P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jj. Mel jsem kule od Dave. Spis to byly mnohosteny nez kule.
Na zvířata nestřílím, masa jsou plne obchody.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Jsou jine způsoby jak dokázat, že jsem člověk.
Re: Předovky
Inac vsimol som si ze niektory nadavaju na novsi prach vesuvit. konkretne pri der. GG. ze novsi ma slabsi vykon. Kupuju vesuvit lc. Ale ten je pre pušky. Pre pistole je lc1
http://www.explosia.cz/streliviny/downl ... vit_CZ.pdf

To je pro mně novinka, že existují kromě LC také LC1 a LC2. Jsou snad na trhu?
Času dosti mám, trpělivost musím míti.
Používám jenom LC jak do pušky, deringeru i PK a nepozoruji žádné problémy.Jinak skoušel si někdo namíchat č.p. doma?Dřív ještě za totality jsem to dělal ale ne do zbraní ale dělobuchů a petart zase tak složité to není.
Žádné zbraně nevlastním akorát šavli po dědovi.
Zdar, tak prach Vesuvit LC má uveden i výrobce GG u svých derringerů, jako testovací. Osobně si myslím, dle přiloženého souboru (laický pohled), že rozdíl mezi LC, LC1 a LC2 je nejen v zrnitosti, ale i v síle, přičemž LC1 bude nejsilnější a klasika LC nejslabší.
Nejlepší bude kontaktovat přímo výrobu v Explosii. Možná někdo objednal opět "VIP" várku černého prachu (přesnější a více homogenní výroba), jako tomu bylo např. jednou zde: http://www.zbrane-dave.cz/katalog-zbran ... rny-prach/ .

Nejlepší bude kontaktovat přímo výrobu v Explosii. Možná někdo objednal opět "VIP" várku černého prachu (přesnější a více homogenní výroba), jako tomu bylo např. jednou zde: http://www.zbrane-dave.cz/katalog-zbran ... rny-prach/ .

Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
- fr.sagitarius
- Kontaktovat uživatele:
Ale houby. Když si přečteš parametry těch prachů LCx, tak zjistíš, že jde jen o přesnější roztřídění zrnitosti z klasickýho LC.
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
AirmaksArms Katran L-HP .22,
KralArms Puncher Breaker .22,
Hatsan Factor Sniper .22
Hatsan Factor Sniper .22
Zdar, ok, beru, podle fotek to tak taky vypadá, ale dle údajů (z PDF pro pušku) o energiích už nikoliv.
Záleží ale jakým stylem nabíjeli a zda upěchování bylo pořád stejné (jemný prach se lépe upěchuje a dá "větší ránu").
Navíc určitě neměli tak přesné střely (předpokládám každou jinou-kleště pro zkušebnu jsou asi nesmysl). 
P.S.: No stejně to netřeba asi řešit, protože prakticky většina střelců používá klasiku LC, což je asi směs LC1 a LC2. Někdo tady nedával, že měl v novém balení Vesuvitu (nevím přesnou várku) velké kousky dřevěného uhlí, tak asi proto teď někdo vyštrachal možnost koupit "prémiové" tříděné prachy LC1 a LC2.
Záleží ale jakým stylem nabíjeli a zda upěchování bylo pořád stejné (jemný prach se lépe upěchuje a dá "větší ránu").

P.S.: No stejně to netřeba asi řešit, protože prakticky většina střelců používá klasiku LC, což je asi směs LC1 a LC2. Někdo tady nedával, že měl v novém balení Vesuvitu (nevím přesnou várku) velké kousky dřevěného uhlí, tak asi proto teď někdo vyštrachal možnost koupit "prémiové" tříděné prachy LC1 a LC2.
Erix
Kupte si kvalitní francouzský Vectan PNF2(pro manší ráže),který osobně láduju do derika 9mm a jsem plně spokojen.Podle všeho mín špiní,čmoudí a je celkově asi kvalitnější než náš Vesuvit,o kterém se tu s trochou znechucení bavíte.Pro větší ráže pak je Vectan CHASSE.Ale je to o penězích,rozdíl velký.Ale jelikož jdu na střelnici jednou za pár měsíců,tak mi i ta půlkilovka Vectanu vydrží na dlouho.kdo střílí pušku a větší ráže,tak tam to samo leze do peněz víc... 

Kde ten Vectan kupuješ? On už totiž není, měl jsem naň vyladěnou Sharpsku ale žel prach už prý nikdo nedováží a dokonce se prý ani nevyrábí.
- fr.sagitarius
- Kontaktovat uživatele:
Naopak, ty výkony tý odlišný zrnitosti odpovídají.Erix píše:Zdar, ok, beru, podle fotek to tak taky vypadá, ale dle údajů (z PDF pro pušku) o energiích už nikoliv.
TomSmith:
BP Vectan: http://www.zbraneliberec.cz/obchod/predovky
Rozdíl mezi klukem a chlapem je jen v ceně hraček:
Hatsan Factor Sniper .22
Hatsan Factor Sniper .22
Zdar, sorry, asi jsem to blbě napsal, možná to teplo či co.
Jinak tady jsem našel celkem zajímavou informaci:
SYNTHESIA - NOVÝ ČERNÝ PRACH VESUVIT LC
2.3.2016 oznámila Synthesia výrobu nových černých prachů rozdělených na krátké a dlouhé zbraně. Vesuvit LC1 vhodný především pro pistole (0.2 - 0.5 mm). Vesuvit LC2 vhodný především pro muškety a brokovnice (0.5 - 0.7 mm). Vesuvit LC vhodný především pro muškety a brokovnice (0.2 - 0.7 mm).
zdroj: http://ssk-most.cz/news.php?post_id=2
Čili ve věci novinky BP Vesuvit LC1 a LC2 se opravdu jedná o tříděné prachy se základního černého prachu Vesuvit LC.
Ještě když jsme v tom, tak může někdo potvrdit, či vyvrátit, nebo alespoň dodat zdroj k tomuhle?
Výbuchové teplo, Objem plynů
kcal/kg cm3/g
Hrubozrnný 726 274
Jemnozrný 764 241
Pánvičkový 837 198
Dle uživatele TomSmith z konkurečního fóra se má věc takto:
Pokud to velmi zjednoduším tak čím jemnější prach tím více tepla, ale zase méně spalných plynů. Přitom splané plyny jsou to co nám žene střelu.

SYNTHESIA - NOVÝ ČERNÝ PRACH VESUVIT LC
2.3.2016 oznámila Synthesia výrobu nových černých prachů rozdělených na krátké a dlouhé zbraně. Vesuvit LC1 vhodný především pro pistole (0.2 - 0.5 mm). Vesuvit LC2 vhodný především pro muškety a brokovnice (0.5 - 0.7 mm). Vesuvit LC vhodný především pro muškety a brokovnice (0.2 - 0.7 mm).
zdroj: http://ssk-most.cz/news.php?post_id=2
Čili ve věci novinky BP Vesuvit LC1 a LC2 se opravdu jedná o tříděné prachy se základního černého prachu Vesuvit LC.
Ještě když jsme v tom, tak může někdo potvrdit, či vyvrátit, nebo alespoň dodat zdroj k tomuhle?
Výbuchové teplo, Objem plynů
kcal/kg cm3/g
Hrubozrnný 726 274
Jemnozrný 764 241
Pánvičkový 837 198
Dle uživatele TomSmith z konkurečního fóra se má věc takto:
Pokud to velmi zjednoduším tak čím jemnější prach tím více tepla, ale zase méně spalných plynů. Přitom splané plyny jsou to co nám žene střelu.
Erix
Ale hrubzny hori pomalsie, v kratkej hlavni nevhodne. Strela uz je mimo hlaven a prach este hori. Aj pre lahsie strely/mensie kalibre nie je top. Ale väčsie tazsie kalibre v dlhej hlavni je to prave.
Prodávává už někdo ten LC1? Je to někde fyzicky na krámě?
Zdar, jelikož ani Google u tom neví, tak asi to ještě nikdo nenabízí. Chtělo by to zkusit zavolat do Explosie, zda už to někdo odebral a případně kdo a kdy a kolik asi. No stejně, kdo je srdcař, tak těch pár stováků za kvalitnější prach vždy najde, vždyť u BP asi ani nejde o to, tak za hodinu na střelnici víc jak 60 ran.
P.S.: Nějaké hlavně naprosto bezpečné oddělení frakcí prachu neexistuje? Mlýt v mlýnku na kávu (i to někteří jedinci dělají
) bych rozhodně nezkoušel (není to ani oddělení frakcí prachu). Nějaké antistatické sítko, či tak není? Potom by nebyl problém si z klasického LC prosít jemnou frakci např. pro derringer a hrubší zbytek mít do pušky. 

P.S.: Nějaké hlavně naprosto bezpečné oddělení frakcí prachu neexistuje? Mlýt v mlýnku na kávu (i to někteří jedinci dělají

Erix
Sehnat mosazné sítko by asi nebyl až takový problém, ale já bych si to radši koupil už prosité. Zejména teď, když už to po sto letech konečně začali dělat.