Britva
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahoj Jindřichu,
obtahovací kámen můžeš zakoupit u pana Sucháčka v Ústí u Vsetína.
Je břidlicový, vhodný k broušení na oleji.
http://forum.britva.cz/viewtopic.php?f=10&t=5
Minulý týden jsem se s panem Sucháčkem bavil a povídal, že snad začátkem příštího roku začne prodávat brousky i s dřevěnou krabičkou.
Pokud vím tak cena jednoho kamene je 130,- Kč + poštovné.
Jestli s ním budeš mluvit tak chtěj výslovně brousek na břitvu, pouze z břidlice.
obtahovací kámen můžeš zakoupit u pana Sucháčka v Ústí u Vsetína.
Je břidlicový, vhodný k broušení na oleji.
http://forum.britva.cz/viewtopic.php?f=10&t=5
Minulý týden jsem se s panem Sucháčkem bavil a povídal, že snad začátkem příštího roku začne prodávat brousky i s dřevěnou krabičkou.
Pokud vím tak cena jednoho kamene je 130,- Kč + poštovné.
Jestli s ním budeš mluvit tak chtěj výslovně brousek na břitvu, pouze z břidlice.
odkaz
Zdravím , a protože se rád dívám na hezké věci posílám jednu zajímavou adresu na pokoukání i ostatním. www.geocities.com/safetyrazors/pictures/straights.htm Hezký večer
Zdravím
Pěkné ...
Vskutku působivá podívaná. Pěkné. Jsem rád, že jsem nepropadl vášni sběratelské. Jinak by to byla muka a průvan v kreditní kartě ...
Klidný večer
Klidný večer
Ahoj Radgoste,
díík za info. Brnknu tam a objednám si ho. Ale... ideální by to bylo i s tou dřevěnou krabičkou. Snad by to šlo později dokoupit.
Kouknul jsem se taky na tu adresu k pokoukání od -relky. Netušil jsem, že má ta naše "Vostrá Čaroděka" takových tváří.
Mě padla do oka krasavice s broukem na střence -Beetle on celluloid. Jinak všechny mají své kouzlo...jako ženy.
Přeji pohodový den. Jindra
díík za info. Brnknu tam a objednám si ho. Ale... ideální by to bylo i s tou dřevěnou krabičkou. Snad by to šlo později dokoupit.
Kouknul jsem se taky na tu adresu k pokoukání od -relky. Netušil jsem, že má ta naše "Vostrá Čaroděka" takových tváří.

Přeji pohodový den. Jindra
To Baron:
Omluva, nebyl jsme delší dobu na netu, proto reaguji až teď.
Jestli jsem Ti hnul žlučí, to mě mrzí...nebylo to mým cílem....ten návod není z mé hlavy, je to návod, co mi našla manželka, která, když viděla, jak krvácím při holbě nástroji z bazaru, rozhodla se pořídit mi novou...no a na netu našla DOVO....mě se ten návod vcelku líbil a tak jsme se rozhodl se o něj podělit s vámi............
Omluva, nebyl jsme delší dobu na netu, proto reaguji až teď.
Jestli jsem Ti hnul žlučí, to mě mrzí...nebylo to mým cílem....ten návod není z mé hlavy, je to návod, co mi našla manželka, která, když viděla, jak krvácím při holbě nástroji z bazaru, rozhodla se pořídit mi novou...no a na netu našla DOVO....mě se ten návod vcelku líbil a tak jsme se rozhodl se o něj podělit s vámi............
Myslím si, že toto nedorozumění vzniklo při překladu protože se mně nechce zdát, že by f.Dovo označila jiné ocele než nerez za nekvalitní. Výhoda nerezky spočívá v její korozivzdornosti a tím pádem i v uživatelské přívětivosti. Co se týče ryze mechanických vlastností tak uhlíkové ocele jsou na tom krapet lépe. Proto jsem tak trochu škodolibě čekal na Baronovu reakci protože vím, že on je velkým příznivcem uhlíkových ocelí.
Označovat jiné ocele než nerez za méně kvalitní je tedy hodně povrchní a vzhledem k množství příznivců uhlíkové ocele i značně nediplomatické
.
Jinak tvůj návod je velmi přínosný a srozumitelně shrnuje poznatky mnoha stran tohoto vlákna a je jen dobře že jsi jej sem dal.
Označovat jiné ocele než nerez za méně kvalitní je tedy hodně povrchní a vzhledem k množství příznivců uhlíkové ocele i značně nediplomatické

Jinak tvůj návod je velmi přínosný a srozumitelně shrnuje poznatky mnoha stran tohoto vlákna a je jen dobře že jsi jej sem dal.
Čistý oxid chromičitý seženeš tady:Dark píše:Jinak pěkný příspěvek jen bych upozornil, že krom zmíněné červené a černé pasty existuje i zelená. Krom toho že je populární u nás tak nějaký koumes na zahraničním serveru dělal sérii testů a nelépe se mu osvědčil právě oxid chromičitý . Pokořil třebas korund což bude asi ta červená ale také diamantovou pastu – což mě osobně docela překvapilo. Ten oxid chromičitý je původně zelené barvivo ale dává naší zelené pastě krom barvy i brusné schopnosti. Osobně jsem se snažil čistý oxid chromičitý sehnat ale bez úspěchu takže musím vystačit se zelenou pastou. Kdyby však někdo věděl kde k němu přijít tak ať dá vědět.
http://www.japaneseknifesharpening.com/ ... t=99&Ict=3
http://www.japaneseknifesharpening.com/ ... t=10&Ict=3

Naposledy upravil(a) Radgost dne 05 pro 2008 12:29, celkem upraveno 1 x.
Japonská břitva
To: Baron
za 550 USD je k mání japonská, zřejmě hodně stará, břitva.
http://www.sekaimon.com/ItemDetailView. ... _mode=srch
sekaimon.com je japonká odnož eBay
za 550 USD je k mání japonská, zřejmě hodně stará, břitva.
http://www.sekaimon.com/ItemDetailView. ... _mode=srch
sekaimon.com je japonká odnož eBay
Břitvy k objednání ...
Na Vaši žádost zasílám kalkulaci břitev :
délka čepele cca 75 mm, šířka 17-18 mm
polotovar - výkovek (uhlíkatá ocel) ..... 5,30 Eur
polotovar - výkovek (nerezová ocel) ..... 8,35 Eur
(t.zn. opracování polotovaru je mložné pouze v kompletu s hotovou střenkou, nejedná
se o finální dobroušení a leštění )
celková cena vč.finální kompletace, leptání, leštění, dobroušení a střenky
(plast-perle't) podle provedení od 23 do 31 Eur
Luxusní provedení ( Damascenska ocel, Mamut, Slonovina a další ) není předmětem této kalkulace.
S pozdravem
František Štraub, Kamenický Šenov
iČO 66079934
tel: 777 394 152 operator Vodafon, bývalý Oskar
délka čepele cca 75 mm, šířka 17-18 mm
polotovar - výkovek (uhlíkatá ocel) ..... 5,30 Eur
polotovar - výkovek (nerezová ocel) ..... 8,35 Eur
(t.zn. opracování polotovaru je mložné pouze v kompletu s hotovou střenkou, nejedná
se o finální dobroušení a leštění )
celková cena vč.finální kompletace, leptání, leštění, dobroušení a střenky
(plast-perle't) podle provedení od 23 do 31 Eur
Luxusní provedení ( Damascenska ocel, Mamut, Slonovina a další ) není předmětem této kalkulace.
S pozdravem
František Štraub, Kamenický Šenov
iČO 66079934
tel: 777 394 152 operator Vodafon, bývalý Oskar
Ahoj Kubajzz,
to je ale skvělý poklad! Taky mám podobný. Mám tři břitvy, zděděné po tatovy a ten je měl zase po dědovi. Na tej oranžovce je napsané SOLINGEN EMDE.
...Jak rád bych si s tatou povykládal, ale bohužel.
Važ si toho, že ho máš.
Později zkusím poslat nějaké foto...z mých pokladů.
Tak zatím čus, a mějte krásný, Štědrý den.
Jindra
to je ale skvělý poklad! Taky mám podobný. Mám tři břitvy, zděděné po tatovy a ten je měl zase po dědovi. Na tej oranžovce je napsané SOLINGEN EMDE.
...Jak rád bych si s tatou povykládal, ale bohužel.

Važ si toho, že ho máš.
Později zkusím poslat nějaké foto...z mých pokladů.
Tak zatím čus, a mějte krásný, Štědrý den.

Jindra
- Smékal Petr
- Kontaktovat uživatele:
Vánoce 2008
Vážení a milí kolegové Břitevníci,
ze srdce Vám všem přeji klidné a pohodové prožití svátků Vánočních. Zároveň Vám přeji, aby jste se i v životě setkávali s tak milými a srdečnými vztahy jaké jsou zde na našich stránkách o Břitvách. Je mi s Vámi všemi moc pěkně, a jsem rád, že jsem Vás poznal, a stejně tak rád přivítám i další naše nové kolegy, kteří zavítají mezi nás. Srdečně Vás všechny zdravím Petr Smékal.
ze srdce Vám všem přeji klidné a pohodové prožití svátků Vánočních. Zároveň Vám přeji, aby jste se i v životě setkávali s tak milými a srdečnými vztahy jaké jsou zde na našich stránkách o Břitvách. Je mi s Vámi všemi moc pěkně, a jsem rád, že jsem Vás poznal, a stejně tak rád přivítám i další naše nové kolegy, kteří zavítají mezi nás. Srdečně Vás všechny zdravím Petr Smékal.
Zdravím Petr S.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.
357-Magnum - velmi dobrý argument pro uzavření příměří.