Optika na malou odst?elova?ku

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 16 led 2009 19:53

Tak ja bych z pozice admina poprosil, abyste oba to tema zalozili a moderovali .. jste ti pravi :lol: :lol:

Ted zpet k tematu..

LtDahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LtDahan » 08 bře 2009 22:24

Rád bych věděl, jestly máte někdo dvoudílnou montáž od firmy KZK na SUHL 150, protože se mi zdá, že bez drobné úpravy nepůjdou namontovat. Proto mě prosím vyveďte z omylu, neboť bych si je rád zakoupil. Děkuji vám za info. :)
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 08 bře 2009 23:11

11mm rybina .. no problemo

Obrázek
LtDahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LtDahan » 09 bře 2009 17:40

Tak ještě bych rád poprosil někoho kdo vlastní puškohled Delta Titanium 4-16X42, zda by mohl napsat v jednom příspěvku jak je spokojen klady a zápory atd. Je to první puškohled co bych kupoval a zkušenosti nemám.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 09 bře 2009 17:45

Má ho Barys :roll:

http://www.strelectvi.info/cz200s/recen ... tanium.htm
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?start=60&t=568

např.
sportovec píše:Před měsícem jsem koupil Delta Titanium ale s osnovou Duplex. Titanium s mildotem má opravdu horší obraz a kříž tlustý. S Duplexem je obraz excelentní i na největší zvětšení. Je to nejlepší kulatko co jsem zatím měl a bylo jich asi deset. Hned v závěsu je dobrej Hawke Target 6 x 24. Ma hodně čistý obraz super tenkou osnovu a nemění nastřeleni. ( pro Harpa ). :)
...a to mi Deltu Titanium s MilDotem dost znechutilo :(
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
sportovec

Příspěvek od sportovec » 10 bře 2009 09:26

Delta Titanium se zv. 4 - 16 je skvělý puškohled v poměru cena - výkon. Rok jsem s ním stílel Mao, teď ho mám na vzduchovce. Drží nástřel při paralaxování a zoomování. Klikání má přesný, trochu jemný ale dostatečně znatelný. Veškerý točící prvky chodí plynule, přiměřeně lehce a nic nedrhne. Z dnešního pohledu na Mao doporučuju puškohled s variabilním zvětšení a to až do 32X - 36X. S takto velkým zvětšením není potřeba pozorovák, což v některých položkách je výhodou, krom toho, že nepotřebuju sebou tahat další krám. Ale u velkých zvětšení se už projevuje kvalita skla, tedy je nutný už šáhnout po něčem kvalitním a tyto puškohledy se pohybují v cenách od 17.000,- Kč směrem k nebi. Takové puškohledy už nemění nástřel při zoomování ,což je jeden z nejdůležitějších aspektů pro měřítko kvality kůkru. Sám teď používám New NS 10-50x60 Diamond - bezchybná záležitost. Předtím jsem měl Hawke Frontier 8-32x50. Taky je v pohodě ale korekce paralaxe funguje až od 36m a nemá tak čistý obraz jako zmíněný NS.
Barys

Příspěvek od Barys » 10 bře 2009 10:14

Mám ho přes dva roky a taky potvrzuji spokojenost.Mám duplex a obraz je jak víno ,mildot je hrubší.Stále všechno klikám tak ho ani nepotřebiji
Dále mám od delty 5-20*50 ten je jednou tak drahý a poměr cena výkon mi přijde 4-16 lepší.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 10 bře 2009 10:38

Ten obraz u delty Titanium 4-16x42 je jeji nejvetsi vyhodou! .. podle mne je srovnatelny s kdecim mnohem drazsim.

Dalsi vyhoda je mechanika - klikani je presne a spolehlive.

Trochu mi vadi tocitka pod krytkami (nelze kliknout hned, musi se sroubovat) a korekce paralaxe na objektivu.

Dale mi vadi spatny vyber zamernych krizu. Delta se dela pouze s Duplexem, coz ale pro MaO je uplny zaklad .. a MilDotem, ktery je jak napsal Barys dost hruby.

Sam mam dva kusy Weaveru V16 (coz je to same co Delta T...) a jsem s nimi moc spokojeny. Oba s krizkem FC, ktery se u Delty nedela. Dobrou zpravou je, ze Weaver V16 se podle noveho katalogu zacal vyrabet i s dalsim typem krizku - vcetne MilDotu. Dost by mne zajimalo, jak ten krizek vypada, protoze vyrobce nikde jeho rozmery neuvadi .. ale kdyby byl tenoucky, byla by to parada .. na MaO idealni.
Barys

Příspěvek od Barys » 10 bře 2009 11:19

Ještě delta dělá 6-24*42,ten moc neznám,ale je jen o pár stovek dražší a když bude kvalita zachována tak to je taky velmi zajímavé.Jestli ti jde o velké zvětšení,mě 16x stačí.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 10 bře 2009 11:24

Tak oprava .. jeste jsem koukal na stranky Weaveru a u V16 bude novy kriz jen jakysi "ballistic cross" .. tedy tusim nejaky duplex s nekolika znackami pod krizem. MilDot dela Weaver jen na V24 a tam jsem jej videl - a byl hodne tlusty..
LtDahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LtDahan » 10 bře 2009 11:29

U těch točítek jsou regulace uvnitř pro ovládání prsty nebo mincí atp. to by se mi asi moc nelíbilo.Ale asi bych chtěl osnovu MilDot, tak teď nevím když říkáte že není tak tenká zase se mi víc líbí :D
LtDahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LtDahan » 10 bře 2009 11:39

To Barys: Ta Delta 6-24X má pro mě jednu vadu a to že nezačíná zvětšením 4X co kdybych náhodou někdy chtěl jet na soutěž :D kde je omezení.

Ale jinak mě zatím žádnej kousek neoslovil jako Delta Titanium 4-16X42
sportovec

Příspěvek od sportovec » 10 bře 2009 11:40

Jeste pro klady Titania ale 6- 24 ukazuje treti misto v Lize Mao 2008 slecny Irmy, ktera s timto puskohledem odstrilela vsechny souteze. ( ovsem Irma je strelec ve Strelci :)) Ji treba ten tlustsi kriz vyhovuje s tenkym nebyla schopna strilet. Volba krize je do jisty miry dost individualni. Me treba vyhovuje o neco malo slabsi nez ma Titanium. Docela mne nedavno zaujala zamerna osnova u MTC Viper. Je tenka ale dost vyrazna.
LtDahan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LtDahan » 10 bře 2009 12:12

No tak dobře, tak už jsem se asi dostal na hranici kdy jsem pevně rozhodnut pro koupi. Shodou okolností pojedu v dubnu do Prahya určitě se najde čas na návštěvu Binoxu potom tedy o osnově rozhodne pohled do kukru.

Všem díky za účast a doufám že se ke kladným hodnocením připojím.
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 10 bře 2009 13:30

sportovec: přesně, ta osnova u Vipera 10x44 SCB je skvělá! (Aspoň podle obr. z nějakého ruského fóra co sem našel...)Taky už pomalu vybírám optiku na AA PS a jelikož chci střílet i ve stoje tzn. potřebuji přiblížení 4x, koukal sem zase po Deltě Titanium 4-16x42, ale rád bych MilDot, no... :( Huvidíme, Bary má taky "jen" Duplex a všechno kliká.

Sidewinder: propustnost optické soustavy u Delta Titanium je skutečně výborná! :)
Na Weaver V16 s novým křížem, jak si napsal: "jen ballistic cross"... sem stejně zvědavej :wink:

Chybí mi vaše zkušenosti, ale nechybí mi kuráž sem napsat svůj laický názor :) Tzn. ta Delta T. má za ty prachy určitě velmi kvalitní sklo a mechanicky je na tom taky podle toho co už sem taky mnohokráte četl dobře atd. zakrytá točítka a korekce paralaxy na objektivu by snad nemusela tolik vadit, dá se s tím žít, hlavně že je parádní obraz a drží nástřel...
Ta korekce p. na objektivu může bejt na pružinovkách výhoda, jak psal Kubajzz.
AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Odpovědět