P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Zelda

Příspěvek od Zelda » 06 úno 2009 14:51

Ahoj, jsem tu novej, předevčírem jsem si koupil Vest Pocket od Ardesy, prostě mě uchvátil. Testovací dávky mě taky zaujaly, hlavně jak nacpali těch 6 g prachu do 5-ti cm hlavně :D . Ať počítám jak chci tak bych potřeboval jenom na prach 135 mm hlavně :D . Zatim jsem si jenom 3xprásknul po pet lahvi ale 0 zásahů. :(

romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 06 úno 2009 15:40

1g maximálně, něco navíc je zbytečné, nemá to kde hořet..
Je to ráže .31?
Měl jsem něco podobného od Pedersoli .45, použití tak do 3m. Na střelnici říkali ,ať ty kuličky raději hážu.....šla s domu

Pokud budeš někde "blbnout "na malé vzdálenosti ,tak dej pozor na odražené kuličky.
bufallo

Příspěvek od bufallo » 06 úno 2009 16:04

ta 31-ka je take male flusatko... a este k tomu ma aj hladku hlaven... to skor Philadelphia v 45-ke, to skor.... tam sa na 10 m da udrzat v terci 50/20...
duffioso

Příspěvek od duffioso » 06 úno 2009 16:48

No Vest Pocketa jsem mel a neco jako naznak drazek ve vyvrtu je,ale opravdu jen naznak.Pruraznost opravdu mala a presnost jeste mensi,ale s troskou cviku jsem petku zasahl na 5m kazdou ranou a na 10 jsem taky udrzel vsechno v cernym u mezinarodniho pistolaku.Ale trvalo to,nez jsem na to prisel a vedel,kam mirit :-)
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
cernunos

Příspěvek od cernunos » 06 úno 2009 18:28

Zajímalo by mě,v čem přenášíte olověné střely,aby se vzájemnou vahou nedeformovaly?Jsem rozladěn,že nic nemám na první víkendové střílení ještě přichystané.Ani nevím ,jak navážit prach,protože kamarád ,který mi sliboval půjčit digi váhu,odjel pryč,a tak jsem v úzkých.Ani nevím,do čeho ho nadávkuju.Když jsem měl před lety pistoli Kentucky,tak jsem si prach odměřoval devítkovou nábojnicí a dával do papírových trubiček,v jejichž dně už byla i ucpávka,a to byla docela paráda.Jenže ted nemám ani ksakru tu pitomou hilznu.Řeším poslední dobou hodně věcí ,a tak mi ktomu střílení stále něco chybí :(
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 06 úno 2009 18:43

odměřit prach jde pomocí injekční stříkačky..

výroba papírové trubičky
Loupeznik

Příspěvek od Loupeznik » 06 úno 2009 21:48

Kolik Je 1ml gramů? :oops:
Marťyn

Příspěvek od Marťyn » 06 úno 2009 22:09

U "dvojky" (2ml) stříkačky je 1ml - 1gram.
Naposledy upravil(a) Marťyn dne 07 čer 2012 18:35, celkem upraveno 1 x.
Loupeznik

Příspěvek od Loupeznik » 06 úno 2009 22:10

Marťyn píše:
Loupeznik píše:Kolik Je 1ml gramů? :oops:
U "dvojky" (2ml) stříkačky je 1ml - 1gram.
Díky!
romi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romi » 07 úno 2009 09:16

Je to tam napsané...

Upravená injekční stříkačka 5ml - odřízla špička. Prachovnice má upravenou výstupní trubici ,přesně na průměr stříkačky. Pístem u stříkačky nastavíte objem-váhu prachu ...Je to docela přesné a rychlé. 1.2ml je asi 1g LC Vesuvitu :lol:
blecha.z

Příspěvek od blecha.z » 07 úno 2009 11:46

Ahoj pánové, nemohu se ubránit určitému pocitu marnosti, když to tady čtu. Doufám, že si uvědomujete, že střelba BP není legrace a je poměrně riziková. Je tedy víc než na místě, pořádně se připravit, než poprvé člověk vleze na střelnici. Nerad bych se někoho dotknul a moralizoval, ale je potřeba mít všechno potřebné v kufříku dvacetkrát překontrolované – prach, koule, flastry, zápalky, nabíjecí náčiní, nářadí na rozebrání zbraně, klíč na piston, nějaký hadřík, brýle, sluchátka… Bohatě nám stačí kufr od propan-butanového vařiče. Vleze se tam všechno, včetně dalekohledu, rukavic a dokladů.
Pan Zelda - naprosto Vám bude stačit 0,8 gramu a i tahle dávka je víc než dostatečná. Kule bude mít tak tři gramy, teoreticky by se mělo nabít cca 0,4 gramu Vesuvitu. Na deset metrů Vám to brzy půjde samo. Ale neuvádíte podrobnější recepturu nabití - flastr ano/ne, síla, mazání atd.
V čem nosit prach na střelnici? Jsou zde popsány spousty možností, vynikající je plastová odměrka koupená v lékárně. Další možnost je papírová trubička uvedená na videu. Začal bych tím, co je dostupné. Později bych přešel na mosazné nábojnice .223 + malorážková jako špunt. Do krabičky od nábojů Luger se jich vleze dvacet, je to bezpečné a rychlé. Jest-li je to vlusátko, nevím, ale koule 0.36 z DavyCrockett hladce prostřelí s dávkou 0,9 gramu Vesuvitu dvě coulová prkna a ani se nazapotí.
V čem nosit koule na střelnici? Kolik toho nosíte, smím-li se ptát? Pokud máte navážených nábojek příklad - 60 kusů, potřebujete mít s sebou odpovídající počet střel a něco do rezervy. Stačí kožený pytlík, lépe plastová krabička se šroubovým uzávěrem. Šlo by také koupit několik injekčních stříkaček odpovídajícího průměru a vložit je do nich, nestojí to moc, pár halířů. Nebo balit po deseti kusech do papíru.
Digi váhu nepotřebujete až tak nezbytně. Jak bylo uvedeno - jeden kubík Vesuvitu je asi 1 -1,2 gramu, podle toho, jak je hustě sypaný. Kupte si tu stříkačku, nasypte, pětkrát klepněte naběračkou, setřít a hotovo. Hlavně pořád STEJNĚ nabíjet. Na střelnici si posbíráte pár nábojů jako odměrky, upravíte podle své navážky.
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 07 úno 2009 13:25

Presne tak, na strelnicu treba ísť na 100% pripravený.
Naposledy upravil(a) Smazaný uživatel 3736 dne 31 bře 2010 21:18, celkem upraveno 1 x.
Deerhunter

Příspěvek od Deerhunter » 07 úno 2009 14:08

Cavte chlapci a mozno aj damy.... Urcite to ma teraz ovela jednoduhsie, ako to bolo zaciatkom 90-tych rokov min. strocia, ked sa zacinalo strielat BP systemom pokus - omyl, lebo skoro nik o tom nic nevedel.... chcem iba pripomenut za dobry je aj dlhy nabijaci lievik, tak 5-7cm kratsi ako rura. Zaciatocnik bez odborneho dozoru aj tak porobi nejake tie hluposti a moze byt pripraveny ako chce ked mu nebude mat kto pomoct pri nabijani aspon psychycky....
Smazaný uživatel 3736

Příspěvek od Smazaný uživatel 3736 » 07 úno 2009 14:27

Ten lievik mám urobený, alebo skôr mal som z hliníkovej trubky 10mm a na nej malý plastový lievik. Nikdy som to nepoužíval, tak som lievik odpílil a používam ho na plnenie prachu do skúmaviek. Ale pomôcka je to dobrá na bezpečné nabíjanie. Určite aj na presnosti to prilepší, keďže prach je tam, kde má byť.
Deerhunter

Příspěvek od Deerhunter » 07 úno 2009 15:14

Na presnosti neviem ci prilepsi, ale lepsie sa nasypa, nenalepi sa ti prach na steny hlavne, ovela lahsie sa zasuva strela a nemas po 50 ranach pod sebou za hrst prachu, ktory sa moze zapalit.... hmm... to by mohlo byt zaujimave pozeranie ako bude dotycny tancovat.... :P
Odpovědět