Online sout?? pro vzduchovk??e
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Drobná oprava, ani Kubajz ani Pussylala nemate pravdu nedal jsem zatím nikdy víc než 192, to sice asi už tak 30krát ale furt jen tohle, jednou jsme to všechno bušil přez chrono, střílel jsem Exact Heavy 4,52 na 80 ran jsem měl konzistenci od 217 metrů do 219 skutčně +- metr. občas diabolka zaplavala, asi stačí opravdu málo maličko a je to v trapu, střílel jsem to v leže s oporou a dvojnožkou, v teple 24 stupnů ve sklepě na 30 metrů as tejně jsem se nedostal přez 192 , padlo 16 desítek a pak to přišlo, bud moje chyba nebo prostš diabolka, ale v optice jsme viděl že je něco špatně. Ted čekám na diabolky od firmy co děla malorážkovou munici R50, sundám výkon na 10 joule a uvidíme.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Já jsem už jednou také psal.... Ani JSB nebudou do nekončna líat jednou dírou. Otázka jestli je to v diabolkách, nebo v hlavni nebo.... . Ale stejně je to dobře. Co kdyby jste někdo nastřílel 200, už by vás potom střílet nebavilo. Alespoň mě ne. Chce to progres.
Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Alexxxus: Posledně jsi říkal 191. 

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
192 Kubajz říkám to pořád 192 stejně jako číslo busu co jezdí na Prahu 5 z Budějovické to je totiž taková moje nasírací autobusová linka.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
chlapci presne tak je to o tom ze nas to bavi...
a ako ivco pise je v tom aj ten ADRENALIN (alebo ako sa hovori zacalo zrazu prudko fukat
) teda aspon pre nas "zaciatocnikov" lebo clovek ktory nastrielal 10ky az 100ky onlajnov uz to asi tak neberie...
cize ja som teda skusil po stojacky (dotaraz som len v leze alebo v sede) supnut 1. online
10 m v stoji bezvetrie 122 bodov. (volako horsie sa tie exacty rataju, tercovka to proste pekne vystrihne ale exact obycajny papier ledabolo prederavi... (jo a este zaciatocnicka chyba som si az potom vsimol ze nastrelovy je len jeden tak som do 2ky a 3ky dal po 3 strely... sak hovorim ze ako panic, proste prvy terc v zivote...
)

takze je co zlepsovat...

chcel som spravit aj v lahu na 15 a 30 metrov ale pekne pocasie, zahrada, zena, deti, svokra, auto, travnik, a ine boli proti...
ale tu som dosiel k poznaniu, ze musim zasa poriesit ulozenie hlavne proste na 10 m to nacvakam do 8 - 10 mm na 20 metrov do 16 - 20 mm na 30 m zhruba 20 - 30 mm cize stale rovnako sa to zvacsuje...
a ako ivco pise je v tom aj ten ADRENALIN (alebo ako sa hovori zacalo zrazu prudko fukat

cize ja som teda skusil po stojacky (dotaraz som len v leze alebo v sede) supnut 1. online
10 m v stoji bezvetrie 122 bodov. (volako horsie sa tie exacty rataju, tercovka to proste pekne vystrihne ale exact obycajny papier ledabolo prederavi... (jo a este zaciatocnicka chyba som si az potom vsimol ze nastrelovy je len jeden tak som do 2ky a 3ky dal po 3 strely... sak hovorim ze ako panic, proste prvy terc v zivote...

takze je co zlepsovat...

chcel som spravit aj v lahu na 15 a 30 metrov ale pekne pocasie, zahrada, zena, deti, svokra, auto, travnik, a ine boli proti...

ale tu som dosiel k poznaniu, ze musim zasa poriesit ulozenie hlavne proste na 10 m to nacvakam do 8 - 10 mm na 20 metrov do 16 - 20 mm na 30 m zhruba 20 - 30 mm cize stale rovnako sa to zvacsuje...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
Ale jo, já to beru!
Taky sem dal v sobotu (přes pevný mířidla) několik online terčů a střílel cca od 100 do 120b. Hodně sem myslím zlepšil postoj, držení vzduchovky, dýchání, ale hamba mě fackuje
-> vždycky mě aspoň jedna uletěla až do sousedního terče ...takže už skončily místo na fóru v koši 

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
No když k tomu použijeme chairgun a záložku tolerances, tak zjistíme že při rozdílu 0.6 % rychlosti (odpovídá zhruba 218-220m/s) a rozdílu BC diabolky 1% tak rozdíl mezi nejvyším bodem zásahu a nejnižším by měl být 0.268cm.
Ale to je pouze čistá matematika z pohledu 2 proměných které pusobí na střelu. V reálu, jak všichni výme, to je někde jinde.
Ale to je pouze čistá matematika z pohledu 2 proměných které pusobí na střelu. V reálu, jak všichni výme, to je někde jinde.
ono je to logicke flinta vazi 3,5 kila vykonnejsie s optikou aj 4 a drz to 5 minut v kuse, to nie je ako na sutaziach kde si flintu odkladaju na stojan a vydychavaju, sustredia...
no a logicky cim dlhsie stojis na jednom mieste a mieris a nabijas tak idu ruky "dole"
ja som sa postavil na rymsu okna polozil diabolky a za chvylku som to v jednom slede nastrielal... uricte by to bolo ine keby clovek oddychoval, sustredil sa atd...
u vetrovky sice nabijanie odpada, ale ked si zoberiete ze idu cez 4 kila a s tymi monstroznymi optikami aj cez 5 kilo, tak drz to v ruke 5 minut...
ale ono vedel by som si to s HW 100 a plnym zasobnikom predstavit za minutu nastrielat...

chuapi bohuzial si myslim ze v tej sustave Dobra Vetrovka, Dobra optika, pevny uchop, hra asi najtazsiu rolu diabolka... a vyrobit velmi presne taky maly vyrobok ktory chrli nejaky lis na 100 tisice je sakra problem... staci trosku ohnut suknicku (okom neviditelne) a uz to na tych 30 m ide mimo... imho si myslim nastrielat 200 je nerealne... mozno z nejakym superdrahym sutaznym strelivom... ale s klasickymi Exactami v krabke po 500 to asi realne nie je...
no a logicky cim dlhsie stojis na jednom mieste a mieris a nabijas tak idu ruky "dole"
ja som sa postavil na rymsu okna polozil diabolky a za chvylku som to v jednom slede nastrielal... uricte by to bolo ine keby clovek oddychoval, sustredil sa atd...
u vetrovky sice nabijanie odpada, ale ked si zoberiete ze idu cez 4 kila a s tymi monstroznymi optikami aj cez 5 kilo, tak drz to v ruke 5 minut...
ale ono vedel by som si to s HW 100 a plnym zasobnikom predstavit za minutu nastrielat...

chuapi bohuzial si myslim ze v tej sustave Dobra Vetrovka, Dobra optika, pevny uchop, hra asi najtazsiu rolu diabolka... a vyrobit velmi presne taky maly vyrobok ktory chrli nejaky lis na 100 tisice je sakra problem... staci trosku ohnut suknicku (okom neviditelne) a uz to na tych 30 m ide mimo... imho si myslim nastrielat 200 je nerealne... mozno z nejakym superdrahym sutaznym strelivom... ale s klasickymi Exactami v krabke po 500 to asi realne nie je...
no este ze sme sem dali tie strasne terče.
ved ste snad ani nestrielali na 10m bez optiky a opory.
a poobjavovali sa aj nie celkom rekordne terče.
pre niekoho z vas je mozno cielom nastrielar 200b ci snad sa dostat nad 191b.
pre mna staci na sutazne vyhecovanie kludne nastrielat viac ako 122b ci snad aj viac ako ??????.
ved ste snad ani nestrielali na 10m bez optiky a opory.
a poobjavovali sa aj nie celkom rekordne terče.

pre niekoho z vas je mozno cielom nastrielar 200b ci snad sa dostat nad 191b.
pre mna staci na sutazne vyhecovanie kludne nastrielat viac ako 122b ci snad aj viac ako ??????.
súčastnosť: Steyr LG 110 HP, Hawke Sidewinder 8-32x56, strelivo JSB.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
minulosť: AirArms Pro Sport 4,5. MTC Viper 10x44.
ivco sak pockaj chyti ta to... len je tu jeden problem som skusal na 30 m stelovat paralaxu delty a vyslo mi z toho ze kriz mi zakryva 10, 9 a polovicu 8cky na online terci a to uz nie je ono... proste "nevidim" kam strielam...
(alebo sa len vyhovaram ze volako silnejsie fuka tak odrazu)
(alebo sa len vyhovaram ze volako silnejsie fuka tak odrazu)
Já bojuju s hranicí 185 (CZ200S) ne a ne to dát. Střílím venku na chatě většinou večer když se uklidní vítr, ale stejně to není ono. Pár ran prostě ulítne. Někdy až nepochopitelně - buď nějakej závan větru, nebo konzistence, nebo je to diabolkou. Občas už mě to docela se... myslím že už tak nějak poznám když je rána špatně mojí vinou, ale pořád jsou tam rány, kdy si tu setinu vteřiny říkám jak se povedla než se to na terči rozprskne do 8ky
BTW na těch online terčích jedna rána přikryje hravě 3 kruhy, takže to pak vždycky protáhnu diabolku dírou a beru to podle dotyku. 10ka se dá vpodstatě střílet v opsané kružnici s průměrem cca 9,5mm.