P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
zajímalo by měl zda-li má Deerhunter od Ardesy historický podklad, tedy zda je i současně replikou v minulosti používané zbraně alespoň v cal.50 ? hledal sem na netu a nic nenašel
Re: Předovky
mam zato že to je moderna, farmářská puška.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Mám od Ardesy předchůdce Deerhuntera a to model Whitetail cal 50,1:48.Funguje spolehlivě od r 1996.
Nemate nekdo zkusenosti s nekym kdo vyrabi kokily na miru? Jednalo by se o strelu Real nebo Maxiball, spise ale Maxiball v rozmeru 14,25 mm.
Diky za tipy.
Diky za tipy.
Potřebuji dát dohromady perkus.zámek,chybí bicí pružina a ten díl co drží bicí kohout, snad by se to dalo i vyrobit,ale z čeho aby to pružilo?
kokilu na miru - minie - bych potreboval taky...
koukám,že se tady toho moc nedovím
No, cos vlastně čekal, že ti někdo nastíní výrobní postup pera a chybějících dílů? Jak by sis to tak asi představoval? Každý zámek je jiný a ta fotka toho nekompletního je zrovna dost tmavá a nejsou vidět detaily. Vyrábět pero je pro amatéra neřešitelné a taky nesmysl, když se dostane za celkem ucházející peníz koupit. Zrovna tak i další díly. Na tvém místě bych si koupil celý zámek. Taky záleží na vybavení dílny. Pokud chceš za každou cenu z jakýchkoliv důvodů zprovoznit ten nekompletní zámek, co je na fotce, (a ono to určitě půjde), tak ti doporučuji projít katalog třeba u Brymové, která má vcelku slušnou nabídku náhradních dílů, třeba některý půjdou přizpůsobit. Abys ale vyrobil funkční pero, tak bys musel být dosti zručný kovář s náležitým vybavením a něco o tom vědět. Taky ti doporučuji fórum střelectví, tam se na černým prachu dozvíš víc, než ti tady píšu já. Celkově je tam o předovkách výživnější diskuse, jak tady. 

Času dosti mám, trpělivost musím míti.
No a já se přidám k Jimovi, se kterým se naprosto stotožňuji. Zámek je podle fotky asi originál. Doporučil bych udělat velmi kvalitní fotografii s přiloženým měřidlem, aby byly vidět míry, a poslat to lidem od Brýmový. Určitě se budou snažit vyhovět.
je to origoš zámek z perkusní pušky.Celý zámek jsem se snažil co nejcitlivěji rozebrat, ale šroubky jsem musel odvrtat.Asi mají podle dirky i jiný závit než se dělá v současné době.Nový zámek tam dávat nechci, potřebuji tam mít co nejvíce těch origo dílů- má to pak nepochybně větší cenu.Kolem zámku je trochu i vyštípaná pažba, nevíte čím se opravuje?Jestli nějakou pryskeřicí, nebo je na to spec.tmel?
- Black Powder
- Administrator
Podla tvojich otazok, toho co si spravil a co tu opisujes, tak uz radsej nic nerob.
Chybaju ti zakladne zrucnosti a to sa naucit len tak neda.
Uz tym, ze si odvrtal org. sroby si zamok znicil, aspon jeho autenticnost. Vsetko sa da rozobrat a opravit, ale treba mat znalosti technologii.
Chybaju ti zakladne zrucnosti a to sa naucit len tak neda.
Uz tym, ze si odvrtal org. sroby si zamok znicil, aspon jeho autenticnost. Vsetko sa da rozobrat a opravit, ale treba mat znalosti technologii.
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
Člen Mensa.
ak si odvrtal skrutky, tak je to povedal by som dost velky problem... spasovat to nanovo tak aby to aj fungovalo bude asi nadludsky problem... ale ziju u nas aj nadludia...
podla tej fotky zamku to ale za tu namahu urcite nestoji, takze nabuduce, dva krat mer (rozmyslaj) a raz rez (fusuj do toho comu nerozumies)...
takze najjednoduchsie bude sa zmierit s nefunkcnym zamkom, zlozit ho ako to ide a nechat odpocivat v klude...

podla tej fotky zamku to ale za tu namahu urcite nestoji, takze nabuduce, dva krat mer (rozmyslaj) a raz rez (fusuj do toho comu nerozumies)...

nemyslím,že jsem tak nešikovný a to co tu píšete jsou akorát bludy.Všechno jde opravit a nejsem tak levý na práci.Jesliže jsou šroubky prostě natolik zarezlý,že nejdou povolit ani po namočení v odrez.roztoku,není jiné východisko.Jestli máš lepší nápad než je odvrtat,patří ti Nobelova cena. Až zámek dám dohromady a bude funkční dám sem foto,ono se lehce kritizuje,obzvláště ty co neumí držet v ruce ani pilník 

- Black Powder
- Administrator
Tak naco tu zhanas pomoc, ked si vystacis sam?!
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Člen Mensa.
Člen Mensa.
chci poradit od někoho kdo tomu trochu rozumí.A né číst kritiku,jestli něčemu rozumím nebo ne.Tak mi řekni jak by jsi to ty rozebral?