NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jeste jednou k pouzivani vymennych CO2 bombicek.
Protoze, mam rad objevovani slepich ulicek zkusil jsem to take.
Nakonec jsem dosel k nasledujijcim poznatkum:
a) nema cenu se snazit propichnout dve bobicky najednou - vetsinou se drive propichne jedna z nich a pak uz nejde utahovat zatka a tim druhou nepropichnete (proto je ta druha originalni propichovana az po vystrelu pohyblivym propichovacem) navic hrozi nebezpeci pri vyndani bombicek ze ta druha (spatne napichla odstartuje jako raketa - me se to stalo)
b) zatim nejjednodusi propichovac je mozne vyrobit z orisku c.13 z cinske gola sady za babku (k nicemu jinemu se stejne neda pouzit). 3mm sroubu cca. 2 cm dlouheho, matky a podlozky, tavne pistole ci jineho lepidla - epoxy, silikokn, na sroub nasnadte podlozku a matku a zasroubujte tak, aby po zasunuti do gola sady podlozka dolehla na dno orisku a konec sroubu licoval s vrchni hranou orisku. Sroub potom zpilujte do spicky a opilujte tak tak aby spolehlive prosel mosaznou zatkou vymenne bobicky, potom vse zalepte (zalijte) lepidlem. Zespodu orisek zaplnte uplne zvrchu jen po horni hranu matky. Zvladne to kazdy a funguje to dobre.
Pouzivam jednu prazdnou originalni bombicku a druhou ceskou vymennou dnem k sobe jako u orig., jen na tu ceskou jeste dam propichovac a pak uz postup stejny jako u orig. Zjistil jsem ze dle bombicky je kdispozici 15-20 dobrych vystrelu. Nekdy take zadny jiz jsem mel dve bombicky prazdne ackoli nepropichnute.
Nakonec jsem dosel k nasledujijcim poznatkum:
a) nema cenu se snazit propichnout dve bobicky najednou - vetsinou se drive propichne jedna z nich a pak uz nejde utahovat zatka a tim druhou nepropichnete (proto je ta druha originalni propichovana az po vystrelu pohyblivym propichovacem) navic hrozi nebezpeci pri vyndani bombicek ze ta druha (spatne napichla odstartuje jako raketa - me se to stalo)
b) zatim nejjednodusi propichovac je mozne vyrobit z orisku c.13 z cinske gola sady za babku (k nicemu jinemu se stejne neda pouzit). 3mm sroubu cca. 2 cm dlouheho, matky a podlozky, tavne pistole ci jineho lepidla - epoxy, silikokn, na sroub nasnadte podlozku a matku a zasroubujte tak, aby po zasunuti do gola sady podlozka dolehla na dno orisku a konec sroubu licoval s vrchni hranou orisku. Sroub potom zpilujte do spicky a opilujte tak tak aby spolehlive prosel mosaznou zatkou vymenne bobicky, potom vse zalepte (zalijte) lepidlem. Zespodu orisek zaplnte uplne zvrchu jen po horni hranu matky. Zvladne to kazdy a funguje to dobre.
Pouzivam jednu prazdnou originalni bombicku a druhou ceskou vymennou dnem k sobe jako u orig., jen na tu ceskou jeste dam propichovac a pak uz postup stejny jako u orig. Zjistil jsem ze dle bombicky je kdispozici 15-20 dobrych vystrelu. Nekdy take zadny jiz jsem mel dve bombicky prazdne ackoli nepropichnute.
Jeste rychla uprava pazby.
Pazba je sice hezka a dobre opracovana, ale ja merim 192 takze je trochu kratka a nizka, myslel jsem ze bude potrebovat prodlouzit nejmene o 5cm, ale pak jsem dle navodu zde uvedenem, promeril rozmery mych koncetin a zjistil ze potrebuji jen 2,5 az 3 cm navic na delku.
Koupil jsem gumovou botku CZ za 140kc. Ma stejne montazni otvory potrebujete jen o 1cm delsi srouby a prisroubujete pres originalni, Pak vezmete nuz a orezete prebytky je jich pravdu malo. potom jen brousit. Sam to jeste nemam opracovano uplne na 100%, ale strili se s tim o hodne lepe. Vylepsim to jeste nejakou bilou dihou ci hmotou mezi botky. Sparu nezamaskuji tak at alespon vypada jako ze tam je schvalne.
Dale uvazuji na trochu vetsi vybrani pro palec nesymetricky jen pro pravaka a pak si myslim ze bude strileni i prijemne ted mam tak nejak neprirozene vytocenou ruku.
Koupil jsem gumovou botku CZ za 140kc. Ma stejne montazni otvory potrebujete jen o 1cm delsi srouby a prisroubujete pres originalni, Pak vezmete nuz a orezete prebytky je jich pravdu malo. potom jen brousit. Sam to jeste nemam opracovano uplne na 100%, ale strili se s tim o hodne lepe. Vylepsim to jeste nejakou bilou dihou ci hmotou mezi botky. Sparu nezamaskuji tak at alespon vypada jako ze tam je schvalne.
Dale uvazuji na trochu vetsi vybrani pro palec nesymetricky jen pro pravaka a pak si myslim ze bude strileni i prijemne ted mam tak nejak neprirozene vytocenou ruku.
přepouštění CO2
Ahoj, mám dotaz! Zkoušel jste někdo přepouštět CO2 pomocí těch rychlospojek (viz. str. 21)? Nebo jinak, máte někdo jiné řešení na přepouštění CO2 z hasičáku do QB 78? Díky! 

zjistil jsem zajímavou věc. když jsem pravidelně čistil hlaveň po střílení, tak jsem měl dost velký rozptyl. byl jsem z toho dost nešťasný, protože jsem si myslel že mi puškohled nedrží nástřel. mám Deltu 4-16 x50 AO už jsem ji chtěl reklamovat. pak jsem si vzpoměl, že už někdo o tom tady psal. tak jsem zkusil flintu měsíc nečistit a ejhle. teď mám rozptyl na 10m vsedě s oporou jen samé desítky. samozřejmě že mi něco ulítne ale jinak obrovské zlepšení. používám diabolky LUX nebo Gamo Match. s puškou jsem velice spokojen je velice přesná. takže moje zkušenost je NEČISTIT !!!!!!!!
co vy nato?
co vy nato?
-
- Moderátor
Jo něco na tom pravdy je, já jsem to taky pořád čistil, skoro po každým střílení a střílelo to tak normálně. Ale 10-ku na 10m jsem dal málo kdy, prostě rozptyl. Tak jsem to pořádně vyčistil, všechno možný a nechal, prvních 300 ran stejný, ale pak se to začlo zlepšovat, takže to nechám dokud to bude slušný a pak zas dokola. Takže teď čistím jen zevnějšek. 

Někde na fóru jsem se dočetl, že změnou bicí pružiny se zvýší výkon...potažmo čím větší silou udeří bicí mechanismus,tím větší množství plynu se dostane ke střele.Zkoušel to někdo, je to pravda?Jedná se mi o úpravu u QB78 nebo LOV21.Nikde nemohu sehnat nákres úpravy - řez.
Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
Jo, samozrejme to funguje, ale nesmis podlozeni pruziny prehnat. Jinak uz toho plynu je moc, zacne ti to pred ustim hlavne "snezit" a ma to neblahy vliv na presnost. Osobne vyzkouseno, krom toho klesa i pocet ran. Nak
CZ 634 .177
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Komentáře, rady a postřehy autora, uveřejněné v diskuzích jsou vyjádřením jeho subjektivních názorů a autor při jejich uplatnění třetí osobou nenese žádnou právní ani odbornou odpovědnost.
Jo, to je pravda.
Ale nesmí se to přehnat, protože pak by plyn jenom zbytečně fičel ven, když už je diabolka mimo hlaveň.
Ale nesmí se to přehnat, protože pak by plyn jenom zbytečně fičel ven, když už je diabolka mimo hlaveň.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
A ještě ozdoba,která by slušela i QB78
Citace článku:
"Přímo firma Air Arms vyrábí pro svou AA S200 (CZ 200S) tlumič. Uvnitř je pohyblivá přepážka upevněná na obě strany pružinou. Přepážka má otvor větší než 5,5mm stejně jako na výstupu tlumiče. Při výstřelu se posune tlakem plynu dopředu a postupně zase vrátí zpět. U nás je ovšem tlumič nelegální příslušenství. Hlaveň větrovky nemá žádný závit. Tlumič je montován na hlaveň pouze nasazením a uchycením jedním červíkem do drážky na hlavni, stejně jako umělohmotný nástavec, který je s větrovkou dodáván."

Citace článku:
"Přímo firma Air Arms vyrábí pro svou AA S200 (CZ 200S) tlumič. Uvnitř je pohyblivá přepážka upevněná na obě strany pružinou. Přepážka má otvor větší než 5,5mm stejně jako na výstupu tlumiče. Při výstřelu se posune tlakem plynu dopředu a postupně zase vrátí zpět. U nás je ovšem tlumič nelegální příslušenství. Hlaveň větrovky nemá žádný závit. Tlumič je montován na hlaveň pouze nasazením a uchycením jedním červíkem do drážky na hlavni, stejně jako umělohmotný nástavec, který je s větrovkou dodáván."

Ricci35> no muzes zkusit navliknout na voditko pruziny nekolik podlozek. Ja dal tri, ale zacalo mi to pak pred hlavni snezit a zvetsil se me rozptyl
navic zavreni zaveru uz potrebovalo vetsi silu k prekonani odporu pruziny, a to se mi taky moc nelibilo. Takze sem to vratil zpet. Vetsi sily sem si ani moc nevsiml, ale me slo s touhle flintou spise o presnost nez o silu - na to mam CZ634.
Jinak ten tlumic by byl fajn, QBcko je celkem hlasite. Ale je to u nas zakazane prislusenstvi, protoze tlumic na vzduchovce je strasne nebezpecny áááno....Nak

Jinak ten tlumic by byl fajn, QBcko je celkem hlasite. Ale je to u nas zakazane prislusenstvi, protoze tlumic na vzduchovce je strasne nebezpecny áááno....Nak
CZ 634 .177
No na výkonné střílení mám Hatsana 125,ale stejně jako tvá S634 jedná se o pístovky....Plynovka je přece jen luxusnější na střelbu
Tlumič...někdo tady na fóru říkal,že tlumič na plynovku je hloupost a hle mimo kompenzátoru existuje přece jen i "tlumič".A věřím,že účinek dle popisu je fakt dobrý.Jen ho sehnat.No a co se zákona týče...každý druhý ho ač vědomě či nevědomě něčím porušuje,to by seděla půlka republiky

Tlumič...někdo tady na fóru říkal,že tlumič na plynovku je hloupost a hle mimo kompenzátoru existuje přece jen i "tlumič".A věřím,že účinek dle popisu je fakt dobrý.Jen ho sehnat.No a co se zákona týče...každý druhý ho ač vědomě či nevědomě něčím porušuje,to by seděla půlka republiky

Ricci35> OT: nemuzeme se ohanet ze nekdo zakon porusuje tak to budem delat taky. Nahoda je blbec, a na toho blbce taky muzes narazit - dneska se iniciativni fizl chytne i blbosti a vyfasovat pak podminku nebo 200h zametani ulice a sber psich vykalu to bych vazne nechtel 
Jen pockej az se TV H@VN@ chytne tlumicu na vzduchovku, to bude poradna investigativni a nezaujata reportaz...protoze zbrane jsou spatne áááno. Nak

Jen pockej az se TV H@VN@ chytne tlumicu na vzduchovku, to bude poradna investigativni a nezaujata reportaz...protoze zbrane jsou spatne áááno. Nak
CZ 634 .177