NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No hlaven chcem prerobiť na pevno tak obimka nebude a ten zasunovc tiez budem prerabat len este neviem ako
QB 78 -->QHH + NS air king 4-12x42
AA s400f + Burris
AA s400f + Burris
-
Re: NORCONIA CO2 puška QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Co to znamená "hlaveň na pevno"?
Nejlepší je to tzv "letmo" to znamená uchycení v jednom bodě v oblasti nábojové komory. Ale u QB to není úplně jednoduché. Nějaké nápady tady byly, ale pokud jsem to dobře pochopil tak to chtělo přeci jen trochu fortele.
Nejlepší je to tzv "letmo" to znamená uchycení v jednom bodě v oblasti nábojové komory. Ale u QB to není úplně jednoduché. Nějaké nápady tady byly, ale pokud jsem to dobře pochopil tak to chtělo přeci jen trochu fortele.
Teda myslel som plavajucu alebo ako sa tomu hovori asi ju zalepim
AA s400f + Burris
AA s400f + Burris
Že zalepíš hlaven do zavěru,nic neřeší,pokud ji upevníš napevno pouze v jednom bodě bude ti neustále cestovat do stran ,nahoru dolu, bude si dělat co chce,dosáhneš pouze jednoho, pokud budeš chtít flintu rozdělat nepude ti to.Hlaven musíš upevnit ve 2.bodech a to v zavěru a co nejdal od zavěru ,ideálně v místě puvodní objímky.Je to jednoduché a prosté.
-
Obávám se, že carp nemá pravdu. Opravdu přesné zbraně jsou uchyceny jen v oblasti nábojové komory. Samozřejmě tak, že nemohou nijak cestovat. Pokud je hlaveň uchycena ve více bodech má to dva problémy. Jednak je těžké zaručit, že nebude docházet k pohybu části ke které je hlaveň připevněna, jednak to má negativní vliv na kmitání hlavně při výstřelu.
Zalepit hlaveň u QB nejde pokud ji chceš ještě někdy rozebrat. Mimo jiné tu byl myslím nějaký nápad udělat zvlášť vlastní hlaveň a zvlášť zbytek s nábojovou komorou. Vlastní hlaveň připevnit napevno, možností je víc.
Podle mně by bylo nejjednodušší a snad dostatečně pevné přidat ještě tak dva "červíky" na upevnění hlavně do pouzdra. Pokud budeš hlaveň upravovat tak ji udělat hodně natěsno.
Zalepit hlaveň u QB nejde pokud ji chceš ještě někdy rozebrat. Mimo jiné tu byl myslím nějaký nápad udělat zvlášť vlastní hlaveň a zvlášť zbytek s nábojovou komorou. Vlastní hlaveň připevnit napevno, možností je víc.
Podle mně by bylo nejjednodušší a snad dostatečně pevné přidat ještě tak dva "červíky" na upevnění hlavně do pouzdra. Pokud budeš hlaveň upravovat tak ji udělat hodně natěsno.
No ja ju chcem natesno na neakych 0,02mm ,a ked to nepomôže tak urobim zavit na hlaveň a vyrobim matku na kontru o zaver.
Nekde som to videl neakej luftovke a samozreme pridam červiky zboku
Nekde som to videl neakej luftovke a samozreme pridam červiky zboku
AA s400f + Burris
AA s400f + Burris
I to je možné, člověk není tvor neomylní a jak pravý klasik ,hybama se učí,já vycházel z tohoto faktu,hlaven na qb je v puzdru těsněná o krožkama, ty jsou pružné a dovolují hlavni všelijak cestovat a vibrovat,obavam se že ani přidáním 2 červu by nedošlo k nijak podstatnému zlepšení,jiná věc by ovšem byla kdyby byla hlaven těsněna v pouzdru o krožkem čelně+ dejme tomu dva červíky,to by bylo ovšem nutno hlaven do puzdra zapustit aspon do delky 40mm slícovat pozdro z hlavní s minimalní vulí alespon h8 a přidat 3 červíky ,pak by to mělo asi smysl zrušit objímku,no možná to zkusím.Díky střelec za inspiraci,qb je neustálý nikdy nekončící vývoj.
Mám to tak, odříznutá část s okrouzky, osoustružená na těsno s pouzdrem,nová komora transferport 3mm a vlepeno loctitem, lůžko na diabolku zvlášť uchycené skrz pouzdro cervikem M3. Nehne se to...Ještě doporučím okolo hlavně zápich aby se dala otáčet a zjistit nejvyšší bod nástřelu a až pak zalepit....
A to puzdro je z čoho keď sa možem spytať?
AA s400f + Burris
AA s400f + Burris
Pouzdro- myslel jsem tím tu hlavňovou trubku co v ní beha i závěr.
Aha tak potom ok tak som to myslel aj ja
AA s400f + Burris
AA s400f + Burris
Dneska jsem sundal objímku a udělal nastřel, po 15 ranach sem objímku dal pokorně spátky a už to tak zustane,je pravda,jak psal střelec že plovoucí hlaven je výsada přesných zbraní,ale ruku na srdce nemužem čekat že flinta za necelou 3 se příblíží flintě řadově o 10 litru výše na kterou se stačí křivě podívat a už to střílí jinam, já na gb ocenuji to že ji nemusím hýčkat jako v bavlnce a za tu cenu převišuje mé střelecké chopnosti.
Carp: Dovolil bych odporovat, nedávno jsem takřka s minimalnima upravama upravil dvě qb a jejich soustrel se zlepšil minimálně o 200 %
;)....A naopak si myslím ze qb je jedna z nejchoulostivejsich pušek co jsem viděl. V základu,na Co2, pokud budu chtít vystrilet víc jak 10 bombicek a trefovat třeba cukry na 40m sci-fi.... Ale mohou být i výjimky...

Spíš to bylo myšleno takhle , pokud upravím fintu v této cenové hladině tak že na 20m trefuji víčka od petek,ato s minimálníma nákladama, mám ze střelby s ní jaksi taksi větší radost,skrátka trefa z qb potěší víc jak trefa s anšlusu,kde jaksi očekávám že se trefím a vzchledem k tomu kolik qb stojí neopečovávam ju jak flinty jiné
MÁM PROSBU! Vím,že to patří na bazar,ale mám tam inzerát už možná měsíc a pořád nic.Snad mi to admin hned nesmaže-prosím-
.Dělám přestavbu QB78 ráže 5,5(.22) na PCP.Mám zásobník(kontejner) na vzduch kompletní,pažbu a hlaveň.Nutně bych potřeboval kompletní spoušť(pokud možno bez úprav) a celý závěr 5,5(tj.pevnou i pohyblivou část).Nemáte to náhodou někdo doma v šupleti?Moc by mi to pomohlo.Dík a samozřejmě to nechci zadarmo.