Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
2armex: Tak se nám pak pochlub. Jak s výsledkem, tak s postupem.
Cogito ergo armatus sum.
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Tak jsem zvládl postup,ale vzápětí jsem zjistil,že ho nepoužiji:-)))(to dřevo má tak krásnou kresbu,že ho nebudu mrvit) Není to tak těžké a nemusí se používat teplo-jen to chce ten správný nástroj,který je ve skutečnosti spousta hrotů pohromadě-udělal jsem si rovnou tři varianty a nejhezčí povrch dělá 2mm skladba hrotů(cca15ks)-je to jemné a přes povrch stále prosvítá kresba...Když najdu foťák a někoho kdo sem přidá přílohu,tak ukážu vzorek:-))) Jinak mě překvapilo,že se citelně utopí vyklepávaný povrch-tak s tím počítejte...
Průser je,že se to "utopí",až to přetřeš čímkoliv co zvýrazňuje kresbu dřeva.Je to jako když to tam neni.Podle mě je vyklepávání důlčiky a i několika hřeby u sebe na nic ,dokud to místo nezvýrazníš tmavšim odstínem.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Tak konečně přidávám foto nástroje od kolegy:

-prodleva je moje chyba (výpadek netu)...
Doufám, že nám k tomu něco povíš

-prodleva je moje chyba (výpadek netu)...
Doufám, že nám k tomu něco povíš

Cogito ergo armatus sum.
Je to na vkusu, bych to tam nechtěl ni náhodou. To ty frézky mi přišli nedestruktivnější a výsledek hezčí.
Je to špatná fotka-teď v týdnu by se mi měl vrátit foťák a jeho ,,obsluha'' tak to nafotím znovu a uvidíš,že je to výrazně hezčí
než gravírkou...(mám dvě i spoustu nástrojů,ale stojí to za prd) Ale máš pravdu-je to o vkusu.Jinak jak jsem psal,tak to stejně nepoužiji a až dodělám celou pažbu,tak pochopíš proč
))

no me se to nelibi ani nahodou. prvne jak jsem to videl, tak jsem myslel ze nekdo neco zmrvil a pak to necim prelepil.
myslim celkove to vytukavane, nikoho konkrektne.
zdravim
rené

myslim celkove to vytukavane, nikoho konkrektne.
zdravim
rené
HW35, HW40, HW45, HW70
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
HW97 K - Nikko Stirling Gold Crown Airking 4-12x42
HW100T Carbine - Hawke Sidewinder Tactical 8.5-25x42
Ono to ťukání není nic moc.Taky jsem to zkoušel a není to moc vidět.

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
pěkné téma. mě osobně se to v této variaci líbí
slavia 630,631, tau-6, drulov DU10, markham ''king''single shot, Webley Mk.III , Webley senior, BSA meteor, Diana mark IV a dalsi anglicanky
Chtěl jsem se zeptát jestli je na pažbu vhodný jasan.Včera jsem byl u spolužáka stolaře a tři hodiny jsem vybíral mezi různými dřevinami -akát,švestka, jasan měl i třešeň jabloň ořech a thuji ale jen 45mm.Švestka 60mm ale šíře jen 17 cm, akát 52mm ,jasan 68mm š 23 cm osm let sušeno přírodní cestou krásná kresba .Nejkrásnější kresbu měla thuje ale musela by se klížit.
Jasan je kvalitne drevo je vhodne aj na luky. Neviem aku ma tvrdost, ale na pazbu by som dal tvrde drevo.... 

SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
- Josef Krtička
Jasan je bez problému, dělal jsem z něj tři pažby. Dřevo je samozřejmě tvrdé, jen léta jsou taková řidší, měkčí, tak je třeba na to dávat při práci pozor.
pepe
Tohle je z jasanu,mořeno a vosk.Jasan je světlé dřevo.Opracovává se dobře.

Pro-Sport cal.5.5 + Nikko Stirling 6*40 AO
QB-79 cal.5.5 +Delta Optikal Entry 4*32 AO
QB-79 cal.5.5 +Delta Optikal Entry 4*32 AO
Děkuji za odpovědi ,zítra pojede kousek jasánku domů asi tak 1 metr doufám že to bude stačit 23+6+100 cm ,nová Diana zatím nedorazila již jsou to dva měsice co je zaplacena a nic.Máte ty oblečky na to železo moc hezké.Ja musím počkat až dorazí abych mohl začít.
Tak já mám už asi dva týdny doma tento přířez se zádlabem. Dřevo "snad" jasan, musím se optat truhláře co mi to dělal. Systém v tom je stará flobertka. Základní tvary jsou ze ZKM451 s úpravou pistole a těla u spoušťovýho ústrojí. No jsem zvědav, kdy se na to pořádně dostanu...

Cogito ergo armatus sum.