pistole makarov
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
To DUF:
Ruka mě vyloženě nebolí, ale pod bobřím ocasem mám červené místo a trochu mě to pálí. Nejsem z cukru, ale např. z CZ 75 byla střelba příjemnější (lepší úchop). Malorážku kupovat nechci, protože mě to nebere. A střelivo drahé je, pokud nepřebíjíš! To si spočítá každý. Já zátím nepřebíjím. A 6,- Kč/ ks za 9mm M je docela dost.
To Childeater:
Psal jsem, že teprve začínám. Je to o tréninku. Myslíš, že půjdu na IPSC bez toho, aniž bych neměl něco nástříleno?! Určitě ne. Nejprve chci zvládnout mířenou střelbu, správný postoj, atd. a pak možná IPSC. Nechci si tam ušít z ostudy kabát
To Edelweiss:
Tvoje odpověď mě nepřekvapuje. Stačí, když si přečtu některé Tvoje reakce na ostaních vláknech a jdu do kolen
. Zkus taky jednou respektovat druhé
Hlavně ty, co začínají.
To Balistik:
Vážím 83 kg a PM není první zbraň, ze které jsem střílel. Asi je to v úchopu
, i když podlle mých dosavadních výsledků si to až tolik nemyslím.
To rmp:
Zkusím se na ten úchop zaměřit
A teď pro všechny. Včera jsem byl v B&H Magnumu v Brně. Po odstřílení jsem prohodil u piva pár slov s panem Ing. Hynštem, který střelnici vlastní. I on sám mi potvrdil ( a to jsem o tom nezačal vůbec mluvit
), že střelba z PM není tak příjemná oproti jiným modernějším pistolím, které mají komfortnější úchop, spoušť, miřidla, atd. Takže vidíte, že můj názor sdílí i člověk, který má letité zkušenosti v oboru.
Ruka mě vyloženě nebolí, ale pod bobřím ocasem mám červené místo a trochu mě to pálí. Nejsem z cukru, ale např. z CZ 75 byla střelba příjemnější (lepší úchop). Malorážku kupovat nechci, protože mě to nebere. A střelivo drahé je, pokud nepřebíjíš! To si spočítá každý. Já zátím nepřebíjím. A 6,- Kč/ ks za 9mm M je docela dost.
To Childeater:
Psal jsem, že teprve začínám. Je to o tréninku. Myslíš, že půjdu na IPSC bez toho, aniž bych neměl něco nástříleno?! Určitě ne. Nejprve chci zvládnout mířenou střelbu, správný postoj, atd. a pak možná IPSC. Nechci si tam ušít z ostudy kabát

To Edelweiss:
Tvoje odpověď mě nepřekvapuje. Stačí, když si přečtu některé Tvoje reakce na ostaních vláknech a jdu do kolen

To Balistik:
Vážím 83 kg a PM není první zbraň, ze které jsem střílel. Asi je to v úchopu

To rmp:
Zkusím se na ten úchop zaměřit

A teď pro všechny. Včera jsem byl v B&H Magnumu v Brně. Po odstřílení jsem prohodil u piva pár slov s panem Ing. Hynštem, který střelnici vlastní. I on sám mi potvrdil ( a to jsem o tom nezačal vůbec mluvit

To- Kovík
Je skvělé být poučen od někoho kdo zjevně nečte milion příspěvků a raději rozvíjí fantasmagorie.Víš on začátečník se vždy nemusí rovnat diletant.Mimo jiné zatím ses moc nepředvedl,s těmi co naslouchají se mluvit dá ti druzí jsou ztráta času,akorát hnojí dobrá vlákna bláboly o ničem.

PS:Jedna paní povídala je TOP hláška,příště pokecej s Horstem z VS(TV reklama) třeba to bude pro vlákno Makaron přínosné.
Je skvělé být poučen od někoho kdo zjevně nečte milion příspěvků a raději rozvíjí fantasmagorie.Víš on začátečník se vždy nemusí rovnat diletant.Mimo jiné zatím ses moc nepředvedl,s těmi co naslouchají se mluvit dá ti druzí jsou ztráta času,akorát hnojí dobrá vlákna bláboly o ničem.

PS:Jedna paní povídala je TOP hláška,příště pokecej s Horstem z VS(TV reklama) třeba to bude pro vlákno Makaron přínosné.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
***** nabízí čínskou kopii: http://www.*****-lov.com/detail.php?id=183
Zná ji někdo? O číňanech se říká, že jsou z vynikajícíh materiálů, je to fakt i tady? A k munici, pod čtyři je téměř nesehnatelná, jak se asi budou ceny vyvíjet po spotřebování vojenských zásob?
Zná ji někdo? O číňanech se říká, že jsou z vynikajícíh materiálů, je to fakt i tady? A k munici, pod čtyři je téměř nesehnatelná, jak se asi budou ceny vyvíjet po spotřebování vojenských zásob?
Argumentům sira Hirama Maxima odoláte jen stěží.
To- kaspar00
Ano hlaveň je solidní,železo slušné jen opracování a doladění je kus od kusu.Kdysi jsem jednu obhlížel a ta se zdála velmi slušně udělaná.Jen bych radil ju před koupí pořádně prohlédnout,případně vem někoho sebou,nejlépe člověka co ji trochu zná.
Ano hlaveň je solidní,železo slušné jen opracování a doladění je kus od kusu.Kdysi jsem jednu obhlížel a ta se zdála velmi slušně udělaná.Jen bych radil ju před koupí pořádně prohlédnout,případně vem někoho sebou,nejlépe člověka co ji trochu zná.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
pm
Díky za odpověď. Jo, ještě kdybych se uměl rozhodnout. Náboj se mi zdá tak akorát, dynamický závěr je fajn, jen nevím, jestli shánět čz 82 s polygonem nebo PM. To ještě bude těžký duševní boj 

9mmM
No jo, jenže já v tomhle začínám, tudíž nemám ponětí, na koho se obrátit. Snad časem získám zkušenosti a přehled. Mimochodem, z prodejny Bara v HK jsem odcházel naprosto zdeptán, když jsem se dozvěděl, že 9M začíná na osmi korunách. A pak jsem přišel na to, že o kousek dál, v Rosicích, je mají od čtyř korun.
To Kovík:
Můj příspěvek jsem vůbec nemyslel zle!
CZ 75 se určitě drží lépe,ale to asi bude tím,že je kapánek větší a taky většině lidí dobře sedí.
Já kupuju náboje za 4kč!Možná teď šla cena trošku nahoru,to nevím?Jen jsem chtěl říct,že když přejdeš na Luger,tak to nebude levnější!
Ještě k tomu úchopu,dají se na Makarona koupit jiné pažbičky,to by mohlo být řešení na příjemnější úchop.
Můj příspěvek jsem vůbec nemyslel zle!
CZ 75 se určitě drží lépe,ale to asi bude tím,že je kapánek větší a taky většině lidí dobře sedí.
Já kupuju náboje za 4kč!Možná teď šla cena trošku nahoru,to nevím?Jen jsem chtěl říct,že když přejdeš na Luger,tak to nebude levnější!
Ještě k tomu úchopu,dají se na Makarona koupit jiné pažbičky,to by mohlo být řešení na příjemnější úchop.
TO-Duf-pokud přejdu na luger,levnější to nebude???To mi prosím Tě vysvětli.Pořád je mezi lugrem a makarovem min.3,- korunovej rozdíl.NEPOČÍTÁM přebíjené!!!!
Ještě bych se vrátil k těm PM z číny a vých.německa-nemůžu si pomoct,pokud budu sběratel,budu rád za všechny tři,ale pokud chci PM,tak jedině RUSÁKA.Čínu sem si vyzkoušel,němce jen ohmatal,ale pocitově je rusák na prvním místě.
Ještě bych se vrátil k těm PM z číny a vých.německa-nemůžu si pomoct,pokud budu sběratel,budu rád za všechny tři,ale pokud chci PM,tak jedině RUSÁKA.Čínu sem si vyzkoušel,němce jen ohmatal,ale pocitově je rusák na prvním místě.

Ja som už raz písal u nas stojí Makarov SB-10sk,ja mam zdroj ešte v korunach na 2.50-3sk.Mam Ps grandy to je šupa su dost silne
Firma už davno neni ale naboje sa sem tam najdu.

Mam-GP-X-Calibur,CZ-45,CZ-82,Glock 23.Mal som-CZ 75B,Shadow,CZ100,CZ 83,CZ50,CZ 122 Sport,CZ 97B,Revolvery Taurus 689,85,Rossi,Holek 38,Holek 22LR,SA-858,malorazky Norinco,SM-2,Makarov PM,Sig Sauer Mosquito,Glock17,K-100MK6 Silver.
2 Kovik: Tak jak psali "predrecnici", zkus vylepsit uchop pri strelbe a uvidis, ze te ruka prestane bolet. Doma mame 2 ruzne makarony a pro me to je nejoblibenejsi pistole co vlatnim. Mel jsem G19, CZ85, 1911, Jericho,K100,TT-33 a ty vsecky sem dal pryc (az na TT to je srdcovka:) ) a zustal mi jen makaron - tak jsem s nim spokojeny. Idelani na skryte noseni, dobra dostupnost levneho streliva, rozumna vykonnost pouziteho naboje a hlavne TOTALNI spolehlivost ! Nevim, co to je selhac, nevyhozena hilzna, selhani prebijeni atd.. co se u vyse zminenych zbrani stavalo celkem bezne. Za celou dobu co strilim s makaronama 0 poruch (slovy: ZADNA PORUCHA
) Faktem je ze makaron ma trosku jinou "geometrii" a tak si na ten uchop musis asi zvyknout, ale az Ti padne do ruky tak na nej nedas dopustit.

Běžně vysypu kolem stovky z PM a žádný problém s úchopem jsem nezaznamenal, a to ani s původní pažbičkou.......nicméně jsem si pořídil krásnou dřevěnou a úchop je ještě o řád výš (nicméně porovnávat Makarova s pětasedmou v tomto směru, to je jak držkovat, že žigulem neodvezu fůru písku).
Mířidla jsou vskutku titěrnější, nicméně dostačující a pokud na ně člověk trochu zamžourá, tak je PM překvapivě přesný.
Střelivo je běžně k mání (Barnaul) za 4-4.50 Kč, takže problém s cenou bych neviděl drasticky.
Pokud bych přemejšlel o sportovní střelbě, tak bych po PM nekoukal, je to taková spolehlivá hračka na běžné užití.............
Mířidla jsou vskutku titěrnější, nicméně dostačující a pokud na ně člověk trochu zamžourá, tak je PM překvapivě přesný.
Střelivo je běžně k mání (Barnaul) za 4-4.50 Kč, takže problém s cenou bych neviděl drasticky.
Pokud bych přemejšlel o sportovní střelbě, tak bych po PM nekoukal, je to taková spolehlivá hračka na běžné užití.............