NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
milius

Příspěvek od milius » 18 črc 2007 20:12

.........
Naposledy upravil(a) milius dne 11 čer 2009 19:03, celkem upraveno 2 x.

Neznalek

Zkusil nekdo jiz suchy led?

Příspěvek od Neznalek » 24 črc 2007 08:11

Neni to napad z me hlavy, ale jeden kolega v praci rikal ze by mohlo fungovat. Nasypat do zasobniku QB78 drcenysuchy led zavrit a na bombicky zapomenout. Vim pro vetsinu asi bude jeste vetsi problem sehnat suchej led nez kapalny CO2, ale ja delam ve firme kde ho normalne pouzivame. Teda normalne si ho na firmu klidne muzu objednat a v mrazaku -78C ho muzu alespon si to myslim i docela dlouho skladovat. Jak to vidite? Je tu nejaky fyzik ktery bude schopny spocitat zda v zasobniku zkapalni, nebo bude jen plynnny a tim tlak nedostatecny. Ja jsem jen elktrikar a liny se znovy ucit fyziku.
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 24 črc 2007 08:35

No technicky vzato si myslím, že by tomu nemělo nic bránit. Suchý led je jen další skupenství CO2.
Ovšem prakticky ta náročnost manipulace a dávkování při sypání do zásobníku musí být příšerná. U kapalného otočíš ventilem a máš hotovo.
U pevného ti to bude sublimovat (kouřit) všude možně kolem, to je tak o úraz.
My jsme kdysi chladili bečky freonem, normálně jsme to lili na sud a jednou mi přimrzl ventil a jak jsem se to snažil zavřít, tak mi to chrstlo na ruku a druhý den jsem tam měl spáleninu. Ale pivko bylo vychlazené perfektně. :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 24 črc 2007 08:44

To asi jo, ale co chudák ozonová vrstva :twisted: :lol:
tomcat
Moderátor

Příspěvek od tomcat » 24 črc 2007 08:49

milius píše:Zajímavý zásobník
to na tom obrazku nebude QB79? ako som pozeral na nete tak jediny rozdiel medzi QB78 a QB79 je prave v tom zasobniku...
http://www.airrifle-china.com/Product/E ... oductid=36
Obrázek
Neznalek

Ozonovou vrstvu bych sem netahal.

Příspěvek od Neznalek » 24 črc 2007 08:52

Kapalny CO2 ji nici uplne stejne, mozna jen zde by byly trochu vetsi ztraty, ale budeme-li se ohlizet na ozonovou vrstvu je treba prejit na vetrovky a plnit je jen pumpovanim-rucnim, nebo si zaridit brat elektriku pro kompresory jen z JETE, protoze jinak tu ozonovou vrstvu budete nicit stejne.
Neberte to zle, jen me ty ekologove uzasne serou, jadernou nechtej a tepelna jim nevadi tolik - opravdu nevim proc (obnovitelna nas neudrzi pri zivote) tak at jsou do jeskyne a hotovo - konec se strilenim, jina moznost nejni.
Teda pouzivat lamacky, nebo pumpovat rucne, ale u toho se zadejchate a zase spotrebujes CO2 tak nevim, kudy dal.
Silencer
Moderátor

Příspěvek od Silencer » 24 črc 2007 08:55

Co se čertíš? Já reagoval na Kubajzze jak chladili pivko freonem :lol:
Neznalek

Omluva alespon je videt jak jsem hnusne vztahovacnej - sorry

Příspěvek od Neznalek » 24 črc 2007 09:10

To sem ale nepatri sorry. Navic CO2 je sice sklenikovy plyn - udajne zpusobujici globalni oteplovani, ale nenici ozonovou vrstvu to maste pravdu, nejak jsem opet nepremyslel a rychleji tasil nez premyslel.
Neznalek

Tak uz ji mam taky v 4.5

Příspěvek od Neznalek » 26 črc 2007 11:01

Ackoli jsem se ptal na radu a bylo mi doporuceno koupit S634 (dik Kubajzzovi) presto jsem jako uz mockrat na rady odbornika nedal. Prece jen jsem drzel v ruce obje a ta drobnejsi QB78 se mi libila vic. Nema zkusenosti jako vy, ale miridla opravdu nejsou nic moc, ale strilet se s tim da. pazba je hezka (drevo) dokonce jsem prekvapen jak presne opracovana, ale je pravda ze k me postave 192cm je jako hracka a spatne se miri, je kratka a nizka dokonce ikdyz nemam zadny puskohled. Proste budu muset udelat jinou - zrejme se pustim do "laminated" - preklizkove verze - tlouska prkenek 0.5 az 1, prijde jednodussi tak udelat zadlab a vysledek by mohl byt pekny navic zakladni opracovani je jednodussi predvyrezana prkenka slepit k sobe - uvidime. Zkousel to uz nekdy nekdo?
JInak sila mi prijde pro me pouziti i bez tuningu dobra prostreli muj terc skrz }kartony, lino, molitan a vzduchova pistole CP99 si neskrtne a neprostreli. Zatim jsem nadmiru spokojen. Ackoli asi bych byl spokojen i z S634.
Pro deti mi prijde velikostne vhodnejsi QB78 opravdu sebou ani nepohne pri vystrelu.
Diky za toto forum jinak bych cinana nekoupil.
tomcat
Moderátor

Re: Tak uz ji mam taky v 4.5

Příspěvek od tomcat » 26 črc 2007 13:14

Neznalek píše:... Proste budu muset udelat jinou - zrejme se pustim do "laminated" - preklizkove verze - tlouska prkenek 0.5 az 1, prijde jednodussi tak udelat zadlab a vysledek by mohl byt pekny navic zakladni opracovani je jednodussi predvyrezana prkenka slepit k sobe - uvidime. Zkousel to uz nekdy nekdo?...
osobne som to neskusal ale viem kde hladat info a inspiraciu... :wink:
http://www.getphpbb.com/phpbb/viewtopic ... orum=drfaf
v tom fore riesia podobne problemy ako my tu... par fotiek je priamo vo vlakne na ktore odkazujem... zhodou okolnosti tiez riesi pazbu pre QB78 a QB79
ak by si mal nejake nejasnosti, asi bude sa lepsie ozvat potom priamo autorovi... :lol:

ja osobne sa tiez pustim do rovnakeho experimentu, ale s tym ze by som chcel skusit tu pazbu na S634, lebo je mi troska kratka, som moc skrceny pri miereni, tak o 10-15 cm dlhsia by bola pre mna idealna :-)
Voris

Příspěvek od Voris » 26 črc 2007 13:22

Nikdy neházej flintu do žita.
Neznalek

Dik za odpovedi a odkazy, nejak tak jsem si to predstavoval

Příspěvek od Neznalek » 26 črc 2007 14:20

Nyni jsem vymyslel, ze udelam "rychlou" upravu pazby: odmontuji gumovou botku (koncovku) a vybrousim z nejakeho dreva cca. 5 cm prodluzku tu prisroubuji a na ni prisroubuji botku (asi to nabarvim na cerno aby to imitovalo gumu, mozna to ani nebude tak spatne vypadat a ten nejhorsi problem to vyresi. Detem bych mezikus sundal a budou taky spokojene.
Neznalek

Drevo na pazbu?

Příspěvek od Neznalek » 27 črc 2007 13:42

Opet to neni z me hlavy, ale pokud se nekdo z vas rozhodne delat si vlastni pazbu musi nejdrive najit vhodne drevo, ale kde?
Rada je zajet do nejakeho hobby marketu, a koupit dva prahy a ty slepit k sobe nejakym epoxidem a vzhledem ke tloustce (vysce) jednoho prahu 2 cm ma razem 4 cm a delici rovina je na miste kde neni skoro videt. Prahy se delaj jak dubove tak bukove, doporucen mi byl bukovy cena jednoho prahu od 90-125Kc podle velikosti. To neni na material tak moc. Mozna to zkusim a udelam celou pazbu, kdyz to skazim tak me to tak mrzet nebude.
ricci35

Příspěvek od ricci35 » 03 srp 2007 21:56

Mám dotaz jako laik...Bylo by možné místo CO2 bombiček použít vzduch jako hnací sílu střely?Ovlivnil by se tím popř. výkon?Jednoduše řečeno lze z QB78 udělat větrovku??? :wink:
Benjamin Marauder .22 - Falcon T50
kOkOi

Příspěvek od kOkOi » 03 srp 2007 22:01

Myslim ze se to tady uz resilo. Nekde zezacatku
Odpovědět