Koup? p?edovky? ano ?i ne?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
asi je to tak,jak říkáte,ale ten náboj .45 long colt ve dvou provedeních,jeden s č.p. a druhý s n.c. opravdu existoval.
Taky jsem si všiml,že střelba bezdýmákem ze zbraně na č.p. po několika desítkách výstřelů deformuje vývrt do šišata a průměr té hlavně je o něco,vlastně o dost, větší.V podstatě je to výhodné,vleze se tam pak víc prachu.
Taky jsem si všiml,že střelba bezdýmákem ze zbraně na č.p. po několika desítkách výstřelů deformuje vývrt do šišata a průměr té hlavně je o něco,vlastně o dost, větší.V podstatě je to výhodné,vleze se tam pak víc prachu.
Oheň!Oheň přišel jsem vrhnout na svět a jak si přeji aby se vzňal!
Ježíš,Luk.12,49.
Ježíš,Luk.12,49.
píšu o tom, co se vskutku stalo..bylo to asi tak po 40 výstřelech a ty kuličky tam pak byly úplně volný.Zevně se to ale nevzdulo.Nevím,proč to nc dělal a č.p. ne.
Větší ráže,která se tak spontánně vytvořila,vedla ke zlepšení prodejnosti toho kusu,což jsem uvítal.
Větší ráže,která se tak spontánně vytvořila,vedla ke zlepšení prodejnosti toho kusu,což jsem uvítal.
Ježíš,Luk.12,49.
Ježíš,Luk.12,49.
by ma zaujimalo aka to bola zbran, teda predovka co ste skusali bezdymakom, a hlavne akym, typ, a ake strely ste pouzivali...
toto sa mi nejako ale vsetko nezda... ci niesu to len zvasty....
pozri si fotky nizsie...
aj brokovnice existovali subezne tie na BP a nove na bezdymak... az po nejakej dobe co sa vyrabal bezdymak bolo zavedene povinne skusanie zbrani na tento prach lebo dochadzalo k nestastiam...
aj teraz robia vymenne valce pre perkusaky na naboj 45 LC a nikto sa tam neodvazi davat bezdymak, aj ked mozno by to ten ram vydrzal...
ale ked si pozries dovolene max.tlaky naboja 45 LC su dost nizke, povedal by som ze take sa daju dosiahnut aj vetsou navazkou BP...
toto sa mi nejako ale vsetko nezda... ci niesu to len zvasty....
pozri si fotky nizsie...
aj brokovnice existovali subezne tie na BP a nove na bezdymak... az po nejakej dobe co sa vyrabal bezdymak bolo zavedene povinne skusanie zbrani na tento prach lebo dochadzalo k nestastiam...
aj teraz robia vymenne valce pre perkusaky na naboj 45 LC a nikto sa tam neodvazi davat bezdymak, aj ked mozno by to ten ram vydrzal...
ale ked si pozries dovolene max.tlaky naboja 45 LC su dost nizke, povedal by som ze take sa daju dosiahnut aj vetsou navazkou BP...
myslim ze to bol bezdymak... nepametam si odkial mam tie fotky, ked nieco vidim dobre a zaujimave, sejvnem a ulozim do archivu... ale tie fotky su len ilustracne co sa moze stat ked budeme tahat tigra za fuzy... historiu o nich si uz nepametam... kua, ale pedra to musela byt dobra...
ten revolver neviem, je to oldtimer, tak bud to bol bezdymak, alebo to bolo zozrate od hrdzy a vypadlo po vetsej navazke BP...
ten revolver neviem, je to oldtimer, tak bud to bol bezdymak, alebo to bolo zozrate od hrdzy a vypadlo po vetsej navazke BP...
2 bufallo-ten revolver je extrémní rarita,varianta dragonu od Tuckera,a roztržení je dobové,kdepak bezdýmák.Na obrázku níže ho máš neroztržený.Rozdíl od Coltova Dragonu je m.j. v palečníku kohoutu.
Jinak ta zbraň,kterou jsem mučil byla jednoranná perkusní pistole koupená ve starožitnictví,ráže byla původně .36,potom větší.
........pro případné zájemce o koupi předovky bych chtěl upozornit,že zátravkou utíká strašně moc plynů,takže ve srovnání s výstřelem stejné ráže a navážky z nábojnicové zbraně jsou předovky o moc slabší.
Ráže .31 i .32 v perkusním revolveru nejsou schopné zarazit kulku do dřeva hloub než 10mm.Takže pokud perkusní předovku tak min. ráže .44,ostatní jsou prostě slabé.
Jinak ta zbraň,kterou jsem mučil byla jednoranná perkusní pistole koupená ve starožitnictví,ráže byla původně .36,potom větší.
........pro případné zájemce o koupi předovky bych chtěl upozornit,že zátravkou utíká strašně moc plynů,takže ve srovnání s výstřelem stejné ráže a navážky z nábojnicové zbraně jsou předovky o moc slabší.
Ráže .31 i .32 v perkusním revolveru nejsou schopné zarazit kulku do dřeva hloub než 10mm.Takže pokud perkusní předovku tak min. ráže .44,ostatní jsou prostě slabé.
Ježíš,Luk.12,49.
Ježíš,Luk.12,49.
Duffioso,
skús pozrieť: www.interkat.cz/torop
skús pozrieť: www.interkat.cz/torop
jojo stranku znam,ale tam nema ty predovky.Zajimalo by me,jak vypadaji.Ty kvery co tam ma vyfocene,vypadaji hezky.Taky by me zajimalo,jakou energii maji ty pusky na brok a zapalku.Neni to flobert,proto nemusi mit 7,5J.Kdyby se to udelalo na brokovou zapalku,co pouzivame do inlajnek,tak by to mohlo mit energii cca jako flobertovej naboj vystrelenej z malorazky.Tedy kolem 40J.Je to sice mirne OT v tomhle threadu,ale zajima me to.Ikdyz vic samozrejme ty predovky
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert