NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Díky za rady. Zatím chci zůstat u co2 (nemám problém se shánění ani cenou). Redukci na sifonky jsem vyrobil proto, protože jich mám doma hodně, a hlavně výroba redukce trvala asi deset minut. Jinak budu plnit z hasičáku, a upravovat tak jak ji máte snad všichni tady
. Baví mě se v tom vrtat a proto jsem si ji koupil...

Re: NORCONIA CO2 puška QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Zdravím. Uvažoval som o nejakej vzduchovke(nikdy som nijakú) a narazil som na QB78. Celkom ma zaujala ale chcel by som sa opýtať na pár otázok ktoré by mi niekto mohol zhrnúť.
Keby som kúpil QB 78 DE Luxe z internetu a tento konverzný kit http://aukro.cz/qb-78-kartus-35j-kit-tu ... 79860.html vedel by som to aj ako laik poskladať do kopy? A ako najjednoduchšie by som vedel vzduchovku znova naplniť plynom?
Keby som kúpil QB 78 DE Luxe z internetu a tento konverzný kit http://aukro.cz/qb-78-kartus-35j-kit-tu ... 79860.html vedel by som to aj ako laik poskladať do kopy? A ako najjednoduchšie by som vedel vzduchovku znova naplniť plynom?
tento kyt je pcp ,qb jako takové je na co2,tot jeden z rozdilu,musel by jsi puvodní kartuši ,tu kam se vkládají 2. 12g bombičky co2 demontovat a nahradit ji tímto kytem,v zasadě nic složitého ovšem několik uskalí to má za prvé při demontáž se ti poškodí všechny o kroužky,a budeš muset dát nové,jedná se předevšim o o kroužky těsnící hlaven v zavěru dale o kroužek těsnící ventil,za 2 připrav se na to že pcp kartuš budeš muset nějak plnit,takže tlaková lahev nutností
-
Jak píše carp, musíš mít tlakovu láhev nejlépe na 300barrů a alespoň 6 litrů abys pořád nejezdil plnit. Když budeš mít štěstí koupíš od potápěčů starší za 3 - 4 tisíce Kč. K tomu přepouštěcí ventil nejlépe s manometrem - další 1-2 tisíce Kč. Možnost plnění lahve tlakovým vzduchem na 300 barrů.
Na fotce to není, ale mě s tím přišel i tzv. "tuningový" ventil, se kterým by to mělo dát větší výkon. Nezkoušel jsem, obrovská spotřeba vzduchu a podle mně 16J je na střílení s QB tak akorát.
A podle mně zásadní problém, pouštíš do systému pušky 200barrů. Ta dodaná kartuš to zřejmě bez problémů vydrží, ale ostatní mechanismus pušky na to není stavěný (když jsem to omylem jednou zkusil tak to vydrželo, ale nevsadil bych si na to). Já jsem to vyřešil regulátorem od Altarose, ale to je další výdaj. Mimo to kartuš nemá moc velký objem, takže tlak rychle klesá což má bez regulátoru vliv na postupný pokles úsťové rychlosti.
Ještě konkrétně k uváděnému setu. V mém případě tam je dost nešikovně řešené těsnění mezi kartuší a koncovkou s quickfilem a manometrem. Altaros mi to trochu upravoval.
Takže závěrem doporučení.
Přestavba na vzduch je podle mně dobrá věc, flinta tím výrazně získá. (CO2 není špatný, ale pod 10stupňů už to není žádná sláva.) Ale je to drahá legrace s ohledem na související vybavení. Nejjednodušší přestavba je použití příslušného paintbalového miniair systému a redukční kostky na stávající kartuši.
Na fotce to není, ale mě s tím přišel i tzv. "tuningový" ventil, se kterým by to mělo dát větší výkon. Nezkoušel jsem, obrovská spotřeba vzduchu a podle mně 16J je na střílení s QB tak akorát.
A podle mně zásadní problém, pouštíš do systému pušky 200barrů. Ta dodaná kartuš to zřejmě bez problémů vydrží, ale ostatní mechanismus pušky na to není stavěný (když jsem to omylem jednou zkusil tak to vydrželo, ale nevsadil bych si na to). Já jsem to vyřešil regulátorem od Altarose, ale to je další výdaj. Mimo to kartuš nemá moc velký objem, takže tlak rychle klesá což má bez regulátoru vliv na postupný pokles úsťové rychlosti.
Ještě konkrétně k uváděnému setu. V mém případě tam je dost nešikovně řešené těsnění mezi kartuší a koncovkou s quickfilem a manometrem. Altaros mi to trochu upravoval.
Takže závěrem doporučení.
Přestavba na vzduch je podle mně dobrá věc, flinta tím výrazně získá. (CO2 není špatný, ale pod 10stupňů už to není žádná sláva.) Ale je to drahá legrace s ohledem na související vybavení. Nejjednodušší přestavba je použití příslušného paintbalového miniair systému a redukční kostky na stávající kartuši.
moony měl jsem možnoist tento kit vyzkoušet. poskládání není problém, problém je pouze s tím, že natlakovat kartuš na 200barů je docela odvaha. nejde o to že by to nevydržela trubka, ta nemá problém, ale podívej se co za šroubek drží přepoštěcí ventil, jaká síla závitu u plnění ... já skončil poslušně opět u plnění CO2 i když u dospěle se tvářící kartuše. a po natlakování CO2 se střílí opravdu dlouho 

na starý kolena jsem se vrátil do klukovskejch let a začal zase střílet.
Ďakujem za odpovede. Chcel by som kúpiť kaliber 5,5 a priznám sa aj zdvihnúť výkon na nejakých 20J. Píšeš že najjednoduchšia prestavba je za pomoci tej kocky a paintballového systému? Vedel by si mi to prosím nejako vyjasniť? Úplne polopate - toto kúpiš tam toto tam...
Obavam se ze se pokousis o prestupek a v tom ti nejspis nikdo pomahat nebude.
kostku máš tady od toho samýho Poláka, http://aukro.cz/qb-78-pcp-redukce-3000p ... 10192.html
paintbalovou lahev s regulátorem můžeš koupit v paintbalshopu, nebo i tu samou za polovinu z číny tady http://www.aliexpress.com/store/product ... 60684.html pokud jde o výkon, tak tam musíš jít samostatnou cestou, v tom ti pomáhat nebudu.
paintbalovou lahev s regulátorem můžeš koupit v paintbalshopu, nebo i tu samou za polovinu z číny tady http://www.aliexpress.com/store/product ... 60684.html pokud jde o výkon, tak tam musíš jít samostatnou cestou, v tom ti pomáhat nebudu.
-
Ale stačí když si vezměš na pár dní volno a přečteš tohle vlákno.zsafranek píše: musíš jít samostatnou cestou, v tom ti pomáhat nebudu.
Zdravim ,panove pozor na tie prerabky,tuna je otkaz na jedno vydeo ktore som nasiel nahodou ale myslim sem zapada. www.youtube.com/watch?v=a1hrms0i2LU
Právě proto jsem říkal že cpat tam 200 barů je veliký riziko. Tady jde do té rizikový části 80 _ 90 barů a to je totéž co v CO2 , takže v jeho pevnostních limitech původní flinty.
Docela poučné video.Doufam že to odradí od umyslu cpát tam větší tlaky než 90 baru
Rozumiem. A akými úpravami by ste mi poradili zdvyhnúť výkon na maximálne legálne povolený? Je niekto kto by mi s tým vedel pomôcť? Ja sám v podstate doma nemám bohvie aké nástroje a skúsenosti už vôbec nie. Väčšinu tých odborných výrazov som prvý raz videl tu na tomto fóre
PS: ten zásobník na 800PSI by dával cca aký výkon v J a kde by som vedel tú nádobku naplniť?

Dobře poradím ti,do žadných uprav se nepouštěj a to ti radím opravdu v dobrém
-
Jenom pro upřesnění, aby nevznikaly nějaké falešné přestavy.
Odpařovací tlak (bod varu) kapalného CO2 od 0°C to 30°C je:
Teplota(°C) Tlak (atm)
0 - 34.4
5 - 39.2
10 - 44.4
15 - 50.2
20 - 56.5
25 - 63.5
30 - 71.2
31°C je kritická teplota.
Takže těch 90 barrů vzduchu je o něco víc, než s čím QB na CO2 běžně pracuje.
P.S. Opakování je matka moudrosti.
Odpařovací tlak (bod varu) kapalného CO2 od 0°C to 30°C je:
Teplota(°C) Tlak (atm)
0 - 34.4
5 - 39.2
10 - 44.4
15 - 50.2
20 - 56.5
25 - 63.5
30 - 71.2
31°C je kritická teplota.
Takže těch 90 barrů vzduchu je o něco víc, než s čím QB na CO2 běžně pracuje.
P.S. Opakování je matka moudrosti.