Diabolky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Nedávno jsem sem dával testovací terč diabolek JSB, Lux a Gamo Hunter.
Včera jsem na každý druh (9 druhů) přeštěloval vzduchovku a střílel na 10 m v bytě v sedu s oporou. Nejlepšího výsledku jsem dosáhl s klasickými JSB Exact 4,50mm, 0,547 g. Tyto budu nadále používat.
Všechny ostatní diabolky byly o něco málo horší - větší rozptyl. S každými diabolkami jsem střílel 15 ran. Druhé byly Exact 4,52, třetí Straton, čtvrté Heavy, páté Lux, šesté Exact Expres, sedmé Exact 4,53, osmé Exact 4,51 a bezkonkurenčně poslední opět Gamo Pro Hunter. Stříleno s Hammerli, optika 6x42.
Nakonec jsem si zastřílel 30 ran s Exact 4,50 mm na 10m. Výsledek je zde:
http://img6.imageshack.us/img6/1262/090219nstelbg1.jpg
Musím ještě říct, že jsem si nechal poslat od Šulce vždy po jedné krabičce všechny druhy JSB právě kvůli otestování. Gamo a Lux jsem měl. Za tři dny to bylo doma úhledně zabaleno a neporušeno Včetně testovací sady. Jsem velmi spokojen s přístupem a ochotou Šulce, ikdyž Exacty 4,50 bez problémů koupím v Brně.
Včera jsem na každý druh (9 druhů) přeštěloval vzduchovku a střílel na 10 m v bytě v sedu s oporou. Nejlepšího výsledku jsem dosáhl s klasickými JSB Exact 4,50mm, 0,547 g. Tyto budu nadále používat.
Všechny ostatní diabolky byly o něco málo horší - větší rozptyl. S každými diabolkami jsem střílel 15 ran. Druhé byly Exact 4,52, třetí Straton, čtvrté Heavy, páté Lux, šesté Exact Expres, sedmé Exact 4,53, osmé Exact 4,51 a bezkonkurenčně poslední opět Gamo Pro Hunter. Stříleno s Hammerli, optika 6x42.
Nakonec jsem si zastřílel 30 ran s Exact 4,50 mm na 10m. Výsledek je zde:
http://img6.imageshack.us/img6/1262/090219nstelbg1.jpg
Musím ještě říct, že jsem si nechal poslat od Šulce vždy po jedné krabičce všechny druhy JSB právě kvůli otestování. Gamo a Lux jsem měl. Za tři dny to bylo doma úhledně zabaleno a neporušeno Včetně testovací sady. Jsem velmi spokojen s přístupem a ochotou Šulce, ikdyž Exacty 4,50 bez problémů koupím v Brně.
6.35 se moc nevidí
http://www.hubertshop.cz/vzduchovky-vet ... -s14728110
zkus napsat do JSB, ty je možná pro někoho vyrábí ale otázka zda je prodají
http://www.hubertshop.cz/vzduchovky-vet ... -s14728110
zkus napsat do JSB, ty je možná pro někoho vyrábí ale otázka zda je prodají
Bushnell Elite 3200 4-12x40AO osnova Ballistic + HW77 4,5mm http://forum.gunshop.cz/download.php?id=6556
Klasické olověné asi nenajdeškesi píše:Existují diabolky .22 s hmotností 0.68g? Důvod proč se ptám radši ani nechtějte vědětHledal sem hledal, ale takhle lehké sem nenašel...
http://www.paxguns.co.uk/product.htm
Někde tu na foru jsem psal nedávno o Diabolo POWER z Příbramských kovohutí. Sliboval jsem, že nastřílím jeden terčík na on-line soutěž s nima a jeden s JSB exactama.
První jsou JSB exact. Terč je na monitoru stejně jak byl připíchnutej. Celou dobu co jsem střílel foukal vítr zleva. Začínal jsem terčíkem 1-4-7-10-3-6-9-2-5-8. Spodek a hlavně dvojku jsem totálně domrvil. Kvůli větru jsem během střílení 2x přikliknul o 1/4 MOA a stejně mi to pořád i ke konci lítalo hodně vlevo. Víc se mi v průběhu jednoho terče klikat nechtělo. Vítr foukal takový, že hýbal větvičkama a místy nadzvedával a hýbal spadaným listím co přez zimu nezetlelo. Celkově na ten terč hrdej nejsem. JSB to umí lépe jak 146

Po dostřílení JSB jsem si šel zběžně spočítat terč do auta a hlavně se v něm ohřát. Pak jsem si připravil nový terč na Powerky a vítr se během zběžného nastřelování hodně umírnil, tak jsem nakonec uklikal 3 x doprava a jelikož jsou Powerky těžší, tak jsem dal 10 nahoru. Byla mi docela zima, protože jsem střílel obojí jen v mikině, tak jsem se moc s mířením nepáral. Pak jsem doma zjistil, že na terčík 9 jsem střílel jen jednou, tak jsem mu připočetl průměrnou hodnotu z ostatních a daroval mu hodnotu 15. Tečík 5 mi sklouzla ruka a stisknul jsem spoušť úplně na prd, byla to moje chyba, za to Powerka nemůže, tak jsem ji odměnil jedním výstřelem navíc a tu 3 dole jsem si dovolil nepočítat. Výsledných 150 překvapilo i mě.

Ještě celkově shrnuto, byly dnes nefér podmínky pro JSB kdy mi to pořád vítr bral vlevo, na Poverkách je vidět, jak se uklidnil vítr a i přez 3 kliky vpravo mi to pořád chodilo spíše k levé straně. Na závěr jen fotka Powerek, pokud někdo neví o co jde. Test zopakuju v regulérnějších podmínkách ještě v blízké budoucnosti.

První jsou JSB exact. Terč je na monitoru stejně jak byl připíchnutej. Celou dobu co jsem střílel foukal vítr zleva. Začínal jsem terčíkem 1-4-7-10-3-6-9-2-5-8. Spodek a hlavně dvojku jsem totálně domrvil. Kvůli větru jsem během střílení 2x přikliknul o 1/4 MOA a stejně mi to pořád i ke konci lítalo hodně vlevo. Víc se mi v průběhu jednoho terče klikat nechtělo. Vítr foukal takový, že hýbal větvičkama a místy nadzvedával a hýbal spadaným listím co přez zimu nezetlelo. Celkově na ten terč hrdej nejsem. JSB to umí lépe jak 146

Po dostřílení JSB jsem si šel zběžně spočítat terč do auta a hlavně se v něm ohřát. Pak jsem si připravil nový terč na Powerky a vítr se během zběžného nastřelování hodně umírnil, tak jsem nakonec uklikal 3 x doprava a jelikož jsou Powerky těžší, tak jsem dal 10 nahoru. Byla mi docela zima, protože jsem střílel obojí jen v mikině, tak jsem se moc s mířením nepáral. Pak jsem doma zjistil, že na terčík 9 jsem střílel jen jednou, tak jsem mu připočetl průměrnou hodnotu z ostatních a daroval mu hodnotu 15. Tečík 5 mi sklouzla ruka a stisknul jsem spoušť úplně na prd, byla to moje chyba, za to Powerka nemůže, tak jsem ji odměnil jedním výstřelem navíc a tu 3 dole jsem si dovolil nepočítat. Výsledných 150 překvapilo i mě.

Ještě celkově shrnuto, byly dnes nefér podmínky pro JSB kdy mi to pořád vítr bral vlevo, na Poverkách je vidět, jak se uklidnil vítr a i přez 3 kliky vpravo mi to pořád chodilo spíše k levé straně. Na závěr jen fotka Powerek, pokud někdo neví o co jde. Test zopakuju v regulérnějších podmínkách ještě v blízké budoucnosti.

Grand Power K100 Mk7
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Gamo CFX Royal .177 + Delta 4x32 AO
Slavia 631 .177
Weihrauch HW40 .177
Písni
Hele, tak písni Kolebačovi... Dej mu foto a napiš mu co si o tom myslíš... Když jsem měl já tak i Alexxxus poklepané diabolky tak to hned řešil...
Cogito ergo armatus sum.
-
Na zimny plinking a potkany som si zrovna predvcerom tiez kupil krabicku powerov,predsalen su za polovicu ceny JSB-ciek a pri presnosti Umarexa s nezaobimkovanou hlavnou ten rozdiel sustrelu nehra taku rolu. Jednu vec im ale treba vytknut, je na nich mnozstvo otrepov. A ako som uz napisal, nechutia kazdej zbrani, maju pomerne tvrdu a hrubu sukienku, takze v nevystrielanych hlavniach moc brzdia(Hatsan 125 2 mesiace stary bl s powerom slabsi ako minimalne 20 rokov stary Haenell 312).
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
diabolky
2Spectre86 ja to mnozstvo otrepov riesim tak, že si dam vedla seba tri papierove handricky na prvu nasypem 100 diaboliek pošucham a na 2 znova na 3 a do krabicky tak to spravim zo vseštkymi pokial mas dost trpezlivosti na to tak budes spokojný, že nemas spinave prsty po kazdom kontakte s diabolkami...
-
U powerov spinenie nieje problem,ale tie drobne supinky olova, ktore vznikaju pri lisovani, mozu zostat visiet v nabijacom zariadeni alebo v prepustacom kanaliku....
Haenell 312, cakam na nove voditko.....