Brouseni nozu
Moderátoři: Moderátoři, GunShop.cz
Tu?
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Civilizovaní?
Zelená brusná pasta se dá sehnat ve většině železářství.
Jedná se vlastně o oxid chromičitý.
O brusných pastách více zde:
http://forum.britva.cz/viewforum.php?f= ... 943815f843
Jedná se vlastně o oxid chromičitý.
O brusných pastách více zde:
http://forum.britva.cz/viewforum.php?f= ... 943815f843
Na pomalé vodní rotační brusce vyrobím co nej. úhel a pak to lánským jednotlivých hrubostí dám do pož. úhlu. Končím 1400. Nakonec leštící pastou na kůži doladím ostří.Další broušení ,už jen lánský a kůže.Nestane se,že to neholí (kvalitní čepel).Kuch. nože pro mou ženu jen smirek na molitanu hr 600. Kuch. nože pro mě lánský a koncím 1000.Dlouhé broušení IMHO nedoporučuji,většinou mám horší výsledek než,když to udělám napoprvé.
Kdo je kopyto...ten spali i vodu na caj a kdo na filcaku spali nuz tomu nic nerika chlazeni a tak holt musi brousit vsechno rucne.Black píše:Je to tak. Ostří na filcáku nejen spálíte, ale i "ohnete" břit. Prostě, je potřeba velmi podobný pohyb, jako při obtahování břitvy, a pěkně ručně.Radgost píše:Black zřejmě zelenou pastou dokončuje ostří, neleští povrch. I na filcáku lze spálit ostří.
Ja kdybych vsechny zakazky brousil v ruce,tak si vydelam tak akorat vlastni kuzi misto nejaky koruny.
Aquila non captat muscas
Zdar, borci! Toš, tak jsem se tady dneska zaregistroval, páč mě to přišlo jako docela dobrej nápad, dozvědět se sem tam i něco vo těch flintách a podobných mašinkách. Žádnou flintu, pistol, nebo něco podobnýho u sebe nenosím, řekl by jsem , že na takový věci ani nemám lováče, ale nožík z lídlu za 130 Kč u sebe nosím... Teda, každej, když to vidí, tak mě furt votravuje, že to mám určitě na kuchání lidí (a ještě k tomu když nosím kanady vzor 2000 ), ale mám to na dlabanec a do lesa a tomu odpovídá i způsob broušení:
Dva brousky na kosu, jeden hrubý, druhý nejjemější, co se dá dostat.
1) vošudlím si tím hrubým něco na způsob klínovýho ostří pohyby sem a tam po brousku s volejem.
2) stejně a se stejným sklonem to udělám i s jemným brouskem.
3) Pak dokončuju pohyby proti srsti a snažím se pořád držet sklon, případně ho malinko zvětšit a udělatněco na způsob oblýho ostří. Vznikne mě tak na ostří trochu jehla.
4) jehlu zahladím jemnými pohyby proti srsti při sklonu asi 30-45°.
Podle odkazu na článek, co jste tady uvedli, by mělo vzniknout jakýsi kombinovaný ostří. Drží dobře a kvalita nabroušení je srovnatelná s vobyčejným nerez kuchyňákem od výrobce. Co vy na to? Myslíte, že má smysl lídlnůž brousit nějak pečlivěji? A pokud jo, jak? A co má vlastně vliv na to, jak dlouho si nůž udrží ostří, kromě kvality materiálu (ptám se na techniku broušení). Díky za odpovědi.
Jura
PS: To tady nemáte víc smajlíků? Drsňáci pistolníci smajlíky snad nepotřebují???
Jura
broušení
Grajdo: není lepší nožík za 130,- z Lídlu nekupovat a když, tak až se ztupí, tak zahodit a koupit jiný, hlavně pořádný. Vždyť brousit takový klump musí být vopruz?
Čéče, já nevím. Vždycky jsem nosil nožík jen tak na ten dlabanec, ale zase, vždycky mě taky vadilo, že se to hned votupí... ...ale znáš to, když nemáš peněz nazbyt... Jiná věc je, že když takhle něco nabrousím a vidím, že to pak hezky řeže, je to radost i u té obyčejné kudličky, obzvlášť tehdy, když vím, že ten obyčejný lídlák si drží ostří líp, než kdejaký nožík z puškařství za 350 Kč, co jsem si kdysi koupil a byl jsem rád, že jsem se ho zbavil. No, ale pokud by jsi měl nějaký tip na pořádnó kodlo za rozumnej peníz, budu nesmírně vděčen a budu o něm uvažovat i přes to, že ke 13.03 končí můj pracovní poměr. Mám rád věci, na který je spolehnutí, ale nemusí to být zrovna něco, co umí střílet. Jiná věc je, že na kudlu za těžký prachy prostě peníze uvolnit nehodlám. I když, mlsná je mlsná, nosit v kapse něco opravdu spolehlivýho, co vydrží celej život a mít to rád... ...a když to umí i otevřít flašku plzeňskýho piva...
Jura
PS: Zdravím kesiho!
Jura
PS: Zdravím kesiho!
Jura
nože
Grajdo: zkus: www.mujnuz.cz