výkon vzroste pokud prodloužíš, nebo podložíš bicí pružinu, také pokud zkrátíš nebo dáš měkčí vratnou pružinu. Jde taky vyrobit nová kuželka s delší tyčkou. Možností je mooooc. ale každý nárůst se odrazí ve spotřebě a rozhodně není vždy lepší na konzistenci výstřelů zejména u CO2. Popravdě k vánocum jsem si nadělil combro a po chvilkách se šťoural ve ventilu. po změně vždy pár výstřelů standartama a vali jsem oči - na CO2 ty špíny lítaly až 280m/sec. O konzistenci se ale nedalo mluvit. Venku mrzlo a co2 chladlo a chladlo....
Chtěl bych vidět ty naměřený výsledky. Je tady po fóru několik stránek příspěvků kde to kdekdo vehementně vyvrací, a svorně tvrdí, že fyzikální hranice CO2 je na 240ti m/s.
Díky, no já jsem převrtal díru v podavači diaboly, všude dal nový o-kroužky, vyřešil těsnění mezi tlak. zásobníkem a závěrem, bicí pružina je podložená, váleček ve ventilu je zbroušenej do kužele společně s koncem propichováku.
A pořád mi přijde že to jen tak fluše.. teda ne doslova sílu to jakš takš má ale odhadem bych řekl že to lítá tak 190m/s.. neprostřelí to ani víčko od exactů. (mám 4.5mm)
Spotřeba při těchto úpravách je tak 60 výstřelů na dvě bombičky, po těch šedesáti to dost dlouho fluše než se dá povolit víčko v zásobníku co2.
podavač mám 2mm jehlu, vstup do hlavně 4mm, těsnění okroužek podle regise24, bicí není vypodložená, původní kuželku jsem zničil tak samodomo teflon a má o kousek delší dřík (připravuju regulaci zdvihu podobnou jako má Jiřin) a uvnitř sem tam nějaké broušení a soustružení. vratná pružinka má nejspíš menší přítlak než originál. zítra jestli se k tomu dostanu tak to změřím combrem a natočím na mobil nebo alespon nafotím.
Když už jsem se teda jednou odhodlal se optat tak se zeptám ještě na jednu, pitomost co mi leží v hlavě a zřejmě jsem jen natvrdlý, že jsem se nedopídil k odpovědi.
V těle ventilu, tam kde je ta mikrodirka která pouští co2 dál do hlavně, musí být opravdu tak mrňavá? Všude jsou průchody zvětšené minimálně na 3.2mm a jediné do čeho jsem pořád nezasáhl je tahle dírka v těle ventilu. Podle mě je to třeba důvod proč mi přijde i po těch úpravách moje qb tak slabé.
to Andre Doktor
ale zatím jedu pořád na bombičky, takže jsem ještě nevybrakoval vnitřek ventilu (propichovač,filc...).
A teď přichází otázka, když přejdu na kyvetu a vyndám už nepotřebný propichovač atd. zvýší se tím nějak (i minimálně) výkon?
ked chceš vedieť rozdiel, tak vyber ten filc a prepichovač a daj potom jednu prázdnu bombičku a jednu plnú. tá plná sa prepichne pri zašrobovaní.., tlak tam budeš mať rovnaký ale počet výstrelov ti klesne o polovicu.
že jsem se nedopídil k odpovědi.
V těle ventilu, tam kde je ta mikrodirka která pouští co2 dál do hlavně, musí být opravdu tak mrňavá?
aká mirkodirka?? koľko má priemer ta dierka? tam rovnobežne s hlavňou kde sa pohybuje tyčka dosadá ventil?..
jirkahu71
250-280m/s s co2???? to som fakt zvedavým to chce video aj foto, asik aj foto ventilu čo všetko si tam urobil, ved niektorý tu po úpravách nedostali 280m/s ani so vzduchom nie to co2.
Undead: Jo, vidiš to mě nenapadlo, občas takhle jedu jen na jednu bombičku, ale nedošlo mi, že tim pádem to můžu rovnou vyndat a zkusit to.
K té dírce v mosazném těle ventilu (díl 401), má průměr asi jen 1mm, jde přes ní co2 do hlavně. Má se kolem ní pak dát o-kroužek 4x2 a dál na to nasadit závěr a hlaveň.
To mi prijde ze mas nejakou "skrcenou" verzi. Presny rozmer toho otvoru si nepamatuju, tusim ze je to 3,5 nebo 4,5 mm. Pokud pouzivas COcko tak ji urcite prevrtej na stejny prumer jako mas vstup do hlavne nebo i o rad vetsi.
Edit:
Ted koukam ze jsem si asi spletl dily - nebo ty?
Pises o dilu 0401 (hlinikovy dil ventilu) nebo 0410(mosazny dil - sedlo ventilu)?
ten kanál ve ventilu co vede k hlavni jsem měl a mám stále 5mm a je mírně šikmo dopředu, stejný průměr měla díra pod kuželkou, tu jsem malinko zvětšil. Hlavně nezvětšovat tu dírku pro tyčku ventilu
přijel jsem z práce už za tmy, tak jsem narychlo smontoval železo z QBčka a prásknul přes chrono abych tu nebyl za kecálka. bylo to i s bombičkou v kumbálku, mohlo to mít tak 12stupňů celsia možná jsem to trochu ohřál v ruce, ale stejně byla studená.V kyvetě je podle váhy asi 60g cočka, tlak jsem opravdu neměřil. A LUXem to dalo 242,8m/s strop tedy 240 rozhodně není. video z mobilu není nic moc povedeného ale někam ho dám a dám na něj odkaz.
Škoda že jsem po vánocích nenatočil těch 276m/s (to mi tenkrát vyrazilo dech a kdybych to neviděl a několikrát nezopakoval tak tomu sám neuvěřím), ale to přišlo z tepla, takže byl rozhodně vyšší tlak.
Cože? podle obrázku to je teda hrozná ďuzna. Ano regisi omylem jsem popletl čísla dílů. Měl jsem na mysli mosazné sedlo ventilu. Díru tam mám 0.9mm což mi přišlo dost divné.
Díru tedy převrtám na 4.5mm. Myslím že potom stoupne výkon celkem znatelně. Mockrát všem děkuju!!!