NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
chtel bych se zeptat nejakeho cloveka co tuhle vzduchovku ma,jestli se s ni da strilet na 50m se slusnou optikou,pripadne jaky ma asi na tuto vzdalenost rozptyl.
druhy dotaz je pokud na tuto vzdalenost dokaze solidne strilet tak jestli je lepsi brat verzi 5,5 nebo 4,5mm
soucasne mam drulov radu 5,5mm do 20-30m strili skvele ale kvuli konstrukci na ni nejde dat poradny puskohled a s kolimatorem se s ni da trefovat tak na tech 20-30m proto se poohlizim po necem jinem.
rada zase ma jine prednosti [treba skladnost,kdyz s ni jdu do lesa proste ji strcim pod vestu ] ale nad 30m to proste neni.
druhy dotaz je pokud na tuto vzdalenost dokaze solidne strilet tak jestli je lepsi brat verzi 5,5 nebo 4,5mm
soucasne mam drulov radu 5,5mm do 20-30m strili skvele ale kvuli konstrukci na ni nejde dat poradny puskohled a s kolimatorem se s ni da trefovat tak na tech 20-30m proto se poohlizim po necem jinem.
rada zase ma jine prednosti [treba skladnost,kdyz s ni jdu do lesa proste ji strcim pod vestu ] ale nad 30m to proste neni.
dik za odpoved ale jeste ke kalibru 4.5 nebo 5.5 ? u co2 maji vetis vykon 5.5 verze [nad 200m/s rychlost u co2 nedostanes ale 5.5 ma vetsi vahu=vetsi vykon pri stejne rychlosti] alle otazka je na delsi vzdalenost jestli preci jen nebude lepsi 4,5...DarkAce píše:S QB78 v .177 jsem s Exact Heavy a zvetsenim 4x dokazal na 75+ metru spolehlive trefovat PET lahev. Takze na tech 50m to bude este porad docela dobry. Samozrejme s dobrou diabolkou a po tuningu.
Abych shrnul svou zkušenost s QB 78--------takový bilanční plácnutí do vody
....mám ji něco přes rok,vystřílel jsem z ní více než 25 000 diabol,je stále stejně /pro mě adekvátně/ přesná,bezporuchová/až na nějaký ten O-kroužek/,bezúdržbová.Pro mě absolutně ideální věc s levným provozem a přiměřeným pohodlím.Nějak jsem nepocítil potřebu ve svý rekreační střelbě jít někam dál /větrovky,malorajdy,ostrý kvéry/.Úplně s klidným srdcem ji doporučuju všem.
Jo a Mílo co ti brání si udělat /nebo sehnat/ úsťovej nástavec s kompenzačním a akusticky absorbčním účinkem

....mám ji něco přes rok,vystřílel jsem z ní více než 25 000 diabol,je stále stejně /pro mě adekvátně/ přesná,bezporuchová/až na nějaký ten O-kroužek/,bezúdržbová.Pro mě absolutně ideální věc s levným provozem a přiměřeným pohodlím.Nějak jsem nepocítil potřebu ve svý rekreační střelbě jít někam dál /větrovky,malorajdy,ostrý kvéry/.Úplně s klidným srdcem ji doporučuju všem.
Jo a Mílo co ti brání si udělat /nebo sehnat/ úsťovej nástavec s kompenzačním a akusticky absorbčním účinkem

ok takze sem se rozhodl pro 4,5 uz jen premejslim na optice. zatim mam vyhlydnuty Nikko Stirling Platinum Nighteater 8-32 x 44 nebo 6-24 oba 2 stojej stejny penize .
myslite si ze ten 8-32 je na strelbu 30-50m moc? kdyz stojej oba 2 stejne kterej vzit... mam skusenosti zatim jen s optykama od gama a rozhodl sem se ze si poridim konecne neco kvalitnejsiho casem az nasetrim pujdu stejne asi do vetrovky tak aspon nebudu muset menit optyku
myslite si ze ten 8-32 je na strelbu 30-50m moc? kdyz stojej oba 2 stejne kterej vzit... mam skusenosti zatim jen s optykama od gama a rozhodl sem se ze si poridim konecne neco kvalitnejsiho casem az nasetrim pujdu stejne asi do vetrovky tak aspon nebudu muset menit optyku
Vidím že používate dva typy ventilov na plnenie zásobníka pušky.jeden je ten vyoseny na kyvety,a druhy je na primontovanie trna. Mám otázky.Ten ventil na kyvety asi nieje ventil,iba redukcia že? Ked dám kyvetu preč,CO2 unikne. Ten druhý ventil funguje ako? Je tam spätná klapa? Mám doma dva hasiace prístroje 6kg a premýšľam ako plniť.plniť chcem systémom: napichnuť hadicu z hasiaceho prístroja na ventil zásobníka ,prepustiť a odpojiť rýchlospojkou.
Spielberg Brno , Alfa 661 , Colt 1911 A1 airsoft Bell - naozaj dokonalá replika za málo €. :-)
Mimochodom aby som prispel aspon trochou skúseností pre ľudí z Košíc,ja chodím plniť hasiace prístroje 6 do Kodrety Štefanov, Pri Krásnej 4 na jazere, kde plnenie 6kg CO2 stojí 6,5€ a totálny servis ako je výmena tesnení a vyčistenie nádoby a sacej trubice 1,5€.
Spielberg Brno , Alfa 661 , Colt 1911 A1 airsoft Bell - naozaj dokonalá replika za málo €. :-)
TO SPRING
Ventil na kyvety je ventil.Odpojíš kyvetu,střílíš.Drulov prodává za pár babek redukci z hasičáku na kyvetu,absolutně bezproblémovej chod,už z toho tlaku nemám ani respekt
,doporučuju.Střílíš prakticky zadarmo, na plnej hasičák /200 Kč za náplň/jsem jel 3/4 roku,a to jsem to fakt nešetřil.Už se to tady řešilo milionkrát.Občas nějaká kyveta haprovala,ale většinou si to sedlo.Ani nedoporučuju vystřílet to do mrtě a vyšroubovávat přepoušťák /pak jsem akorát u něj měnil těsnění/,prostě jen doplňovat,když flinta začíná ztrácet výkon IMHO.Nějaký fičury s hadičkama a ON/OF ventilama asi taky nebudou marný,ale tohle je nejlevnější /vyděračská paintballová loby
/ a u mně osvědčený.
Ventil na kyvety je ventil.Odpojíš kyvetu,střílíš.Drulov prodává za pár babek redukci z hasičáku na kyvetu,absolutně bezproblémovej chod,už z toho tlaku nemám ani respekt

Taky
Jj, určitě je to lepší, pak se kurví těsnění u ventylu... Jiným těsněním to nevadí a natlakování jim už vůbec nevadí.. Měl jsem pušku natlakovanou pernamentně....
Cogito ergo armatus sum.
V optice už něco je: http://gunshop.cz/forum/viewtopic.php?t ... c&start=15 , ale další pohled na NSPN 8-32x44 neuškodí, mě se přiblížení 32x zdá prostě móóóc na optiku téhle cenové kategorie.
- Curtizz
- Kontaktovat uživatele:
Spring píše:Vidím že používate dva typy ventilov na plnenie zásobníka pušky.jeden je ten vyoseny na kyvety,a druhy je na primontovanie trna. Mám otázky.Ten ventil na kyvety asi nieje ventil,iba redukcia že? Ked dám kyvetu preč,CO2 unikne. Ten druhý ventil funguje ako? Je tam spätná klapa? Mám doma dva hasiace prístroje 6kg a premýšľam ako plniť.plniť chcem systémom: napichnuť hadicu z hasiaceho prístroja na ventil zásobníka ,prepustiť a odpojiť rýchlospojkou.
Já plním z tlakové láhve přes rychlospojku,je to asi nejlepší řešení,ale ne nejlevnější.

http://www.ukazto.com/?img=4246565~Obraz019.jpg
http://www.ukazto.com/?img=4246562~Obraz018.jpg
http://www.ukazto.com/?img=4246560~Obraz022.jpg
QB78 Deluxe,Tuned + Nikko Stirling Mountmaster 6x40AO + Bi-Pod
http://img269.imageshack.us/i/fotografie0165s.jpg/
http://img269.imageshack.us/i/fotografie0165s.jpg/