Sk??n? na zbran?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
S tim stěhováním ti to věřím ,ono tahat takovej kolos udělá rámus a sousedi jsou jak FBI. Myslim, že i ve tři by se někdo našel:)
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
-
- Kontaktovat uživatele:
Na home defense bude učinější Saiga 12Kjspalek píše:Jo, to souhlasím, to jeden z mála důvodů, proč vlastnit nějakou pumpu. Na home defense je skutečně pumpa nejideálnější

Na světě připadá jedna zbraň na každého dvanáctého člověka, otázkou je... Jak ozbrojit těch jedenáct ostatních?
[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
[img]http://www.my-smileys.de/smileys3/axis-li-kill.gif[/img]
Jelikož se připravuji na koupi skříně na "hromové hole", probrouzdal jsem něco internetu. No a nalezl jsem tuto stránku http://www.trezortest.cz/certifikat/?cert=11&typ=2 , kde lze velmi lehce zjistit držitele cerifikátů, jako i typy a bezpečnostní třídy.
Marx jsou akorát tanky valící se přes Prahu
Dočteš se akorát, že ji musíš vhodně zabezpečit před zneužitím, ztrátou nebo krádeži - což může znamenat, že ji budeš mít podle odst.1§58 pod neustálou kontrolou nebo ji někam uložíš - a nejlepší to bude aspoň v tom nejlevnějším trezorku splňujícím parametry - pro klid duše se pak nebudeš muset s nikym hádat jestli to bylo "vhodně".Kurt píše:V první řadě bych doporučil si ten zákon přečíst. Pak se nebudeš zbytečně ptát.
Na 1 zbraň a pár nábojů žádnou skříň na zbraně nepotřebuješ.
-
- Kontaktovat uživatele:
Dost zbytečné, ale záleží na každém jak a na co se cítí. Ale na Střelectví, psa to tuším Fox, je k přečtení jak to dopadlo s člověkem, kterému ukradli 2 flinty ze skříně na šaty. Závěrečný verdikt zněl, že zbraně byly dostatečně zabezpečeny. A to, že to byla náhoda, nebo že by to někdo jiný mohl vidět jinak tu rozebírat opravdu nebudu, protože pokud by chtěli psa bít, tak hůl si stejně najdou.
Super vlákno!!! Zrovna taky řeším, kam uskladním malorážku...souhlasím s jspalkem....jde hlavně o to, splnit podmínky zákona. Proti vykradení totiž existují jiné a dlouhodobě prověřené prostředky...já mám doma dobrmánka a myslím, že se mi do bytu nikdo dvakrát nepohrne:-) Leda že by přišel v době, když jsme venku...
Není tady někdo myslivec? Docela by mě zajímalo, jak řeší myslivci zabazpečení dlouhých zbraní...je hodně "zlých jazyků", kteří tvrdí, že si ze zákonných podmínek hlavu nedělají a kulovnice a brokovnice mají ve skříni mezi kabátama...jestli máte někdo zkušenosti, napište... Já si osobně myslím, že to tak není.
Není tady někdo myslivec? Docela by mě zajímalo, jak řeší myslivci zabazpečení dlouhých zbraní...je hodně "zlých jazyků", kteří tvrdí, že si ze zákonných podmínek hlavu nedělají a kulovnice a brokovnice mají ve skříni mezi kabátama...jestli máte někdo zkušenosti, napište... Já si osobně myslím, že to tak není.
2Apevia: za kolik lidi +- mluvis?
Matně si vzpomínám že jsem "možná" už párkrát viděl něco úplně jiného ( ne že bych svoje zkušenosti automaticky aplikoval na celou komunitu - jenom mě zarazilo to "určitě" pokud to nebylo myšleno ironicky
)

Norconia QB-78 .177 + NS Platinum Nighteater 12x50
CZ TEX 083
KK 40mm
CZ TEX 083
KK 40mm
Je třeba mit ve skříni na zbraně nějakou ideální vlhkost, nebo je třeba vlhkost srazit na minimum?? Jde mě o to aby třeba minimalni vlhkost neškodila třeba pažbě nebo něčemu jinymu. Napadlo mě dát do skříně chemický odvlhčovač. Je to krabice do které vložím speciální tabletu za 80kč a pak cca 3 měsíce to sráží vodu ze vzduchu do nádoby a tu pak viliju. Je to vhodný, nebo moc velký sucho taky není dobrý?
2 reaktor
Ta tableta je solná, bohužel trochu té soli se uvolňuje a asi chápeš jak má železo rádo sůl
Jinak pro uchovávání železa obecně platí:
- nekondenzující vlhkost !!
- stálá teplota a pokud možno i vlhkost
Pokud železo umeješ ve vodě z kohoutku -> do pórů se dostane sůl z této vody -> sůl natahuje vodu -> voda tam zkondenzuje a koroze pracuje.
Ale dobře naolejovaná zbraň vydrží prakticky kdekoliv kde vlkost nekondenzuje a teplota se moc nemění.
Extra pozor bych si dal na chemickou korozi.
Pokud k sobě těsně přitiskneš některé kovy, na jejich rozhraní se vytvoří povlak chemické koroze.
Ta tableta je solná, bohužel trochu té soli se uvolňuje a asi chápeš jak má železo rádo sůl

Jinak pro uchovávání železa obecně platí:
- nekondenzující vlhkost !!
- stálá teplota a pokud možno i vlhkost
Pokud železo umeješ ve vodě z kohoutku -> do pórů se dostane sůl z této vody -> sůl natahuje vodu -> voda tam zkondenzuje a koroze pracuje.
Ale dobře naolejovaná zbraň vydrží prakticky kdekoliv kde vlkost nekondenzuje a teplota se moc nemění.
Extra pozor bych si dal na chemickou korozi.
Pokud k sobě těsně přitiskneš některé kovy, na jejich rozhraní se vytvoří povlak chemické koroze.
-
- Kontaktovat uživatele: