim take inspiroval k zavedeni nove tradice, kterou bude specialni diplom pro borce, ktery v danem zavode predvede nejaky "obdivuhodny vykon"! A jakožto zakladatel tohoto drobného titulu, může se pan Ťopka těšit, že na příšťím závodě dostane svůj diplom zpětně, za právě tento zmiňovaný výkon.
Jinak k organizaci:
Dohodli jsme se, ze v zajmu urychleni prubehu souteze zavedeme jednu drobnou novinku:
Strelec jeste predtim, nez se na svem stanovisti pripravi na nadchazejici polozku, dojde pro nastrileny terc z predchozi strelby a hned si na jeho misto nalepi svuj terc nadchazejici.. timto se vyrazne ulehci organizatorum a tak se vyrazne urychli priprava jednotlivych polozek.
Tuto zmenu vsak vyzkousime nejdrive po prazdninach, az se bude strilet v Hradci - jelikoz tam se da pohodlne dojit k tercum tunelem, tedy bezpecne. V Praze mame obavy, ze by nam nekdo spadnul pred terci do toho polo-kryteho prikopa, ktery pred terci je a slouzi tusim k nastrelovani kulovnic.
Jinak k organizaci:
Dohodli jsme se, ze v zajmu urychleni prubehu souteze zavedeme jednu drobnou novinku:
Strelec jeste predtim, nez se na svem stanovisti pripravi na nadchazejici polozku, dojde pro nastrileny terc z predchozi strelby a hned si na jeho misto nalepi svuj terc nadchazejici.. timto se vyrazne ulehci organizatorum a tak se vyrazne urychli priprava jednotlivych polozek.
Tuto zmenu vsak vyzkousime nejdrive po prazdninach, az se bude strilet v Hradci - jelikoz tam se da pohodlne dojit k tercum tunelem, tedy bezpecne. V Praze mame obavy, ze by nam nekdo spadnul pred terci do toho polo-kryteho prikopa, ktery pred terci je a slouzi tusim k nastrelovani kulovnic.
Zítra si jedu pro novou pušku
Tak se mi povedl pěkný kousek. Sehnal jsem včera parádní MC-12 , střílel se s ní BenchRest a je za opravdu pěknou cenu. Zítra si pro ni jedu, takže se těším jak malej kluk
Tím pádem je k mání moje "vyladěná" ZKM 456 v pažbě Klinský, nožičky Harris a montáž Kozap. V mezích možností je laděná i spoušť. Optiku si chci nechat, ale kdyby byl zájem, byla by i s optikou. Já se vrhnu na nového miláška, abych to pokud možno stihl zastřelit a dostat do ruky co nejdříve. Minulý závod jsem zprasil, tak bych to rád napravil příště
Rukojmí, kolečka a spol. třeste se 

Vulcan 3-cal.25 - Valiant Zephyr 6-24x50 SF, HS Product XDM 2 Compact-9mm, MC-12 1965 v.č. 71, Jericho 941F, Gamo 440 Hunter a další...
-
- Odborník na zbraně
Blahopřeju k přírůstku, ta puška je fakt krásná, většina z těch, které jsem viděl, měly dost pomlácenou nebo "upravovanou" pažbu.. Asi si na ni ale budeš muset trochu zvykat, hlavně na ten štechr. Nesnaž se ho dělat na fouknutí, mohly by Tě pak nemile překvapit nechtěné rány při střelbě na výzvu a vstoje. Na co si ale budeš muset proti normální flintě zvyknout je to natahování štechru před každou ránou. Nenatáhneš - nevystřelíš. Ale až tohle zvládneš, budeš mít k dispozici zbraň na úrovni Anschützek v závodním poli. Bude to chtít ještě vychytat ty správný patrony - zbraň byla postavena na ruské střelivo u nás již nedostupné. Pokud vím z doslechu, moc to nežralo R50, ale naopak si to rozumělo s Lapuou a s Eley. Jistě se někdo z borců, kteří měli nebo mají emcéčko, podělí o zkušenosti.
Jo a ještě bacha - na pušce je dvojnožka Versa (nebo její kopie). Mám Versu i Harris a pro statické terče je Harris lepší. Tak aby tě prodej potom nemrzel...
Jo a ještě bacha - na pušce je dvojnožka Versa (nebo její kopie). Mám Versu i Harris a pro statické terče je Harris lepší. Tak aby tě prodej potom nemrzel...
Dík za rady. Ten napínáček hold musím natrénovat. Ta optika a nožičky zůstanou u majitele
já si tam zase dám pevné Harrisky ( vozím je z USA za "babku"
). Jinak střílím Lapuu a teď od července přecházím na Elley, jelikož v ČB s Lapuou kvůli Vargovi končí. Předchozí majitel střílel na závodech Elley Tennex. Viděl jsem 5ti rané nástřely z ruky a vkleče a to jsem nikdy s 456 nedal ani za boha. V podstatě vše v nějakých 10 mm
Je fakt, že majitel je výborný střelec, teď už střílí jen pistoli a téměř vždy na bedně. Jinak tu pušku stavěl jeden náš bývalý reprezentant. Nebyla koupená v kuse, ale postavená, závěr zvlášť a lauf taky zvlášť. Pažba taky byla dodána až dodatečně. Ale jinak výsledek je klasika MC-12.

Vulcan 3-cal.25 - Valiant Zephyr 6-24x50 SF, HS Product XDM 2 Compact-9mm, MC-12 1965 v.č. 71, Jericho 941F, Gamo 440 Hunter a další...
MC .... hmm. To bude zase v Praze boj
.
Taky vidí problém s napínáčkem a to ve dvou položkách - Timer, zátěž. Tuším, že tuhle flintu měl u nás kdysi na soutěži Petr B. a že ji právě kvůli napínáčku zavrhnul.
Být Tebou, tak z té poměrně pěkné pažby sundám hák, který vypadá jakoby pocházel ze sředověké tarasnice a Harrisky bych namontoval co nejvíc dopředu.
Kterej, že Ty seš ?
. Napis iniciály nebo SZ. Dík.

Taky vidí problém s napínáčkem a to ve dvou položkách - Timer, zátěž. Tuším, že tuhle flintu měl u nás kdysi na soutěži Petr B. a že ji právě kvůli napínáčku zavrhnul.
Být Tebou, tak z té poměrně pěkné pažby sundám hák, který vypadá jakoby pocházel ze sředověké tarasnice a Harrisky bych namontoval co nejvíc dopředu.
Kterej, že Ty seš ?

-
- Odborník na zbraně
Nechápu, proč by měl sundávat hák. Ten k téhle flintě jednoznačně patří (nehledě k tomu, že je to originální hák) a ta zbraň je s hákem kompletní. To je totiž klasická LIBOVOLNÁ MALORÁŽKA a ta bez háku vypadá jako chlap bez koulí. 
Jo, a tenhle asi v Praze střílet nebude, anžtož je z JČ a střílí MaO v ČB.

Jo, a tenhle asi v Praze střílet nebude, anžtož je z JČ a střílí MaO v ČB.
-
- Odborník na zbraně
Jenže když s tím chce střílet závody podle našich pravidel, tak mu asi nic jinýho nezbejvá, že jo? Ona žádná libovolná ani standardní malorážka taky primárně nikdy neměla na sobě optiku.
Myslím, že se tu bavíme o prdu. Ať každej montuje, o čem je přesvědčenej, že mu pomůže a co mu pravidla dovolujou. Jinak v poho...