pistole makarov
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Díval jsem se na http://makarov.com/suhl/index.html a to zpracování dle fotek bude asi o level výš. Z těch fotek je to malinko patrné. Každopádně by mě zajímala dostupnost německého makarova na našem trhu. Dá se vůbec u nás sehnat?
Ked som prvy krat videl Makarova neveril som že takto može bit spracovana ruska pištol.Niektore terajšie zbrojovky nemaju tu kvalitu,je to proste milašik 

Mam-GP-X-Calibur,CZ-45,CZ-82,Glock 23.Mal som-CZ 75B,Shadow,CZ100,CZ 83,CZ50,CZ 122 Sport,CZ 97B,Revolvery Taurus 689,85,Rossi,Holek 38,Holek 22LR,SA-858,malorazky Norinco,SM-2,Makarov PM,Sig Sauer Mosquito,Glock17,K-100MK6 Silver.
Jak často chodíte s PM na střelnici, a kolik tam v průměru vystřílíte střeliva? Já mám celkem 2 zásadní problémy
Ad1:Po cca 50 výstřelech mě brní ruka a pak už střelba není příjemná
Ad2: Miřidla. Já vím, PM není na kdoví jaké střílení (spíš záložní zbraň), ale i tak jsem očekával příjemnější střelbu. Mám ho krátce a ještě si na něj zvykám, tak uvidím. Mile mě překvapila hlavně přesnost.
Každopádně na mé budoucí časté návštěvy střelnice PM asi nebude. V průměru jsem teď začal střílet tak 130 nábojů/měsíc (začínám) a jak jsem už řekl, ta ruka mě fakt bolí.
I s ohledem na můj budoucí zájem o LOS a IPSC si časem pořídím něco většího, z čeho mě po 50 výstřelech nebude brnět ruka, co bude mít kvalitnější miřidla, také větší kapacitu zásobníku a hlavně co mě nebude stát tolik peněz za střelivo.
Jinak u mě je PM srdeční záležitostí a určitě se ho nezbavím

Ad1:Po cca 50 výstřelech mě brní ruka a pak už střelba není příjemná
Ad2: Miřidla. Já vím, PM není na kdoví jaké střílení (spíš záložní zbraň), ale i tak jsem očekával příjemnější střelbu. Mám ho krátce a ještě si na něj zvykám, tak uvidím. Mile mě překvapila hlavně přesnost.
Každopádně na mé budoucí časté návštěvy střelnice PM asi nebude. V průměru jsem teď začal střílet tak 130 nábojů/měsíc (začínám) a jak jsem už řekl, ta ruka mě fakt bolí.

Jinak u mě je PM srdeční záležitostí a určitě se ho nezbavím

-
- Kontaktovat uživatele:
To-Kovík
Co slovo to perla,na to su líný ragovat.
Co slovo to perla,na to su líný ragovat.
Naposledy upravil(a) edelweiss dne 07 úno 2009 23:37, celkem upraveno 1 x.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
PM
Kovíku: začni chodit do posilovny, pak vraž 15tis. do přebíjecího zařízení a začni přebíjet, at máš levnější munici.
Ja ho berem na strelnicu furt,vzdy padne okolo 100nabojov,furt znamena kazdy tyžden.Ked dostrielam všetko čo som mal tak dokončievam s Makarova,Ruka ma neboli,ale zaleži aku maš stavbu tela.Mam znameho doktora ženskeho
a ten po strelbe s Glocku ma ruku roztrasenu ako...pritom ma 60kg aj s topankami,to ma na pričine ta jeho tažke praca 

Mam-GP-X-Calibur,CZ-45,CZ-82,Glock 23.Mal som-CZ 75B,Shadow,CZ100,CZ 83,CZ50,CZ 122 Sport,CZ 97B,Revolvery Taurus 689,85,Rossi,Holek 38,Holek 22LR,SA-858,malorazky Norinco,SM-2,Makarov PM,Sig Sauer Mosquito,Glock17,K-100MK6 Silver.
Zaleži čo do ktorej zbrane daš-myslim naboje.PM je kludna s origoš nabojmi a vz.82 s lahkymi nabojmi vz.82 ma tendenciu vytačat hlaven a kopat do dlane.Uchop je lepši u 82.
Kovík: Možná děláš chybu v držení - je moc slabé. Začínající střelci občas na "kopající" zbraň reagují tím, že ji začnou držet volně (ve snaze zmírnit náraz). Jenže to funguje přesně obráceně, uvolněná zbraň do dlaně narazí o to silněji.*
Lepší je zbraň co nejpevněji sevřít (ovšem ne zase křečovitě) v natažené ruce a ve správném postoji - což je dost individuální, ale obecně se doporučuje dostatečné rozkročení a mírný předklon. Při výstřelu potom tvoří zbraň s tělem střelce jeden kompaktní celek, a hybnost se rozloží do celé jeho hmotnosti - zpětný ráz je potom subjektivně mnohem snesitelnější, a navíc je to důležité pro přesnost. Funguje to u pistolí, pušek, samopalů a co já vím, snad i u Tlusté Berty, tak není důvod, aby to nezafungovalo u jednoho kompletu Kovík+PM :o)
*(nemluvě o tom, že u některých zbraní to způsobuje zádržky při přebití - ale PM tímto netrpí).
Lepší je zbraň co nejpevněji sevřít (ovšem ne zase křečovitě) v natažené ruce a ve správném postoji - což je dost individuální, ale obecně se doporučuje dostatečné rozkročení a mírný předklon. Při výstřelu potom tvoří zbraň s tělem střelce jeden kompaktní celek, a hybnost se rozloží do celé jeho hmotnosti - zpětný ráz je potom subjektivně mnohem snesitelnější, a navíc je to důležité pro přesnost. Funguje to u pistolí, pušek, samopalů a co já vím, snad i u Tlusté Berty, tak není důvod, aby to nezafungovalo u jednoho kompletu Kovík+PM :o)
*(nemluvě o tom, že u některých zbraní to způsobuje zádržky při přebití - ale PM tímto netrpí).