Odstrel skudcu (krysy, mysi, potkani)

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Zamčeno
jbiker

Příspěvek od jbiker » 27 lis 2007 21:54

vlčák píše:jbiker - tak to teda popírám , žádný malí trhač se na mně nevrhl , ani mi prdel nenatrhl :lol: ... :D
Pardon, napadený objekt opravuji na"německý ovčák" :)

ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 27 lis 2007 23:07

Syr,spek,slanina,uzenina,to je vsechno zbytecny,ty mrchy to obejdou
Z dlhoročnej a bohatej praxe (nielen svojej) môžem odporučiť klobásu - tej zaručene neodolajú (hlavne myši).

BTW
Najlepšia pasca je dať na jeden koniec britvy slaninu a na druhý klobásu - príde potkan a pozerá: slanina, klobása ,slanina a sám sa podreže :D
A lacnejšia verzia je keď sa dá iba britva - príde potkan a pozerá ani slanina, ani klobása ... :lol:
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 28 lis 2007 12:53

Tak jsme o víkendu jeli s přítelkyní k jejím rodičům, mají takové menší hospodářství takže o havět všeho druhu není nouze. Hlavně teda o potkany není nouze. V sobotu odpoledne nebylo co dělat tak jsem vzal svojí slávku a šel počíhat o kousek dál (cca 15 matrů). Už za chvilku se objevil první pazmrd a měl to chudák za sebou. Co mě ale dost překvapilo bylo to že se během deseti minut objevili další dva a začali toho nebožtíka požírat, takže se z toho mrtvýho stala dobrá návnada pro ty ostatní, celkem jich zařvalo za ten den asi pět, takový odpočinkový den... :twisted:
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
vlčák

Příspěvek od vlčák » 28 lis 2007 19:53

trochu nechutné , ale normální, když ty chudinky nemají co žrát ... jednou jsem dal pastičku do sklepa a za půl hodiny tam byla myší kostra , ze které vysela kůže ...
- když teda nepočítám již zmiňované případy vyžrané pastičky, která zůstala natažená - to bude asi tím , že se to musí zmáčknout a oni to zakousnou a zvednou ... ( když to při tom zakousnutí nezmáčknou :D )
ppeettrr

Příspěvek od ppeettrr » 28 lis 2007 19:58

To jsem taky slyšel, že jeden ještě nevystydne a už ho sežerou ostatní. Kosíte je po tmě s baterkou nebo lezou už za světla? Včera jsem si objednal tohle, dneska to poslali, tak jsem zvědavej. Ta velká má 1m, ta druhá 60 cm
Přílohy
past8.jpg
Erix

Příspěvek od Erix » 28 lis 2007 20:32

Na kolik to vyjde peněz?Ještě si vzpomínám, že byly takové pasti, jmenovalo se to železa.Měly takovou sílu, že byly schopné uštípnout menší lať či větev.
Erix
Ať žije vzduchovka, vždyť také patří mezi zbraně!!!
Pistole Tex cal. .177, Slávia 620 cal. .177
Zakk

Příspěvek od Zakk » 28 lis 2007 21:22

jj železa-daj se ještě sehnat v železářství,ale na potkany to není-vím že se to používalo na ondatry,lišky bo jiné větší zvířata-na potkana či krysu je jejich oblouk moc velkej-jednou jsem je políčil na kuny co jsme měli doma,ale chytl se do nich ježek :( od té doby jsem je nevytáhl(mám ty s hrotama)a propo:když máte doma nějaké hlodavce ve větší míře(statek,či stodola)pořiďte si kunu :wink: vychytá všecky myši aj potkany :twisted: -pár lidí mi to říkalo,tak jsem je nechal na pokoji a osvědčilo se mi to-a zajmavý je že do kurníku nám nevlezla(asi chodila k sousedovi :lol: )
ppeettrr

Příspěvek od ppeettrr » 28 lis 2007 21:25

Vyjde to do litru, v nabídce je to tady http://www.sweb.cz/hradsky-sunk/ nebo tady http://www.driml-napajecky.cz/?p=zbozi&id=2817 železa jsou prej zakázaný a tohle nevim, ale tohle snad prej taky, ale někdo zas říkal, že pro odchyt škodný v honidbách, ale nevim, myslivec nejsem.
LaRi

Příspěvek od LaRi » 28 lis 2007 21:27

Ty potvory jsou moc chytrý na to aby lezly do pasti.A když tak jenom jednou.Dobrá je brokovnička r.410,ale musí se čekat.A pak ani neni co fotit.
ppeettrr

Příspěvek od ppeettrr » 29 lis 2007 12:34

Chytrý ty mrchy asi jsou, ale když mi tam každá vleze jen jednou tak to bude stačit :D
Kubin.

Příspěvek od Kubin. » 29 lis 2007 12:53

No já jsem se kosil ve dne, už je přeci jen poměrně chladno a venku není tolik žrádla pro ty mrchy a hledaj kde můžou. Tchán to tráví nějakým jedem takže jsou pak oblblý a pomalý. Pamatuju si jak jsem jednou číhal na potkana, vylezl, zamířil sem a plesk, diabolka šla o kousek vedle a cinkla o plechový hrnec, potan se jen zastavil a nic. Tak jsem nabyl znovu a to už sem se trefil a bylo po něm :cry: 8)
Daystate Wolverine 2
Air Arms ProSport
Slavia 631
ppeettrr

Příspěvek od ppeettrr » 29 lis 2007 21:12

Ty mrchy se mých nástrah od včerejška ani nedotkly, maj tam sýrovou pizzu :evil: pohodil jsem okolo 2 kolečka šunky, tak jsem zvědavej...
Romanek

Příspěvek od Romanek » 29 lis 2007 22:57

ppeettrr píše:Ty mrchy se mých nástrah od včerejška ani nedotkly, maj tam sýrovou pizzu :evil: pohodil jsem okolo 2 kolečka šunky, tak jsem zvědavej...
Mam dobrou zkusenost s uzenym spekem :wink:
ppeettrr

Příspěvek od ppeettrr » 30 lis 2007 07:14

Ty mrchy mě maj na "háku" . Včera v 17,00 jsem dal na každou past (velká plechová past jako na myši) šunku, v každym rohu garáže je díra, tak tam a v prostředku garáže jsem udělal hromádku nakrájenýho jablka a šunky. V 22,00 na pasti nedotčeno, ale celá hromádka byla fuč... přemejšlim zasypat ty pasti pilinama, aby nebyla vidět, ale nevim. Dneska večer si tam dam uzenou makrelu a dřepnu si tam s flintou...
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 30 lis 2007 10:15

na tuto temu som pozeral zahranicne fora, tam s uspechom pouzivaju ako navnadu psie zradlo... to z konzervy, nie granule
ak sa ti do tej pasce ale chyti co i len 1 potkan, ostatne ti tam uz nevlezu, tie mrchy sa na tom poucia...
Zamčeno