Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Apevia
Kontaktovat uživatele:
Njn

Příspěvek od Apevia » 20 led 2009 07:33

Takže tady je dost chyb...
Střelivo je velice špatné, dvojnožku sundej, ta také přesnosti nepřidá (dej si pod PAŽBU-ne hlaveň stočenou deku nebo spacák), snaž se co nejplynuleji spouštět a už se s ní, také mám problém naučit se s HW že kope :)

Cogito ergo armatus sum.
Barys

Příspěvek od Barys » 20 led 2009 13:32

Samozřejmě změna střeliva.Na druhou stranu se mi to zas tak špotný nezdá +-cm s hatsanem na 25 m.Jestli chceš trefovat jednu díru tak musíš investovat a bohužel 3000 kč na h105 je málo.CZ 200 + doplnky(kvalitní montáž)atd. a jsi určitě přes 20 000 kč.
mikiki

AT44

Příspěvek od mikiki » 20 led 2009 15:26

Nebo jdi do Hatsana AT44-10. Ten je za cca 9.900,-Kč (má větší zádobník vzduchu a 10-ti zásobník na diabolky) + bomby - viz odkaz + ventil (cca 500,-Kč) http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?t=2556
Pak jseš někde na cca 12.000,- Kč. CZ200S mám taky, proto až bude tepleji porovnám CZ200S a AT44-10 a dám sen info.
mikiki

AT44-10

Příspěvek od mikiki » 20 led 2009 15:28

zapomněl jsem na optiku - tzn. přičíst ještě cenu optiky.
Virus78

Příspěvek od Virus78 » 22 led 2009 23:40

For Barys, Mikiki:
Každopádně díky za rady, ale myslím že to co jsem i teď investoval je pro mě až dost a zatím si větší radost udělat nemůžu :roll: S tím spacákem to fakt nemá chybu...teď už mám odchylky +- nějaké mm.. to je pro začátek myslím uspokojující :D Občas mi tedy některá uletí trochu víc mimo, ale už vím že je to rukama. Budu pilně trénovat a uvidíme jak to bude pokračovat. Jinak to střelivo je opravdu podstatný rozdíl.. Gamo Pro Hunter mám odchylky v mm a s KVP jsou to hodně cm.. Dočetl jsem se, že se tu hodně mluví o střelivu JSB. Nemám bohužel ty možnosti jít do obchodu a koupit je, takže budu muset objednat a tedy dát cca. 50,- za poštu.. :shock: no uvidíme.. Zatím se mějte, ještě jednou díky za pomoc a doufám, že se brzy budu moct zapojit do debaty jako pokročilejší.. Čau
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 23 led 2009 10:14

Nejnižší ceny přímo na: http://www.schulzdiabolo.cz/cz/
...a jak se ti zamlouvá u tvého Hatsana nabíjení a vůbec celá ta procedůra, než vystřelíš?
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Virus78

Příspěvek od Virus78 » 23 led 2009 15:46

Tak samozřejmě je u toho jeden úkon navíc, ale když nikam nechvátáš je to jedno.. :) Myslím, že jde spíš o zvyk. Taky mě ispirovaly názory, že pro stálé nastřelení optiky je lepší pevná hlaveň. Zatím jí mám jen krátce, takže posuzovat můžu až později. Ale hlavně se mi to líbí na pohled.. Je to prostě dospělá vzduchovka. Vybíral jse jak podle ceny, tak podle visage..
Dnes jsem neodolal a i když je počasí naprd chtěl jsem vyzkoušet střelbu na dálku tak jsem na 80m měl největší rozdíl mezi zásahy 3-5cm :P při střelbě v kleku..je dost těžká, tak se mi to klepe jak starýmu dědkovi. Ale už jsem zjistil, že vzduchovka se super a všechno je to jen v rukách.
Oprášil jsem i svou starou S620..je to dost podstatný rozdíl.. Mám k ní ale jistý citový vstah, ale marně sháním obě těsnění a pružinu. Kdyby někdo věděl tak se ozvěte. Předem díky..

Tak se zatím mějte a hlavně ať se kouří z hlavně... 8)
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 23 led 2009 17:06

No já četl zatím převážně jen negativní ohlasy např. tento na Hatsan 155:
alobal píše:Pro pavel 1067: Už jsem ho prodal,výkonnově jedna z nejsilnějších pružinových vzduchovek,ale to bylo asi tak všechno.Nebavilo mě to nabíjení na můj vkus moc úkonů před výstřelem,pak přesnost nic moc a o té spoušti radši ani nemluvím,zlatý H 125 proti této vzduchovce.Můj názor je že se turkům moc nepovedla. :cry:
Moc sem to tu ale nepročítal....tak teď tu máme zase jeden pozitivní :)
Virus78 píše:... Je to prostě dospělá vzduchovka. Vybíral jse jak podle ceny, tak podle visage..
Dnes jsem neodolal a i když je počasí naprd chtěl jsem vyzkoušet střelbu na dálku tak jsem na 80m měl největší rozdíl mezi zásahy 3-5cm...
:shock:
regis24
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od regis24 » 27 led 2009 19:14

V sobotu jsem mel moznost si zastrilet s JSBcka,no a neni to spatny...Ale zrejme uz jsem se dostal na hranice moznosti vzduchovky (Hatsan 90 :cry: )...
Je to strileno na 30m v sede s oporou (batuzek),zbran Hatsan 90 cal .22,optika 6x42,strelivo je napsano na tercich.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
grof

Příspěvek od grof » 02 úno 2009 20:33

Zdravím všechny vzduchovkaře, pročítal jsem Vaše příspěvky a názory na tuning svých miláčku a došel jsem k názoru nebo si myslím, že s výměnou pružiny by se měl vyměnit i píst nebo aspoň těsnicí hlavici pístu. Protože jsou kožené ze silonu a naposledy co jsem se dozvěděl se dělají přímo se železa sice nevím jak to utěsňujou když by to mělo fungovat jako píst u motoru. "" (S těsnicíma Kroužky ??? ) "" Pánové poraďte jaké máte zkušenosti nebo názor mou myšlenku. Dále bych se zeptal kdo vlastní HATSAN 155 TORPEDO. Jak je sní spokojený jaké klady nebo zápory má tak nádherná zbraň dle mého mínění. Hrozně se mi líbí a je mi až "" do pláče "" když vidím tak nádhernou zbraň co do vizáž aby měla jenom 16J v 22 ráži. Čekám na vaše reakce díky
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 02 úno 2009 20:58

Ahoj, píšeš: ...nádherná zbraň dle mého mínění...můžu se zeptat jestli znáš také ostatní výrobce jako: Norica, Weihrauch, Air Arms, BSA atd.? Ráži 22. bych nebral a 4.6kg je taky dost, ale to všechno může být věc názoru...způsob nabíjení je taky pracnější a spoušť katastrofální!!
Přečti si citovaný alobalův příspěvek na této stránce :wink:
Virus78

Příspěvek od Virus78 » 02 úno 2009 22:31

Jo tak to máš prostě pravdu.. Ač jsem vlastníkem H1O5X a na vzhled pořád nedám dopustit, má i některé proti které jsi psal.. Hlavně ta spoušť a váha ( připadá mi po pár výstřelech, že mi odumírá ruka, nebo mi to někdo vyměnil za těžký kulomet :D :lol: . Na nabíjení ve dvou úkonech se celkem dá zvyknout. Ale co hlavně že je zábava..

Jo a jen tak mezi řečí.. mluví se často o "dieselingu" a trochu mi uniká o co se jedná.. A mám skromný dotaz.. Je normální, že po výstřelu vzduchovka smrdí jak kdybych v ní pálil nějaký plast? Nechce se mi jí rozebírat, ale předpokládám, že nějakému Turkovi ujela ruka když tam cpal vazelínu nebo co..
Virus78

Příspěvek od Virus78 » 02 úno 2009 22:51

:oops: :oops: :oops: Omlouvám se za stupidní otázku týkající se dieselingu ( přehlédl jsem již založené celé vlákno ) :oops: :oops: :oops:
grof

vzdchovky HATSAN

Příspěvek od grof » 03 úno 2009 17:17

Zdravičko, měl jsem Slavku 618, 630 a teď mám Air Rifle ráže 22 designed germany kterou na základě Vašich poznatku bych rád vytunil proto ty mé předchozí otázky. Že je těžká mi až tak nevadí je to prostě dospělá zbraň, na těžké zbraně jsem zvyklý spoušť se dá taktež úpravama vyladit to už jsem dělal nyni na součastné vzduch. nemluvě otom že jsem střílel na 1500 m s Dragunova a ta má taky svou váhu. Bohužel s jinýma značkama vduchovek nemám skušenost byť si je na různych strankach prohlížím, neměl jsem je v ruce. Souhlasím stebou že je to o názoru každeho z nás ale více by mně zajímalý odpovědi na mnou uvedené otázky ohladně pístu. Kdo méte nějakou skušenost poraďte každou radu uvítám diky... To že po vystřelu smrdí, je dáno tím že je promaštěná olejem nebo spíše vazelinou, bude muset se rozebrat avyčistit a lechce nakozervovat konkorem.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 03 úno 2009 17:50

Moje reakce patřila Hatsanu 155T :wink:
Odpovědět