Steyr LG 110 Field Target

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 05 led 2009 00:59

2 Dobrodruh, prosímtě ta kartuše na stlačenej vzduch je dural ? ( nebo něco jiného neželezného ) To není ocel ?

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 05 led 2009 09:31

V te kamuflazi je to zajimave. Da se to udelat na koleni? :)
Kazdopadne musim souhlasit s Alexxxusem, to zvoneni bylo (aspon pro mne) strasne neprijemne.
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 05 led 2009 09:39

Někde na webu sem viděl takovou jako nalepovací fólii přesně s tímhle maskováním. Systém je takový že folie je hodně tenká ale odolná a jakoby se k povrchu přilepí vlastním povrchovým napětím a potom se ještě lehce "zapeče" horkovzdušnou pistolí a prej to drží a je to i odolný. Něco podonými a možná i stejnýho se dáva na lak aut když chceš jinou barvy koupíš fólii a polepíš s tím auto.

Každopádně pánové ty Steyery vypadaj kua hutně. Svůj první sen s větrovkou se zásobníkem sem si splnil, mám AA S510. Teď tak lehce pokukuju po něčem ultrapřesném jednoranném a tohle se mi moc líbí.
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 05 led 2009 10:12

Auta se polepuji beznou folii, neni zase tak tenka.
Uz jsem videl u Alexxxuse tu pasku na obaleni. Neni to folie, nezapejka se, ale je to vratne a nestudi to.
Kazdopadne i to zapejkane me zajima.
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 05 led 2009 10:22

No já už sem přemýšlel i nad úpravou díky Airbrush technice. Nějakou donu už s tím dělám tak si myslím že by to nemuselo být zlé. Asi zkusím koupit nějakýho plastovýho hatsana a šplýchnu ho do nějaké kamufláže. :D
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
dobrodruh

Příspěvek od dobrodruh » 05 led 2009 11:19

to Alexxxus: kartuše je duralová, má eloxovaný povrch, takže by měla být odolnější vůči poškrábání a korozi, pokud je elox i uvnitř
Naposledy upravil(a) dobrodruh dne 05 led 2009 22:05, celkem upraveno 1 x.
Oňarb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oňarb » 05 led 2009 11:23

Horkovzdusna pistol pasku nezapeka. Sluzi na jej zmakcenie aby zmakla a aby sa dokonale ohla na nerovnosti materialu a prilnula k nemu. Je to ten isty typ pasky ako som dal ja na CZ200.
Ak sa dava paska na rovnu plochu, nahrievat to netreba!

Obrázek
Grand Power K100 9mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
dobrodruh

Příspěvek od dobrodruh » 05 led 2009 11:25

No tělo z lehké slitiny má do sebe asi tolik .... pffff a je to ve formě..
Ten profil spíš než na odlitek vypadá na tažený profil a následně odfrézovaný v části závěru a v části kde prochází hlaveň
dobrodruh

Příspěvek od dobrodruh » 05 led 2009 11:36

Kubajz: Když to vypadá takhle tak je to hodně zajímavé :)

..duralové tělo asi opravdu něco do sebe má jinak by to Anschütz, Feinwerkbau, Steyr, Walther a další zřejmě nedělali a zůstali by u dřeva, případně lepeného dřeva
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 05 led 2009 13:55

2 Dobrodruh , zkusil jsi prosim magnetem jestli je to dural nebo jestli je to navlek na ocelové trubce ? Že je to eloxované je jedině dobře. Jde mi o to jak to asi bude po roce či dvou nbeo třech s tlakovou zkouškou kartuše .... co se duralových tlakových nádob týká musí mít tlakovku narozdíl od ocelových každý rok.

Barys

Příspěvek od Barys » 05 led 2009 17:47

Onarb: tak to je dost zajímavé pojetí CZ 200 ky.
pbrejsa

Příspěvek od pbrejsa » 05 led 2009 19:08

Materiál na tlakové lahvi je nepochybně hliníková slitina. Jestli je to dural nebo pantal, jsem nezkoumal. Žádné sračky to ale nejsou. Nedoporučuji vystavovat vyšším teplotám, přes 80°C. Běžně se plní na 200 bar, při zkušebním tlaku 300 bar. V civilizovanějších státech je předepsaná tlaková zkouška po 10 letech (ocel) nebo maximální životnost 10 let (Al slitina - opakovaně tlakovat není povoleno? - ani nejsou dlouhodobé zkušenosti). Česko ještě civilizované zdaleka není. Ale to snad přijde. ;-) Každá lahev musí mít označena výrobcem jménem výrobce, datem výroby a výrobním číslem. Vzhledem k chrakteristickému průměru a ostatních rozměrů trubky je namáhání od provozního tlaku, i zkušebního, poměrně nízké s vysokou zálohou bezpečnosti. Povrchovou ochranou je běžný elox a poskytuje i určitou ochranu proti korozi a to zejména uvnitř lahve. Tvrdý elox, který se někdy používá na těle zbraně, tak dobrou ochranu proti korozi neposkytuje, ale je odolnější proti mechanickému opotřebení. Koroze zevnitř je asi v tomto případě nejrizikovější poškození. Vlhkost z pumpovaného vzduchu. Již se staly případy, že tlaková lahev praskla, viz Walther, který používá provozní tlak 300 bar, viz http://www.carl-walther.info/dev2/image ... nfo_de.pdf Důvodem destrukce byly vnitřní vady materiálu, které se vyskytovaly u jedné určité výrobní serie lahví jak pro pušky tak pistole.

Informativně jsem analyzoval slitinu, kterou Steyer používá na tlakové zásobníky. Analyzátor mi sděluje 6063, je v ní také přídavek olova, to skrze lepší obrobitelnost. Takže obyčejný dural to není a je v ní více křemíku oproti duralu, křemík zvyšuje korozivzdornost.
Naposledy upravil(a) pbrejsa dne 08 úno 2009 08:16, celkem upraveno 3 x.
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 05 led 2009 19:24

Kubin. píše:Někde na webu sem viděl takovou jako nalepovací fólii přesně s tímhle maskováním. Systém je takový že folie je hodně tenká ale odolná a jakoby se k povrchu přilepí vlastním povrchovým napětím...
Už som to sem dával (používa sa to vraj aj u áut - kľučky, sp. zrkadlá...).
Edit: podrobnejšie video
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
dobrodruh

Příspěvek od dobrodruh » 05 led 2009 22:30

dle výkresu je kartuš jednoplášťová, jak píše pbrejsa materiál je nepochybně hliníková slitina, jaká to jsem nikde nedohledal.
na kartuši je jediná identifikace, pokud to někomu něco řekne ? Mě tedy ne :?
Obrázek
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 05 led 2009 22:45

Podle datace je tlaková zkouška z dubna 2008 měl by jsi mít i certifikát o tlakové zkoušce ( bude to někde součástí dokladu k pušce ) mělo by to být u každé pušky vyrobené s odjímatelnou kartuší ( jako že výměnou )

Odpovědět