Alexxx: S tou zkušebnou to musel být nějakej emil. Pokud bys použil tenhle názor tak v ČR nemůžeš prodávat bez ZP žádnou větrovku/vzduchovku kde jde "jednoduše" změnit výkon. Spousta pístovek jde nadupat silnější pružinou a značky ze zkušebny mají (o kápnutí WDčka do válce už ani nemluvím

). U 200ky stačí pootočit 2 šroubky a jsi klidně na 25J a značky má taky, stejně tak u jiných větrovek.
Docela by mě zajímalo jak by ten maník ověřoval jestli mluvíš pravdu - řekneš že to nejde, on to orazí a dál to myslím neřeší.
Problém je podle mě třeba u FX kde je vyloženěn přepínač na energie mimo zákon. Tam chápu, že tyhle verze ti Aeron bez ZP neprodá.
A to jestli má flinta někde vyraženou zkušební značku taky nebude podmínkou účasti na závodech. Možná Shiva by to věděl najisto. Na závodech ti u větrovky tak akorát změří zákonný limit a odpor spouště - pokud to vyhovuje, tak podle mě nikdo neřeší jestli to značku má, nebo ne.
Co se týče samotný pušky - je to pěknej kousek, ale mě osobně se moc nelíbí - samej plast a kov, takovej futuristickej design. Evo podle mě vypadá líp.