P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Prosím poraďte,dirka v pistonu,kudy jde plamen ze zápalky se také něčím maže?
Re: Předovky
Dírka v pistonu, kudy vede plamen po iniciaci zápalky kohoutem, se NEMAŽE. Není pro to žádný důvod. Je to jen kanál, kudy prošlehne plamínek ze zápalky a zapálí prach. Naopak, musí být prosta oleje, aby měl plamínek volnou cestu. Proto se většinou před střelbami odpálí dvě, tři zápalky naprázdno. To vyčistí kanálek od zbytkového oleje.
Po skončení střeleb se piston vyjme, vypere ve vodě spolu s hlavní, vysuší a namázne nějakým olejem - WD, olej na zbraně, Konkor, co kdo má a podle frekvence střílení.
Po skončení střeleb se piston vyjme, vypere ve vodě spolu s hlavní, vysuší a namázne nějakým olejem - WD, olej na zbraně, Konkor, co kdo má a podle frekvence střílení.
blecha.z- To mi je jasné,jen se ptám,když to umyji,vysuším,z venku máznu grafitovou vazelínou a našroubuji,jestli ta nemazaná dirka nebude reznout.
No jo, nenapsal jsi, že se ti jedná o mazání po střelbách.
To je pak něco jiného. Vezmu vypucovaný a suchý piston mezi prsty a stříknu do něj trochu WD. Tím se namázne celý piston - zevnitř i zvenku. A pak zašroubovat do zbraně.
To je pak něco jiného. Vezmu vypucovaný a suchý piston mezi prsty a stříknu do něj trochu WD. Tím se namázne celý piston - zevnitř i zvenku. A pak zašroubovat do zbraně.
tak se dírka maže,já tam kápnul ballistol,dík.
Po střelbě to nebylo,dnes mi teprve přišla,tak jsem jí částečně rozebral,vyčistil a namazal.(mazlil) 

Po zakoupení předovky je rozebrání, kontrola a promazání nezbytné. (A v případě některých výrobců se vyplatí udělat i jiné věci.) Hlaveň - vyšroubovat šroubek na válečku pistonu, piston. Vyndat zámek, hlaveň - vše dát do plastového kýble s horkou vodou, vyprat, vydrbat za ušima. Usušit, vyfoukat. Zámek zkontrolovat jak jde, promazat. Kouknout do hlavně, jestli se leskne, nastříknout WD, protáhnout. Promazat i ten šroubek na drumu, piston, šrouby držící zámek. Pár kapek do spouště. Pažbu ošetřit lněným olejem, nebo sádlem. Utřít. Složit.
já mám plastovou inline Ardesa Vortek Ultralight Northwest Magnum,ale dřevo se mi vždycky moc líbilo.
Hlaven vycistit ako prvy krok..este som nemal z obchodu zbran ktora by ju mala osetrenu podla mojich predstav..
Inak co sa tyka hlavni,sa chcem opytat..ked spustim svetlo na dno ardesackej hlavne,tak ma vodiaca cast vyvrtu hlavne doslova oslepuje zrkadlovym leskom..mam pocit akokeby bola potiahnuta vrstvou striebra..kdezto ked spusti svetlo do pedersoliho,tak je ten lesk a povrch matny,taky sedivy,do siva.nanosmi to nebude,môžem to pucovat na vecnuju pamjat,nezmeni sa to.aky je teda rozdiel medzi tymito materialmi?
Inak co sa tyka hlavni,sa chcem opytat..ked spustim svetlo na dno ardesackej hlavne,tak ma vodiaca cast vyvrtu hlavne doslova oslepuje zrkadlovym leskom..mam pocit akokeby bola potiahnuta vrstvou striebra..kdezto ked spusti svetlo do pedersoliho,tak je ten lesk a povrch matny,taky sedivy,do siva.nanosmi to nebude,môžem to pucovat na vecnuju pamjat,nezmeni sa to.aky je teda rozdiel medzi tymito materialmi?
Hlaveň předovky čistit musíš, jinak o ni přijdeš hodně brzy. Síra + vlhkost v ní udělají své. Ale matná hlaveň od Pedersoliho, to nemám tušení. Mám malorážku starší než jsem já a hlaveň je lesklá, stejně jako Ardessa. Třeba kolegové budou vědět.
To se divím, já měl pistoli i pušku od prdelsoliho a hlavně uvnitř zářivě lesklé.Přitom byly obě z druhé ruky. Otázka je, jestli ta tvoje šedivá není v důsledku zanedbaného čištění. Pokud měla lišku a už to nešlo rozleštit, tak by to myslím mohl být důvod. To jsi ji koupil v tomto stavu? Z obchodu, nebo z druhé ruky?spitamen píše:Hlaven vycistit ako prvy krok..este som nemal z obchodu zbran ktora by ju mala osetrenu podla mojich predstav..
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Kupil som ju z obchodu..
Jak je ta flinta stará? Není to nakonec brynýr? Když brynýrují hlavně, tak údajně i vnitřek. Pokud je to lesk jak blesk ale jiný odstín, tak to neřeš. Rozhodně to není materiálem. Časem se to vyšůruje.
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Je to taky sedomodry odtien,by som povedal..spustil som silne diodove svetlo na dno,nikde ani skrabanec,nabijanie slo plynulo,nebudem to riesit,mozno robim z komara somara..trapi ma vsak nieco ine..uz to riesim s kolego,ale dam to aj sem..mal som caste zlyhace..z 20 vystrelov asi 4-5.velmi ma to prekvapilo,lebo pri deerhunterovi som nevedel čo je to zlyhany výstrel. Technicky som to nabijal ako deerhuntera.prach-gula s flastrom.rovnaka sila v konecnej faze dotlkania na prach.intenzivnejsie dotlkanie poslednej fazy,aby som mal istotu..zlyhac..davam druhu zapalku-nic.vycistil som ihlou otvor pistonu,tretia zapalka -nic.piston dole,podsypanie prachu-vystrel úspešný. Toto sa opakovalo štyri krát. Potom ma napadlo, asi štyri vystrely pred koncom strelby urobit nasledujúce. Guľu som dotlacil na prach ako vždy tlakom ruky, ale v konečnej fáze som už nanatlkal intenzívne, ale len jemne doklepol.takto som urobil posledné štyri vystrely a tie boli ok.tak neviem či je to náhoda, alebo sa jedna o nejaký konkrétny konštrukčný problém. Ak mate niekto nejaké rady, skúsenosti, tak vás poprosím..
Napadlo mě, když se nabijákem prach utluče na beton, nejsou mezi zrnky prachu mezery a tedy vzduch potřebný k hoření prachu. Svědčí o tom to, že poslední čtyři výstřely už nenatloukal, ale pouze dosunul kuli k prachu.