Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
tiež zvažujem kúpu Hatsana 80 alebo 85, plastová pažba sa mi celkom pozdáva a predávajú u za rozumnú cenu. Veľakrát sa tu na fóre spomína výmena skrutky na lepší chod spúšte. Asi som tomu veľmi neporozumel, našiel by sa niekto kto by hodil nejaké fotky pred úpravou a po úprave vrátane vyleštenia styčných častí. Ďakujem.
OT: chcem vedieť či môj príspevok bude prvý na strane 100.
OT: chcem vedieť či môj príspevok bude prvý na strane 100.
stará online súťaž, výsledku k dispozícií
www.vzduchovkyonline.wz.cz
Všetko o opakovacej vzduchovke vzor 47
www.ss2men.wz.cz
www.vzduchovkyonline.wz.cz
Všetko o opakovacej vzduchovke vzor 47
www.ss2men.wz.cz
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Jestli někdo střílí s HW , Hatsanem nebo něčím jiným je úplně jedno. Nikdo němůže říct, že chyba není ve střelci. Každý, ať je sebelíp trénovaný provede nějakou chybu a ta když se sečtě s chybou vzduchovky dá ještě větší chybu. Jak říkám, dej pušku do svěráku a vystřílej 50 ran. Pak porovnej a uvidíš.
Když dáš pušku do svěráku, tak zjistíš leda ...
Vlastně zjistíš jak střílí hlaveň, nic jiného.
Nezjistíš nic o tom jak to skáče, nic o tom jakou to má spoušť, nic o tom jestli je správná pažba, nic o tom jestli je vzduchovka správně vyvážená, nic o tom jak se to drží, nic o tom jestli je dobrá optika atd. atd.
To jsou všechno věci, které mají zdaleka největší vliv na přesnost, o tom ti svěrák vůbec nic neřekne.
Vlastně zjistíš jak střílí hlaveň, nic jiného.
Nezjistíš nic o tom jak to skáče, nic o tom jakou to má spoušť, nic o tom jestli je správná pažba, nic o tom jestli je vzduchovka správně vyvážená, nic o tom jak se to drží, nic o tom jestli je dobrá optika atd. atd.
To jsou všechno věci, které mají zdaleka největší vliv na přesnost, o tom ti svěrák vůbec nic neřekne.

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
- pem
- Kontaktovat uživatele:
Tím, že dáš pušku do svěráku, vyloučíš chybu střelce, nebo ne?
Tady se pořád někdo baví o tom, která je nebo není přesnější. S 50ti procent je to ve střelci. A pak v pušce. Můžeš mít sebelepší pušku, ale když neumíš střílet, tak je ti k ničemu. Samozřejmě, že ve svěráku pušku nedržíš, ale svěrák o tom není.
Tady se pořád někdo baví o tom, která je nebo není přesnější. S 50ti procent je to ve střelci. A pak v pušce. Můžeš mít sebelepší pušku, ale když neumíš střílet, tak je ti k ničemu. Samozřejmě, že ve svěráku pušku nedržíš, ale svěrák o tom není.
Nezlob se na mě,ale to snad nemyslíš vážně.Tím,že upneš vzduchovku do svěráku vyloučíš vnější vlivy.Je to pro tebe memento,že se s ní musíš naučit lépe střílet.Těch vnějš. vlivů je hned několik,ale né všechny odstraní střelec.pem píše:Tím, že dáš pušku do svěráku, vyloučíš chybu střelce, nebo ne?
jestlise chystáš na závody a budeš si brát sebou svěrák,tak to se ti omlouvám.Tato eventualita ně nenapadla.
Ano, upnutim do sveraku zjistis, jak "presna" je zbran.
Ale to co tu kluci naznacuji:
Pokud bude na 30m letat jednou dirou a budes mit jinou flintu, ktera na 30m bude letat jeden a pul dirou
neznamena to, ze s tou prvni se budes lepe trefovat. Coz Ti tady celou dobu naznacuji ostatni.
Kdyz jsme si vybirali zelezo na zavody (vzduchova puska, malorazka), tak trener rekl, tady mas cistej list papiru, udelej si tam znacku. (zalezelo na tom, na co se komu lepe mirilo, kriz, kolecko, ctverecek), no a pak jsme s kazdou flintou v klidu dali cca 50ran, za dva dny to zopakovali. Pak se podivas, jaky byl nejlepsi soustrel, ktera Ti nejlepe sedela.
Snad jsem to dostatecne zlehcil, aby to neznelo nejak spatne.
Proto chteji videt on-line terce. jeste slova meho byvaleho trenera.
"Neni tezke dat X (desitku), ale je kumst ji dat 60x za sebou"
Ale to co tu kluci naznacuji:
Pokud bude na 30m letat jednou dirou a budes mit jinou flintu, ktera na 30m bude letat jeden a pul dirou

Kdyz jsme si vybirali zelezo na zavody (vzduchova puska, malorazka), tak trener rekl, tady mas cistej list papiru, udelej si tam znacku. (zalezelo na tom, na co se komu lepe mirilo, kriz, kolecko, ctverecek), no a pak jsme s kazdou flintou v klidu dali cca 50ran, za dva dny to zopakovali. Pak se podivas, jaky byl nejlepsi soustrel, ktera Ti nejlepe sedela.
Snad jsem to dostatecne zlehcil, aby to neznelo nejak spatne.
Proto chteji videt on-line terce. jeste slova meho byvaleho trenera.
"Neni tezke dat X (desitku), ale je kumst ji dat 60x za sebou"
pruzina???
Koupil jsem si H85 mam jej asi pul roku a jsem vcelku spokojenej.Kopanec to je oproti jinejm vzduchovkam, s vetrovkou se to neda srovnat.Presnost je odpovidajici kategorii teto vzduchovky,ale ma sve prednosti co se tyka sily,ceny a moznosti tuningu. S tim bych ale potreboval poradit, chtel bych dat silnejsi pruzinu aby byla rychlost nekde kolem 350 m/s,ale nevim presne parametry pro pruzinu,kterou bych mel pouzit.Zkousel uz nekdo po vlastnim tuningu merit chronem rychlost? Jak mu to chodi? Chtel bych znat delku nepredepnute pruziny,pocet funkcnich zavitu a samozrejme material. Ja bych pouzil pruzinu techto parametru delka v nepredepnutem stavu 420 mm, prumer dratu 3,4 - 3,6 mm a jako material 14 260. Je to spravna volba, nebo jsem uplne vedle?
Diky
a s tim upinanim do sveraku to neprehanejte utrhnete si ji casem z pazby, nemluve o nekvalitchi optikach a nedocilite pozadovaneho cile. Pro tohle je nejlepsi stolice, jeste lepsi s zakluzem. 
Diky

Koukám že Hatsan 85 je konstrukčně stavěn na 305m/s a je na ten výkon cca 24J hodně lehký: http://www.hatsan.com.tr/airguns_mod_85.asp jinak já zbroják nemám a ty?
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
ja zbrojak mam, vzduchovka je ale pro mne jen tak na blbnuti a moje vetrovka pro sportovni vyuziti.slo mi jentak spis o uvahu.stejne se z toho moc nevidim ze bych se pustil do prestavby,jelikoz nemam moc casu, ale slo mi o to zda jsou pisty v obou Hatsanech stejny a zda by nejaka z techto pruzin sla pouzit.cekam ze se ozve treba Kubajz,jelikoz se zda ze otom neco vi,ale diky za kazdou odpoved.