Sk??n? na zbran?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
ty potvory mívají obvykle bytelnější dveře, než-li stěny skříně. Kamarád sehnal starý trezor ze spořky a aby ho dostal do bytu, bylo nutné kvůli váze sejmout dveře. Odřízl flexou dolní panty, což se ukázalo jako nedomyšlené. Ta metráková vrata byla původně napasovaná velmi přesně do rámu vlastní skříně a díky tomu, jejich váze, úbytku materiálu (řezem) a poloutopenému profilu čepů (kdy to nešlo sestavit v otevřeném stavu) se mu nedaří tu bednu poskládat a už několik měsíců mu leží na zemi v ložnici. A protože je vyložená azbestem, tak jeho manželka v ní odmítá spát ...
No nic, já jen předpokládám, že ten svůj nenecháš na dvoře. Přeji samozřejmě hodně úspěchů.
No nic, já jen předpokládám, že ten svůj nenecháš na dvoře. Přeji samozřejmě hodně úspěchů.
Tresory
To Patrik: váha betonu: 1m3=2,400kg=1.200,-kg Tvůj 0,5m3 jen beton a kde je ocel ? Potěš Te Pánbůh s takovým hovadem, ale máš co chceš, ne?
Jak jsem psal taky jsem chtěl původně něco kolem 500kg, ale když už jsme tam přijeli a začali nakládat tak by asi bylo sprosté když už byl venku jim říct - tak vite co, já jsem si to rozmyslel, nehledě na to že jsme proto jeli asi 70 km daleko s dost velkým nákladákem. Ale zase to vyvážila cena, nekupte to za 3 tis. Já s tím nemám problém, kam se jednou postaví tam bude dokud se nerozpadne. Nemám to jen na zbraně ale hlavně na nářadí, tak mám aspoň jistotu, že to jen tak někdo nenaloží a nějaký nátlak by měl taky vydržet.
Četl jsem Vaše názory na bezp. skříně. V podstatě se s tím dá souhlasit. Můj názor je takový: Bydlím řekněme v baráku s franc. okny do zahrady, tedy kupovat nějaké bytelné vstupní dveře nemá smysl, protože se zloděj zachechtá a vykopne sklo od zahrady. Na trezorovou místnost nemám dispozice. Žádná skrytá místnost či schránka tu také není. Přijde "lupič", vleze jednoduše dovnitř a začne šmejdit co by sebral. Řekněme, že o zbraních nemá ani páru, že by tu mohly bejt. Nemusí ani moc hledat a najde bezp. skříň. Co ho asi napadne? Kdo si kupuje bezp. skříň? Samosebou ten, kdo se snaží něco cenného do ní schovat. Takže co bude asi hned dělat? Samosebou se pokusí skříň otevřít. Pominu-li tu možnost, že ji odnese celou, pro dostatek času se do ní jednoduše dostane.
Chápu že je třeba splnit podmínku uchovávání zbraní, ale není ono lepší ty kvéry schovat někde třeba pod postelí, nebo ve skříni, co já vim? Resp, když zloděj neuvidí trezor, ani nebude předpokládat, že v domě zbraně jsou.
Další problém, co tu někdo nastínil je situace, kdy majitel domu chrápe v noci v patře se svou rodinou a má bouchačky dole v přízemí v sejfu. Poběží dolu za zlodějem s klíčema odemknout trezor? Řekne zloději: sorry, chvíli vydrž, jen co si vezmu a naláduju kvéra?
V tomto případě si myslím, že je ideální si nechat jeden kvér v nočním stolku, pro sichr. Jak je to ale potom, když mám třeba 10 bouchaček, devět je uloženo v sejfu a jedna je trvale v nočním stolku? Splňuji podmínku bezp. uložení zbraní?
Chápu že je třeba splnit podmínku uchovávání zbraní, ale není ono lepší ty kvéry schovat někde třeba pod postelí, nebo ve skříni, co já vim? Resp, když zloděj neuvidí trezor, ani nebude předpokládat, že v domě zbraně jsou.
Další problém, co tu někdo nastínil je situace, kdy majitel domu chrápe v noci v patře se svou rodinou a má bouchačky dole v přízemí v sejfu. Poběží dolu za zlodějem s klíčema odemknout trezor? Řekne zloději: sorry, chvíli vydrž, jen co si vezmu a naláduju kvéra?
V tomto případě si myslím, že je ideální si nechat jeden kvér v nočním stolku, pro sichr. Jak je to ale potom, když mám třeba 10 bouchaček, devět je uloženo v sejfu a jedna je trvale v nočním stolku? Splňuji podmínku bezp. uložení zbraní?
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
Nevím jestli to splňuje podmínky bezpečného uložení zbraní, ale já mám taky jeden kvér trvale naládovanej zašitej mimo trezor. Zbraně v trezoru nabitý nemám, ale mám na dveřích trezoru v držácích upevněný brokový náboje s 63g brokovou navážkou, takže v případě nouze jdou urychleně natlačit do pumpy a pro případ home defense asi není nic lepšího 

Jo, to souhlasím, to jeden z mála důvodů, proč vlastnit nějakou pumpu. Na home defense je skutečně pumpa nejideálnější 

CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
Zdravim.
Tak jsem si konecne poridil skrin na zbrane. Hlavnim duvodem byl cilej a zvidavej potomek. Kluk je holt po mne
Tak jsem to i obhajil pred manzelkou.
Skrin je na 10 zbrani, ukotvena do zdi.
Fotky prikladam abyste videli ze to muze i pekne vypadat a zlodej na skrin se zbranema ihned prijit nemusi. Mam ji hned na chodbe, takze se tam spise ocekavaji boty a podobne veci. Navic by hluk z nasilneho otvirani byl slyset po celem panelaku. Na to, ze by to nekdo cele odstehoval zapomente. Prazdne to ma 120kg.
Tak jsem si konecne poridil skrin na zbrane. Hlavnim duvodem byl cilej a zvidavej potomek. Kluk je holt po mne

Skrin je na 10 zbrani, ukotvena do zdi.
Fotky prikladam abyste videli ze to muze i pekne vypadat a zlodej na skrin se zbranema ihned prijit nemusi. Mam ji hned na chodbe, takze se tam spise ocekavaji boty a podobne veci. Navic by hluk z nasilneho otvirani byl slyset po celem panelaku. Na to, ze by to nekdo cele odstehoval zapomente. Prazdne to ma 120kg.
Naposledy upravil(a) voc dne 20 črc 2008 20:43, celkem upraveno 4 x.
Mno to určitě zloděje nenapadne, podívat se do skříně, to oni většinou nedělají
Jako na oko je to lepší jak plechová kisna, ale spíš by to chtělo něco, co zloděj neodhalí, prostě nesmí přijít vůbec k názoru, že v domě je něco takhle cenného, musí vzít maximálně gramofon a jít

Jako na oko je to lepší jak plechová kisna, ale spíš by to chtělo něco, co zloděj neodhalí, prostě nesmí přijít vůbec k názoru, že v domě je něco takhle cenného, musí vzít maximálně gramofon a jít

No to je jasný, ale to musiš bydlet v baráku. Já zatím bydlim v paneláku a zde se to realizovat nedá, teda dá ale nestojí mi to za to. V baráku už to vymyšleno mám (trezorová místnost s tajným vchodem ve sklepě - něco na styl toho uchylného rakušáka). Ale to bude ještě chvilku trvat, zamknout zbraně a zamezit k nim přístup potřebuju už teď. Navíc aspoň každej kdo přijde na návštěvu hned nevidí, že něco takového doma je a neprovokuje to.
Jo stěhoval jsem to domů v pátek ve 12:00. Říkal jsem si, že to bude nejmíň čumilů.... no samozřejmě by člověk neřekl co lidí je v červnu tak brzy doma a všechny hned zajímalo co že si to domu stěhuju...
Doporučuju takovou akci realizovat kolem 3 hodiny ranní.
Jo stěhoval jsem to domů v pátek ve 12:00. Říkal jsem si, že to bude nejmíň čumilů.... no samozřejmě by člověk neřekl co lidí je v červnu tak brzy doma a všechny hned zajímalo co že si to domu stěhuju...

Doporučuju takovou akci realizovat kolem 3 hodiny ranní.