Miro potrebujes ciste makke olovo. Do nabojovych nie BP zbrani sa pouziva na strely olovo legovane bud cinom, alebo antimonom, pripadne oboma kovmi. ANi literina, ani olovka na vyvazovanie kolies nie su z makkeho olova. diabolky do vzduchovky su z cisteho makkeho, ale to sa ti pri odlievani predrazi. AK ich vsak mas aspon 20Kg, odlievaj. Pri mojom kalibri 0,50 a vahe minnie 395gr ma strela v gramoch vahu okolo 20gramov, tak si prepocitaj, kolko olova budes potrebovat na prvych 100 striel

Legovane olovo doma nevycistis, je to v domacich podmienkach zlozite a ak dobre viem, pouziva sa na to elektroforeza v roztavenom kove, nieco ako pri vyrobe hliniku. Najdes na nete predaj cisteho olova v 40kg ingotoch za cenu priblizne 2e za kilo. Teraz si nespomeniem priamo na firmu, ale je z POvazskej Bystrice, pripadne nedavno som videl predaj olova na Merkurii a asi na dalsich dvoch weboch zo slovenska.
Deerhunter nie je replika ziadnej dobovej pusky. Je to jeden z prvych modelov od Ardesy urcenych na lov vysokej v USA, kde je tento sposob lovu povoleny. Dobovy remen teda tiez k nej nenajdes. Kup si nejaky kozeny co sa ti bude pacit k dnesnym loveckym puskam, ono klasicke polovnicke remene podsite zelenym flausom sa pouzivaju v nasich koncinach minimalne 100 rokov takze ako tak dobovy budes

Pyrodex je moderna nahrazka cierneho strelneho prachu. Je na svoju mernu ci objemovu hmotnost silnejsi ako klasicky cierny prach (Vezuvit). Cize ak budes pouzivat tu pyrodexovu odmerku, havaria hrozi iba v pripade ze nalozis do pusky viac ako ti kaze tormentacny protokol.
P.S. Len z mojho pohladu, nevzdal by som sa zbrojaku. Aj keby som uz nechodil strielat, tak nejaka slusna zaloha doma legalne drzana sa vzdy oplati

Ale je to na tebe ty vies co potrebujes