P?edovky

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
duffioso

Příspěvek od duffioso » 27 led 2009 12:40

Loupezniku,grilovani taky bude :-)
Poslal jsem ti v SZ prvni cast pravidel.

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Loupeznik

Příspěvek od Loupeznik » 27 led 2009 14:18

Pravidla jsou v pohodě,ale z čeho mám teda sypat prach do hlavně,když né z prachovnice? Viz:Je zakázano vzhledem k bezpečnosti,dávkovaní prachu do zbraně přímo z prachovnice!!! Mám prachovnici za 700Kč a teď je mi na ... :roll:
duffioso

Příspěvek od duffioso » 27 led 2009 14:23

Neboj,z prachovnice si to presypes do plastovych zkumavek,nebo do prazdnych nabojnic,jak ukazoval romi na svem videu.Prachovnici pouzijes jen na odmereni davky.Kdyztak ti pujcim zkumavky.Protoze kdyz v hlavni zustane zhavej zbytek a nasypes primo z prachovnice,tak by to mohlo skoncit odpalem granatu v ruce.Takovych pripadu uz bylo :-(
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Loupeznik

Příspěvek od Loupeznik » 27 led 2009 14:38

duffioso píše:Neboj,z prachovnice si to presypes do plastovych zkumavek,nebo do prazdnych nabojnic,jak ukazoval romi na svem videu.Prachovnici pouzijes jen na odmereni davky.Kdyztak ti pujcim zkumavky.Protoze kdyz v hlavni zustane zhavej zbytek a nasypes primo z prachovnice,tak by to mohlo skoncit odpalem granatu v ruce.Takovych pripadu uz bylo :-(
Tak to jo,nábojnice mám,tak je to v pohodě.Už aby to bylo :D
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 27 led 2009 19:02

Chválím Anděla, nakonec přibalil ke kleštím (nejlevnější v ČR) i kapsle bez ZP (125 Kč/ks). Akorát jsem čekal 4 týdny + 1 urgence.
Ohledně zaplněného serveru - nevíte o nějakém úložišti na fotky?
Duffy - 1. československý In-line Cup je vynikající idea, ale co ta Plzeň?:? Pupek býv. federace je Morava :)
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 27 led 2009 19:09

Na Moravě bude i mistrovsví ČR tak by nebylo marné se dojet podívat :wink: westmeni temu dávaj fest!!! :twisted:
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 27 led 2009 19:17

Ja vim,ze je to daleko,ale bohuzel jsem se toho zhostil sam a delam od rana do vecera,takze na nejake hledani idealni strelnice bliz moravakum a slovakum je bohuzel nemozne.Tohle je strelnice,kde je maximalne vstricna obsluha,je tam velky bezpecny prostor pro zrovna nestrilejici,je tam krb s grilem a hlavne pan majitel tam bydli,takze tam s nama muze byt temer neomezene.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
duffioso

Příspěvek od duffioso » 27 led 2009 19:20

Jo Ede,westmeny bych rad videl,ale ten cas me jednou zabije.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
duffioso

Příspěvek od duffioso » 27 led 2009 20:19

Tak uz ho mam doma,tesim se na prvni strelbu,jako malej kluk.Ted zacne zase hledani optimalni navazky :-)
http://picasaweb.google.com/duffioso/Ne ... KGbYdrITYQ#
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Per Larsson

Příspěvek od Per Larsson » 27 led 2009 23:20

Fando, zdravím Tě. Polsky bohužel neumím. Byla příčinou toho úrazu žhavá částice nebo náraz? BP je k nárazu poměrně rezistentní, ale ne stoprocentně.
Traditions™ Yukon Drop-Breech Action .50 + KonusPro 6x40
*Sverige - det härligaste landet i Europa*
Fandaks
Odborník na zbraně

Příspěvek od Fandaks » 28 led 2009 10:34

Per Larsson: Já jsem také ještě celé nečetl, ale nejčastější příčina bude asi v blbosti lidské. Po takovém maléru ti už nikdo nepřizná, že si nejdřív dal na piston zápalku a pak sypal prach. Když potom s puškou trochu poklepe o podlahu aby se prach dostal až pod piston, stačí už k výstřelu jen chlup! Kde kdo si upravuje a piluje ozuby spouště aby na spoušti neměl 4 kila a tak má tu spoušť tzv. "na fouknutí". Pak stačí jen malý otřes a už to letí ven. Vím, že některé předovky dokonce neměly tzv. bezpečnostní ozub. Pak na piston ani nemusí zápalku dát a při spadnutí kohoutu to trochu zajiskří a ...
U velkých prachových dávek(loveckých) a rychlém opakování výstřelů by to asi možné bylo. Nějaký ten doutnající uhlík by se tam možná v kanálku vedoucímu k pistonu schovat mohl. Bude asi taky záležet na hrubosti prachu, okolní teplotě a dalších okolnostech.

Já sám ani mí kamarádi střelci nikdy osobně nic takového neviděli i když jiné maléry s černým prachem se občas stávají. Zrovna nedávno jsem četl o případu kdy střelec při nabíjení zapoměl v hlavni orig. dřevěný nabiják a vystřeli ho i se střelou do terče. Je to určitá roztěkanost nebo nesoustředěnost stejného druhu jako když člověk zapomene nasypat prach ale střelu nabije. Stalo se to určitě každému z nás a třeba i několikrát. Rada na tohle je jediná, vzít roum do hrsti, dávat si pozor a nenechat se rušit svým okolím.

Tady se mrkněte na tyhle videa. Zapálení troudu rychlým stlačením vzduchu. Nevím jestli by tohle stačilo na zapálení prachu, ale kdo ví...
http://www.wildersol.com/Index.html
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
romi
Kontaktovat uživatele:

závody

Příspěvek od romi » 28 led 2009 20:14

Co takhle dát si "korespondenční závody"
Mám na mysli srovnávací soutěž pro in line předovky. Vypsal by se termín, do kdy přihlášení musí odstřílet zadanou úlohu. Pořadatel jen terče vyhodnotí. Pokud jste pro, zbývá dohodnout pravidla.
Výhody vidím v ušetřeném čase a v ušetřených penězích. Nemusíme cestovat, každý si úlohu odstřílí na své střelnici.
1. zbraň - pouze in line ,nezáleží na typu a ráži
2. vzdálenost - 50m
3. terč - doporučuji velikost A4/každý si vytiskne sám/
4. protesty se nepodávají
5. první kolo březen 2009

:lol:
duffioso

Příspěvek od duffioso » 28 led 2009 21:23

To neni spatnej napad,jen nevim,jak se ohlida dodrzeni vzdalenosti a celkove fair play.
Ale na real akci to nema ani nahodou,tam jde o ten osobni kontakt a pokec s vymenou zkusenosti,obhlidkou zeleza,atd...
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
NzPerX

Příspěvek od NzPerX » 28 led 2009 23:04

Urcite sa to neda zrovnavat s ozajstnym pretekom, ale aj tak je to uzasny napad. A ak bude niekto svindlovat, tak je predsa sam proti sebe. Ved je to len hra... Myslim, ze podla hesla `foto napovi` mozeme kontrolovat terce. A vzdialenost, ako som uz pisal, len hnup by podvadzal.
Loupeznik

Příspěvek od Loupeznik » 29 led 2009 00:12

No já to vidím tak,že můžem být rádi že se někdo jako duffioso,snaží udělat opravdovou akci pro in-lainy.Je to přece jenom o tom,zkouknout železa ostatních a vysát z nich důležité informace a zkušenosti pomocí vodky,které léta střádaly,a které by jsme přes internet z nich jinak nevypáčily.Já osobně se těším už teď! Tu vodku samozřejmě až po střelbách :lol:
Odpovědět