V týdnu jsem se věnoval své 15 let staré Slávince 631. Vyměnil jsem jí těsnění, pružinu, vyleštil dosedavé plochy pístu a zkrátka spousta zábavy. Dnes bylo na čase zkusit jaké střelivo z toho co mám doma jí bude chutnat nejvíce. Nechám si ji jako vzduchovku na střílení přez mířidla, je to odreagování oproti střelbě s puškohledem. Také má něco do sebe ta cesta k terči a těšení se až uvidíte zásahy, protože na 10 metrů není vidět nic.
Střílel jsem klasicky 10 výstřelů na 10 metrů vsedě opřenej o stůl. Byl jsem celkem překvapenej přesností, dřív jsem s ní nikdy s oporou nestřílel. A další mě překvapilo, jak kope. Zvyknul jsem si už na CFX a ze Slávie jsou to kopance, jak od koně. Až jsem se lekl po prvním výstřelu co se děje. Pravda, že poprvé trochu zadieslovala, ale i po 50 výstřelech jsou to šlehy 2x tolik co CFX. Jestli na tomhle někomu přežije třeba ta Delta, tak na CFX vydrží navždy. Ale Slávinku mám rád a je se mnou už 15 let, tak ji hanět nebudu. Střílí se s ní moc pěkně.
Tady jsou nějaké terčíky, vždy první daným střelivem. Vše od Kovohutí, krom jednoho s Exactama. Nejlépe jdou do hlavně zasouvat Mastery a nejhůře Powerky. Myslím, že pro střelbu za Slavie budou ideální diabolky s plochou hlavičkou, asi objednám nějaké ty netříděné JSB.
Opět se potvrdilo, že i starší vzduchovky využijou kvalitní střelivo, ale Exactů je mi pro střílení skrz mířidla líto.
Je mi jasné, že to není, žádné vše říkající porovnání, protože přez mířidla to tak ani nemůže být. Na závěr jsem nastřílel dva terče na 15 metrů také 10 ran, jeden exactama a druhý standardama. Tohle už je vypovídající více.