Příspěvek
od Pavouk » 03 úno 2009 11:43
Byl jsem na střelnici Leiko v Plzni na akci "big boom", kde jsem zkoušel větší ráže. Největší, co tam měli, byly revolvery ráže 500 SaW. Ptal jsem se, na co se používají, protože mi to přišlo přehnané a k ničemu a údajně k lovu medvěů v USA krátkou palnou zbraní. Takže tyhle náboje a zbraně jsou k tomu přímo určené. Musím říct, že střelba z toho nic moc....nehledě na to, že jsem vůbec netrefil terč....bylo to na těch cca 18m co tam mají. Střílet na normální terče se nesmělo, protože za nima mají pověšený řetězy, které to prý normálně ustřelí.... Takže se střílelo na terč na zemi, za nim hromada pneumatik...terč jsem netrefil a ustřelil jsem okraj té horní pneumatiky... Jsem teprve začátečník, takže by někdo z Vás určitě trefil, ale když si vezmete v úvahu stres při napadení a váhu zbraně, kterou byste museli tahat s sebou, tak to na obranu proti medvědovi asi není..... Ikdyž tam i měli jeden dvoupalcový revolver téhle ráže, ale ten jsem nezkoušel, protože i ten velký mě kopl tak, že jsem ho po jedné ráně odložil...