Vzduchovky Hatsan
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tyto rozmery jsou krasnym prehledem pro dalsi vypocty a jine kalkulace.Ale zajimalo by me,jestli tu ma nekdo nejake zkusenosti s upravou 135ky v razi 6,35 a jake.Myslim,ze po nejakych tech upravach by se z takove vzdusi daly vymamit mozna i slusne vysledky.
Najde se nekdo?
Najde se nekdo?
A
Proc myslis,ze zrovna v 5,5ce. Udelat poradne 6,35 by nemuselo byt zrovna spatne.Mam doma 125ku,jejiz zdvih i prumer jsou nekde jinde nez od vyrobce a nemuzu si stezovat.Pod 350m/s se s ni nedostanes ani omylem a presnost je take v ramci tolerance.Proto si myslim,ze takove 6,35ka by nemusela byt marna.Proto take schanim vsechn informace o tom,jak se takova vzdusa chova a co vse umi s tim,co ji dal vyrobce abych mel z ceho vychazet.Mam za to,ze dostat 6,35 na nejakych 250-280m/s,tak by to mohlo byt dost zajimave.Ne?
Re: A
Co to píšeš? Je to celý blábol! 280m/s to je něco pro 6,35 úplně mimo,ale kdo nevěří ať tam běží.Zkus to a pak nám poreferuj jak jme měli pravdu!!!!!!!!!!!!honzana40 píše:Proc myslis,ze zrovna v 5,5ce. Udelat poradne 6,35 by nemuselo byt zrovna spatne.Mam doma 125ku,jejiz zdvih i prumer jsou nekde jinde nez od vyrobce a nemuzu si stezovat.Pod 350m/s se s ni nedostanes ani omylem a presnost je take v ramci tolerance.Proto si myslim,ze takove 6,35ka by nemusela byt marna.Proto take schanim vsechn informace o tom,jak se takova vzdusa chova a co vse umi s tim,co ji dal vyrobce abych mel z ceho vychazet.Mam za to,ze dostat 6,35 na nejakych 250-280m/s,tak by to mohlo byt dost zajimave.Ne?

A
Jen schanim info ohledne 6,35,ostatni uz nejak prepocitam aby v se v realu mohlo neceho dosahnout.Nikdo tu nevrdi,ze to za danych okolnosti danych vyrobcem jde.Cti pozorneji.Tech 280m/s by bylo suprovych ale netvrdim,ze to jde.Zkus si prepocitat moznosti u jine vzdusi.Treba kam az te pusti zdvih a prumer,sila dna pistu,nahrada hmotnosti,ktera jde ledabyle zmenit i smerem nahoru i kdyz se pistu ubere na stene z cela atd.Pak se dostanes na zcela jine parametry nez udava vyrobce.Takovych rezerv je na kazce vzduse vic nez dost.
Ono to nejsou ani tak rezervy, jako spíš optimální poměry a vyváženost konstrukce. Vždycky je to něco za něco - tedy tuhle ubereš a támhle se ti to vymstí. 

http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Jenže vše musí být v harmonii. Nelze na pušce něco změnit a očekávat že to bude k obrazu tvému.Tomu musí předcházet testování,aby to daný materiály vydržely atd.Klidně to zkus,ale za chvilku napíšeš jak ses ani k 280 m/s nepřiblížil a zničil pušku,nebo ještě hůře si budeš vymýšlet jaký kanon si z toho udělal.
A
Jen to beru jako moznost.Ono takova 125ka,ktera ma od vyrobce 250m/s neni zadny zazrak ale po drobnem vylepseni je to o necem jinem a to i s presnosti.Vsak tento nazor jiste nesdilim sam a idealni pro takovou vzdusu je nejakych 300-330m/s,kdy je jak presnost tak vykon temer idealni a zcela jiste i lepsi jak pri 250m/s.
Ostatni parametry se daji jednoduse spocitat.Krome pistu je 125ka z materialu tr.14200.Z tabulek se da jednoduse zjistit,co si muzes k takovemu materialu dovolit.Stejny material ma i malorazka a ze toho snese podstatne vic.Tudiz zadne obavy z predimenzovani.Jen dynamicky raz a i ten dostatecne brzden.U 125ky je brzden raz s pruzinou 3,5 vic jak s 3,2.Duvod?Pred dosednutim pistu na dno jeste neni diabol venku z hlavne,zatim co pri slabsi pruzine tomu tak neni.Cas pohybu pistu je tak o poznani delsi.Vzdusa tak vic tluce,jak strili.Spocitej si to a uvudis sam.
Ostatni parametry se daji jednoduse spocitat.Krome pistu je 125ka z materialu tr.14200.Z tabulek se da jednoduse zjistit,co si muzes k takovemu materialu dovolit.Stejny material ma i malorazka a ze toho snese podstatne vic.Tudiz zadne obavy z predimenzovani.Jen dynamicky raz a i ten dostatecne brzden.U 125ky je brzden raz s pruzinou 3,5 vic jak s 3,2.Duvod?Pred dosednutim pistu na dno jeste neni diabol venku z hlavne,zatim co pri slabsi pruzine tomu tak neni.Cas pohybu pistu je tak o poznani delsi.Vzdusa tak vic tluce,jak strili.Spocitej si to a uvudis sam.
A
Mas pravdu.uz uplatky nebrat.Ale jak je videt,tak se 6,35 tady asi moc lidi zkusenosti nema..Nevadi,neda se nic delat.Musime proste zustat u oblibebne 4,5.Tam se da carovat.Vetrovky me zatim moc nebrou ackoliv jsou velmi presne,je s tim dost starosti. S plnenim atd.Neni nad poradnou pistovku.Ta pojede porad jak das!
A
To mozna jo ale me zajima,co vse to umi,jaka je presnost a vykon.Co to dokaze teba na 30m.Jestli se da trefit z ruky ve stoje treba ctverecek 10*10cm na 30m.Pokut to vubec ma dostrel alespon tech 30m.A taky co to tam pripadne dovede udelat za paseku.Treba projit 1,5cm prkno.Ma nekdo takove info?