Online sout?? pro vzduchovk??e
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak všetci strieľajme vleže na 10m a dajme menšie terče a je to !Sidewinder píše:Smekam pred TROJuhelnikovou metodou i dalsimy navrhy, ale nikdo nepocitate s tim (a presne se s tim ani pocitat neda), ze na vetsi vzdalenost ztraci dibolka vice energie a take vice rotace - tudiz je mene stabilizovana a ztraci presnost.
Pri pouziti TROJuhelnikove metody nebo metody prepoctu velikosti tercu, by bylo nejen pro lamacky, ale i pro vsechny ostatni proste vyhodnejsi strilet na co nejmensi vzdalenost - dosahovalo by se tak lepsich vysledku.
Navic nepocitate s tim, ze na 20m terc vidim lip nez na 30m a tedy mohu lepe zamirit, coz mi take dava vyhodu.
Nerad to rikam ale Vase vypocty asi zustanou nevyuzite. Zustaneme u toho, ze kdo strili na danych 30m, ma proste vyhodu. Kdo nema kde strilet na 30m nebo tam nedostreli, muze strilet na min, ale musi pocitat s prepoctem, ktery jeho vysledek znehodnoti..
ALE DIKY ZA SNAHU! ..
Mimochodem - vidim ze je zajem o strelbu na 10m ze stoje, takze na cerven pripravim paralelni kolo Online souteze - terce a pravidla stejna, jen vzdalenost 10m a poloha - ze stoje. Remen povolime..
Uz se tesim - asi nasadim diopter a pujdu na to - to bude hruza

Bude to viac o streleckej technike a menej o zbrani.
K tomu, že na 20m je lepšie vidieť terč ako na 30m, by som chcel
povedať len toľko, že ja s Nikom silver 6x40 ho na 20m uvidím horšie
ako Ty s 12x na 30m

Ale nechcem aby to vypadalo akože sa sťažujem.

Sidewinder proste stanovil pravidlá kt. mu nerobia problém, avšak
strieľať to so slušným výsledkom dokážu len CZ200 - len sa pozrite
do tabuľky. K tomu trojovmu zveráčiku ... no z toho by to snáď nastrieľal
aj kyklop s endoprotézami namiesto rúk ...

Ja by som pre Vás majiteľov CZ200 urobil samostatnú disciplínu,
kt. môžete kľudne strieľať na 25m po 25 rán na tie BR terče a budete porovnateľní zo svetom. To by bola takzvaná absolútna disciplína,
alebo ak chcete, bez obmedzenia vybavenia ...
Druhá disciplína by bola v ľahu na 25m bez opory v kt. sa bude
strieľať napr. na klasiku 14x14. Štýlom ako biatlonisti.
Tretia disciplína na 10m vstoji bez opory, na medzinárodný
vzduchovkový terč (45mm terč, 30mm čierne pole, 0,5mm desiatka).
Ako športoví strelci.
Každý sa môže každej disciplíny účastniť, lenže horšie vybavení strelci
budú mať šancu prejaviť svoje technocké schopnosti v 2. a 3. disciplíne.
A nehovorím, že majitelia CZ200 to nemôžu vyhrať.

TAU 200 BT + 6x40 __________ 6.5mm / 10m
o opísanej kružnici - JSB EXACT 4.51 / 0.547g
http://album.volny.cz/exactz/
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
To Arnie & Troj: Vase modely pro vypocty jsou fajn, ale jak jsem napsal, neodpovidaji realite. Muj model sice take ne ale je alespon jedodussi.
Jinak vzdalenost bych nedelil - myslim ze na 30m si i pistovka vystreli - v soutezi uz jsou dve Slavky 631 ktere celkem slusne strilely na 30m - a ted s vetsim tercikem uz to bude OK. Soutez pak muze poslouzit treba i cloveku, ktery o vzduchovce jen uvazuje a bude si tak moci presne porovnat, co lze na stejnou vzdalenost nastrilet s lamackou a co s vetrovkou..
Jinak vzdalenost bych nedelil - myslim ze na 30m si i pistovka vystreli - v soutezi uz jsou dve Slavky 631 ktere celkem slusne strilely na 30m - a ted s vetsim tercikem uz to bude OK. Soutez pak muze poslouzit treba i cloveku, ktery o vzduchovce jen uvazuje a bude si tak moci presne porovnat, co lze na stejnou vzdalenost nastrilet s lamackou a co s vetrovkou..
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
To Jozsp: Nyni mame nejakych cca 20 strelcu - to je dost malo na to abychom soutez rozdelili na nekolik kategorii. Navic opravdu jde jen o srandu a soutez je spise urcena pro strelbu puskou s optikou .. a optiku pro strelbu na 10m nepotrebuji.
Je fakt ze je soutez navrzena pro vetrovky a lamackam se jen snazi priblizit, je jasne ze lamackou vetrovku nikdy neprestrilis .. ale co .. vzdyt o nic nejde .. navic budu vyhodnocovat zvlaste lamaci a PCP pusky .. takze kdo chce, strilejte .. jestli mate nekdo ambice na "srovnavani se se svetem" a nebo na klasicke olympijske discipliny, tak tady asi online soutez nepomuze .. spis nejaky mistni SSK a oficialni souteze.
Ale diky za pripominky a navrhy!
Je fakt ze je soutez navrzena pro vetrovky a lamackam se jen snazi priblizit, je jasne ze lamackou vetrovku nikdy neprestrilis .. ale co .. vzdyt o nic nejde .. navic budu vyhodnocovat zvlaste lamaci a PCP pusky .. takze kdo chce, strilejte .. jestli mate nekdo ambice na "srovnavani se se svetem" a nebo na klasicke olympijske discipliny, tak tady asi online soutez nepomuze .. spis nejaky mistni SSK a oficialni souteze.
Ja teda nevim jak vy vsichni ostatni ... ale ja souhlasim s Arniem
moje oblibena vzduchovka je 22LR
Cili odemne se "vzduchovky" jako "vduchovky" nedockate.
Proto navrhuju prejmenovat soutez na "Malorazkovou"
Znamena to usporu finn. prostedku, jelikoz misto drahe a velke zahrady staci jen koupit malorazku a zajit na strelnici.

Proto navrhuju prejmenovat soutez na "Malorazkovou"

Znamena to usporu finn. prostedku, jelikoz misto drahe a velke zahrady staci jen koupit malorazku a zajit na strelnici.

- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Jeste nekdo je pro zalozeni malorazkove verze Online souteze? .
. soutez jsem zakladal s tim, ze podobne souteze pro vzduchovky s optikou proste nejsou .. ani korespondencni, ani nazivo.. alepson ne u nas .. ale v malorazkach je to jinak .. kdo chce soutezit tak urcite ma kde .. Shiva by mohl popovidat o BR, ja o Mizivych cilech a tech soutezi je jeste vice ..
. soutez jsem zakladal s tim, ze podobne souteze pro vzduchovky s optikou proste nejsou .. ani korespondencni, ani nazivo.. alepson ne u nas .. ale v malorazkach je to jinak .. kdo chce soutezit tak urcite ma kde .. Shiva by mohl popovidat o BR, ja o Mizivych cilech a tech soutezi je jeste vice ..
Taky si myslim ze se na 30m da strilet zlamackou.s Tema S631 to nastrileli docela slusne tak se snazte zajdete nekam na pole kde je tech tricet metru a je to ne?Ja jsem taky musel ze zahrady pryc jelikoz nase zahrada je clenita a mala.No uz se moc moc tesim na obe souteze jak ve stoje tak v leze.Uz bych mel zacit trenovat 

V poriadku, veď v 1. disc. Vás bude minimálne 6.Sidewinder píše:To Jozsp: Nyni mame nejakych cca 20 strelcu - to je dost malo na to abychom soutez rozdelili na nekolik kategorii. Navic opravdu jde jen o srandu a soutez je spise urcena pro strelbu puskou s optikou .. a optiku pro strelbu na 10m nepotrebuji.
V 2. a 3. bude po cca 15 ľudí - veď každý môže strieľať každú disciplínu,
takže lámačky si zastrieľajú aj v stoji, aj v leže, odvážnejší tú 1. disc.
A naopak, vetrovkári si to skúsia bez opory v leže a vstoji

Myslím, že nové disciplíny pritiahnu aj nových strelcov ...
Veď keby bolo treba, s niečím pomôžem ...
Nečuduj sa, že máš 20 strelcov, predsa si nemyslíš, že za 2 týždne
budeš mať rozsiahlu komunitu súťažiacich.

Ja som ešte nič neposlal ...

To s tým zrovnaním zo svetom, len na margo shivovho návrhu.
Chápem, že je to sranda súťaž, ale vidieť v jednej tabuľke
200S/T vo zveráku - oproti 631 z ruky mi kmáše srdce na sto kusov.
Rozšírenie disciplín by len pomohlo lepšej porovnateľnosti výsledkov,
A každý si nájde disciplínu kt. mu vyhovuje.
Kto má dobré vybavenie, tak ho použije k extrémnej presnosti v 1. disc.
a podobne. Vlasne už som to povedal vyššie, no pouvažuj.

Ach jo, koneckonců to organizuje Sidewinder, tak proč to až takhle komplikovat Jožo? Já jsem si s chutí zastřílel v té původní soutěži a je mi jasný, že na větrovky moje S631 nemá a mít nikdy nebude, i kdybych to nastřílel ze svěráku na stole zalitým v betonovejch základech (viz problém vůle okolo hlavně a tak) Bral jsem to jako legraci. Když je 18 střelců, tak nemá smysl to dělit na tyhle kategorie. 30m (kdo míň, použije jednoduchej přepočet - utrpí výsledek i srovnatelnost, ale to je jeho problém) + 10m vestoje a hotovo. Jinak jsem na soutěži nepostřehl tvůj terč, předpokládám, že jsi někde okolo 90% kompletace spouštového mechanizmu u TAUky. Pochopte, že to je pro zábavu a původní účel byl zjistit, jaký by byl zájem o podobné soutěže v reálu.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Dekuju za podporu a pochopeni. Puvodnim zamerem opravdu bylo zjistit zajem o realnou soutez, ale myslim, ze se vetsina z Vas nebude zlobit, kdyz toto prehodnotim a budeme v soutezi pokracovat, dokud to jeste nekoho bude bavit 
Take diky za nabidku pomoci pri realizaci - s Online soutezi mnoho prace nemam takze neni problem, ale kdyby neco, tak dam vedet ..

Take diky za nabidku pomoci pri realizaci - s Online soutezi mnoho prace nemam takze neni problem, ale kdyby neco, tak dam vedet ..
Sidewinder píše:´´budeme v soutezi pokracovat, dokud to jeste nekoho bude bavit´´
Rozhodne nebudem proti

Sidewinder píše:´´Take diky za nabidku pomoci pri realizaci - s Online soutezi mnoho prace nemam takze neni problem, ale kdyby neco, tak dam vedet ..
JJ. O.K.

To Silencer:
Ak niečo stojí za to aby sa urobilo, stojí za to aby sa urobilo poriadne,
inými slovami: Keď je to ´´sranda súťaž´´ to neznamená, že nemôže
byť na slušnej organizačno - technicko - streleckej úrovni. Svojimi
návrhmi som nikoho neobmedzoval, len som sa snažil, aby bola
vyrovnanejšia a snažil sa vniesť ešte jednu, dve disciplíny v kt. sa
výraznejšie prejaví ľudský faktor. To, že 631 nebude strieľať ako
CZ200 je jasné aj debilovi, ale skús pomyslieť na porovnanie strelcov
a nie zbraní, to by sme mohli rovno vyhlásiť za víťazov šesť šťastných
majiteľov CZ200 a hotovo.

Ty asi slabšie čítaš, No a čo (!) keď je tam 18 strelcov
tak si každý zastrieľa každú disc. a v každej tabuľke môže
byť opäť 18 výsledkov

triediť, proste kto chce zastrieľa si všetky tri.
To LEON:
Nemyslím si, že keď tam budú 3 tabuľky namiesto 1 tak v tom
bude bordel.

Ak táto sútaž prežije prvé tri mesiace dovolím si tvrdiť, že tu bude opäť
každú sezónu. Je to nápad kt. nemal a nemá obdoby nikde v zahraničí.
Ak si získa určitú stálu streleckú komunitu (min. 30 ľudí) a ešte k tomu
v krátkej dobe vykrištalizuje a pribudne aspoň 1 disciplína.
Bol by to super úspech

Pokud bych mohl vyjádřit svůj skromný názor:
Myslím, že 2-3 kategorie by neuškodily. Skutečně to neříkám kvůli kvalitě své zbraně, chystám se koupit Slávku. Osobně bych byl pro tyto kategorie:
- Větrovky i lámačky (asi převážně s optikou; 30m)
- Lámačky (hlavně bez optiky; 20m)
- Stoj bez opory (10m)
Závěr: Myslím, že toto rozdělení dá šanci jednak "lámačům" a jednak taky "méně šťastným" střelcům bez optiky. Nemyslím samozřejmě šanci na "výhru" - myslím šanci se plnohodnotně účastnit i bez řekněme špičkového vybavení. Zkrátka tím neutrpí výsledek.
Myslím, že 2-3 kategorie by neuškodily. Skutečně to neříkám kvůli kvalitě své zbraně, chystám se koupit Slávku. Osobně bych byl pro tyto kategorie:
- Větrovky i lámačky (asi převážně s optikou; 30m)
- Lámačky (hlavně bez optiky; 20m)
- Stoj bez opory (10m)
Závěr: Myslím, že toto rozdělení dá šanci jednak "lámačům" a jednak taky "méně šťastným" střelcům bez optiky. Nemyslím samozřejmě šanci na "výhru" - myslím šanci se plnohodnotně účastnit i bez řekněme špičkového vybavení. Zkrátka tím neutrpí výsledek.