Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 23 pro 2008 21:51

:lol: Kurna kluci, vyrikejte si to soukromne..

Zpet k soutezi .. koukam ze v Kromerizi se chopili poradani souteze MaO. To je super!

Vybrali si Mizive cile do 50m dle pravidel ČSS, coz je take fajn. Dle meho nazoru bude lepsi, kdyz se bude rozvijet to co uz je vymyslene, nez aby si kazdy vymyslel soutez vlastni ..

Zajimalo by mne, jak jste technicky zvladli mizive a bezici cile .. muzete sem prislusni jedinci pridat nejake Vase zkusenosti a postupy?

Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 24 pro 2008 07:15

PS: a co se BANu tyce nechte to na adminech. Kdyz uz bych ted pred vanocemi nejaky daval.... tak leda pro vsechny :lol:

PSS: Zdenku ty ses ale rozjel... nemohu si pomoct ale Harp mi mluvi z duse. Nezlob se.
Smazaný uživatel 111

Re: Kroměříž

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 24 pro 2008 14:11

Suza píše:V roce 2009 se bude MaO střílet i Kroměříži, rádi Vás tam všechny uvidíme :-) Tady přikládám odkaz na kalendář a prozice...
Suza : Co přesně znamená tento bod pravidel :?: :?: A podle čeho se bude udělovat , nebo neudělovat vyjímka na Harrisky :?:
==========
""Pořadatel může udělit výjimku na použití sklopné dvounožky, pevně uchycené na zbrani""
===========
Suza

Příspěvek od Suza » 24 pro 2008 15:33

v praxi to znamená to že pokud ji tam máš tak ji prostě použiješ.... Pravidla jsou dělaný shruba podle toho jak se to střílí v Holešově....
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 24 pro 2008 15:49

OK.
Potom tam stačilo napsat "Dvounožka povolena" abych to pochopil i já :wink:
Suza

Příspěvek od Suza » 24 pro 2008 16:18

nevím proč to chlapi takhle napsali do pravidel, ale stejně je to pokud vím napsaný aj v Holešově a taky tam skoro všichni používaj dvojnožku...
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 26 pro 2008 08:26

Zaplať Pánbůh, že se nám ta soutěž rozjíždí i jinde. Nemyslím si, že bychom s naší hradecko-pražsko-budějovickou alternativou měli mít patent na pravidla, prostě máme vlastní (a zdá se, že relativně úspěšnou) verzi. Ta kroměřížská soutěž bude jistě zajímavá, je mám několik drobných poznámek k zamyšlení:
- u technických pravidel pro zbraně mi připadá lehce diskriminující omezení 3cm na prodloužení pažby. Jak budete pohlížet na pažby stavěné na míru nebo plně seřiditelné pažby. Buď by bylo vhodné rozměrovou skicou stanovit základní max./min. rozměry (vycházející třeba z ISSF) nebo stanovit zbraně bez limitu s omezením např. hmotnosti, bez použití 3. nohy apod.
- nedokážu si představit, že bych s přiblížením 4x střílel horní řadu "koleček". Na to mi připadají značně mrňavá.
- ti smajlové jsou hodně zajímaví, každopádně pro identifikaci bude asi potřeba spotter, ale to byl asi záměr.
- 5 ran na relativně malej terč za 40 s samonabíječkou v pohodě, repetýrkou hodně na krev, jednorankou s malou šancí na úspěch.
JInak celé soutěži přeji hodně zdaru.
MARKONY

Příspěvek od MARKONY » 26 pro 2008 09:32

Suza no v Holešově sem byl na poledních závodech 29.11a dvojnožku ze 16 střelcu používali tak 4 střelci . To jen na okraj .
Naposledy upravil(a) MARKONY dne 26 pro 2008 21:48, celkem upraveno 1 x.
SUHL 150 Anschutz m54 Ruger 161 Glock 43 K 100 X-Calibur Walther PPK .22LR
sportovec

Příspěvek od sportovec » 26 pro 2008 21:09

Kurt : kdyz sam priznavas, ze me neznas a ze nevidis do toho, kdo s kym se a o co hada, tak do toho nekrafej. A priste, pokud nejake vubec bude, tak mne oslovuj Mistre :). Abych odlehcil dramaticke situaci kolem Mao a nekterym lidem a jejich starostem jestli neodradime strelce od souteze, tak se ptam, kdo jak trenuje. Abych sel prikladem, tak trenuji ted na chalupe a blizke strelnici :) kazdy den s vetrovkou, coz pokladam mimochodem za skvelou pripravu a k tomu jeste zabavnou. Takovy FT..., no prima zalezitost, ktera ma budoucnost. To je dopoledni cinnost, dokud je dobre svetlo. V poledne sedam ke stolu a usinam u BR strelby ale ten jeden terc 25 ran, celkem i bavi. Kolem ctvrte prichazi na radu samonabijecka coz povazuji za dustojne zakonceni dne, presneji strileni . Skoda, ze tento stav strelecke blazenosti bude trvat jiz jen tyden :). A co Vy ostatni jak se pripravujete na tu ci onu Mao, krom cteni fora :)
Smile

Příspěvek od Smile » 26 pro 2008 21:39

já uz cekám jenom na zbytek penez na zbran, jinak mam všechno komplet doma připravený :D do 14dnů snad už vyrazím na střelnici :wink:
Suza

Příspěvek od Suza » 27 pro 2008 11:45

harpplayer : nevím jak to budou chlapi dělat s tím přeměřováním, ale osobně si myslím že to nebude nijak horký, nejsem pořadatel, jsem pouhý člen klubu, ale myslím si že tam nikdo nebude běhat s metrem a měřit každou flintu... U smailíků je použít pozorovák celkem nutnost, v Holešově jsem ho neměl a dopadl sem jak sedláci u Chlumce :-)
Těch pět ran za 40s se dá zvládnout i s jednorankou pokud člověk nemá závadu, ale je to na krev... S opakovačkou máš čas si ještě napáskovat na další položku :lol: Ty kolečka si taky moc nedokážu představit se zvětšením 4x, ale to ukáže až první kolo, jestli od toho upustí, nebo povolí větší zvětšení....

MARKONY: promin, já sem přesně nepočítal kolik střelců mělo 29.11. v Holešově dvojnožky, něchtěl sem dávát přesný čísla, šlo mi jen o to ukázat, že se tam taky používaj.... Ale znovu se omlouvám příště si povedu přesnou statistiku 8)
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 27 pro 2008 11:57

harpplayer píše: - u technických pravidel pro zbraně mi připadá lehce diskriminující omezení 3cm na prodloužení pažby. Jak budete pohlížet na pažby stavěné na míru nebo plně seřiditelné pažby. Buď by bylo vhodné rozměrovou skicou stanovit základní max./min. rozměry (vycházející třeba z ISSF)
Harpe : Ja tohle pravidlo pochopil tak že pažbu(délku) mužeš mít jakou chceš , ale pokud si na ni přišroubuješ gumovou botku tak ta nesmí být silnejší než 3cm. Tak že problem by byl jen u navlékací botky z Hubertlovu.
Myslim že tohle pravidlo bylo zavedeno hlavne kvuli ZKM 456 které jsou v puvodní pažbě zakončeny železnou botkou. Spousta střelcu ji proste vymenila za gumovou tak dal pan F do pravidel mizivek ty 3cm.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 28 pro 2008 19:47

To je ale naprostá pitomost (to pravidlo). Vždyť většina pohyblivých botek bude zaručeně silnější, než požadované 3 cm a to nemluvím o moderních stavitelných botkách. Když už by chtěl někdo stanovovat pravidla kolem botek, má smysl stanovit její délku, hloubku (prohnutí) a rozsah posuvu, případně stanovit další osy a rozsahy pohybu. Zajímalo by mě, jak se bude postupovat, když někdo s extrémní délkou paží bude potřebovat prodloužit pažbu a tak botku posune pomocí sloupků, případně jak se bude postupovat u moderních botek s prodlužovacími trny. :roll:
Přílohy
usage.main.php5.jpg
usage.main1.php5.jpg
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 29 pro 2008 12:40

Pokud ta pravidla mají vycházet ze "všeobecných a speciálních technických pravidel pro střelbu na mizivé cíle ČSS“ platných v ČSS od 1.1.2007" jak je uvedeno na www stránkách KVZ Kroměříž tak podle bodu 4.1.3. až 4.1.6. by puška na na fotce nemela být vubec připuštena. :roll: :roll:
Oňarb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oňarb » 29 pro 2008 13:07

Mate niekto skusenost s nakupom novej zbrane bez pazby? Je CZUB ochotna predat aj zelezo bez dreva?
Dalsia otazka, je vhodne postavit MAO z CZ 453 Varmint ci 452 Varmint alebo radsej zohnat vysluzenu tazku tercovu malorazku?
Grand Power K100 9mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
Odpovědět