Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Mohl bych se zeptat jaké speciální nářadí používáte na opracování oblých míst na pažbě, např. lícnice vystouplá z pažby? Přímo řezbářská dláta, nebo nějakou frézu do multifunkční brusky??
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
No já první pažbu ze špalku i druhou z polotovaru jsem dělal jen dlátama (a to sice skoro jen velkým půlkulatým a malým půlkulatým na vybrání u lícnice), rašplema, pilníkama, smirkama a trochu jsem si pomáhal i přímou bruskou se smirkovým válečkem a finále před broušením na čisto jsem dělal flexou s lamelovým kotoučem (ideálně novej a netlačit aby se dřevo nepálilo). Stačí na to (krom zádlabu) úplný minimum...
Cogito ergo armatus sum.
Díky za odpověď. Chtěl bych si vyrobit pistolovou pažbu na luparu, zatím jsem se dostal jen k sehnání dřeva, sice ne toho co jsem chtěl, ale pokud se nepovede tak mě to nebude mrzet. V tomto vláknu jsem našel opravdu krásné práce a proto se ptám čím to děláte abych byl připraven a nedělal něco ručně když to jde obejít motorovým nářadím.
A proto ještě jeden dotaz. Čím je nejlepší udělat zádlab baskule brokovnice do pažby??
A proto ještě jeden dotaz. Čím je nejlepší udělat zádlab baskule brokovnice do pažby??
Jo, reaktore, to je o něčem jiném než u tady nějaký flobertky nebo větrovky... To budeš asi potřebovat frézu a hrát si. Já osobně si nechávám zádlaby dělat u truhláře, ale na baskuli zádlab je mnohem těžší...
Cogito ergo armatus sum.
A hlavně,když to uděláš blbě na brokovnici,může tě čekat nemilé překvapení v podobě nějakého zranění.S tímhle jsi o pár tříd výš,než je tohle vlákno.Tam už pak stačí trošku nekvalitní dřevo,nebo okem nepatrná prasklina,nebo nedodržené tolerance mezi systémem a dřevem,k tomu silnější prachová náplň a malér je na světě.Drž se
Díky za obavu o moje zdraví. Určitě je na místě. Ta brokovnice je Magnum, takže to bede hodně namáhaný. Ten zádlab bych kdyžtak řešil nepřesným otvorem ( nepřesným proto že se mě asi přesný nepodaří) a do otvoru dostat lepicí pastu plastelinového charakteru která se obtiskne do baskule a zatuhne do požadovaného tvaru. Tím bych eliminoval nepřesnosti výroby.
A halvně je to pistolová rukojeť a proto se nebojím že by to prasklo. Brokovnice nebude při míření 10 cm před okem a proto mám odvahu.
A halvně je to pistolová rukojeť a proto se nebojím že by to prasklo. Brokovnice nebude při míření 10 cm před okem a proto mám odvahu.

Ale o to bych se až tak nebál, to by mělo být v pohodě... Z čeho máš tu luparu-dvojka, koza? Případně se domluvit s nějakým puškařem aby udělal ten zádlab...
Cogito ergo armatus sum.
Pojal jsem to netradičně, lupara je jednuška 12/76. Origo pažbu opravuju. Právě jsem ve stádiu broušení. Ten zádlab zvládnu, poručil jsem si to.
Asi hledám hranice svých schopností. Ale kdyby se mě nepovedla, nebudu se stydět to sem napsat.

Asi hledám hranice svých schopností. Ale kdyby se mě nepovedla, nebudu se stydět to sem napsat.
Jo tak u jednušky netuším jak je řešený zádlab takže vůbec nevím. Ale ten Tvůj nápad s tou "plastelínou" nezní vůbec špatně, prakticky něco ve stylu "glass beddingu"...
Cogito ergo armatus sum.
Teda všechna čest, mít chuť z toho střílet, já bych jako pažbu použil loukoťový kolečka pod hlaveň a špagát na odpálení(krátká jednuška 12x76-masakr) pokud jseš masochista tak doporučuju 32g slugy pro super "požitek" ,oproti trapovkám pořádný rozdíl. ani z dlouhý kozlice se mi to nechce střílet. jistě budou i lepší 

Nejde!Prostě NNe
Tak dnes som ju konečne dokončil
http://stukar111.rajce.idnes.cz/CZ_200/ ... balsin.jpg
http://stukar111.rajce.idnes.cz/CZ_200/ ... balsin.jpg
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
CZ 200 S Hunter .177, custom pažba
Hatsan AT 44W LW .177
SPA PP700S A .22
QB 78 De luxe .177
Crosman 1377c .177
ahoj takjednu mozes zacat robit hned aj pre mna,tusim zotnem ten stary orech 

luxusní, gratuluji 

Udělal by mě tady někdo pažbu na Waltra 1250? hnusnej plast a pádlo nízko.
Chlapi je to uplne uzasne ake pazby viete vyrobit, je to nadhera.
Postup mi je jasny a zadlab frezou na zelezo, ale da sa to aj bez techniky? Je na to nejaky nastroj? A hlavne podla coho viete pomer dlzok kohutik-dierka na palec-koniec pazby?
Len pre zaujimavost....dik
Postup mi je jasny a zadlab frezou na zelezo, ale da sa to aj bez techniky? Je na to nejaky nastroj? A hlavne podla coho viete pomer dlzok kohutik-dierka na palec-koniec pazby?
Len pre zaujimavost....dik

SPA CP1-M 4,5mm
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42
Slavia 618
Slavia 630
Slavia 634 + NS Mountmaster 6x40AO (Delta entry IR 6x32AO)
HW100S Bullpup + HAWKE SID.TAC.30IR 8.5-25x42