NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Spis co s tim bude provadet COcko - aby ta vazelina neprimrzala. Taky jsem to zatim neresil, plyn by mel hledat cestu smerem kde ma nejmensi odpor - a tady ma odpor veliky.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Ja už na QB-78 neriešim nič. Len strieľam. Doteraz som však robil jednu chybu, že som vložil sifónky a hneď strieľal. Teraz ich tam nechám pred strieľaním asi hodinku "odstáť", nech si "zvyknú" na teplotu okolia a hneď mám asi o 15 plnohodnotných výstrelov viac (mám na mysli teplotu cca 21 stupňov). 

Prave jsem poskladal otevrenou QB78 .22 (vsechny cesty prevrtane na 4mm, zabrouseny ventil, pruzina uderniku podlozena o 3,5mm, bez filcu jen se sitkem a zalesteny pruchod uderniku - z vyroby se trosku sekal). Pri nakupu jsem si vsiml, ze udernik jen tak lehce cvakl. Ted je to o necem jinem
Jen doufam, ze dam vic jak 10 ran, nez budu bez CO2
(predtim to jen tak lehce psouklo, nyni je subjektivne ta rana dvojnasobna). Dvirka od stare skrinky to puvodne neprostrelilo. Ted je na obou stranach jen cista dira. Zitra uvidim o kolik se zlepsila balisticka krivka. A taky doufam, ze uz neuvidim v optice drahu letu diabolky

Co se tyka toho mazani. V obchode jsem nasel Bilou lithiovou vazelinu ve spreji. Vyrabi to WD-40 Company. Mate s tim nekdo zkusenost? Me se to zda byt OK.

Co se tyka toho mazani. V obchode jsem nasel Bilou lithiovou vazelinu ve spreji. Vyrabi to WD-40 Company. Mate s tim nekdo zkusenost? Me se to zda byt OK.
Jiřin,
ja používam bielu lítiovú vazelínu na mazanie mechanizmu a pružiny na QB-78. Poriadne to tam napatlám ako naposledy. Je to dobré mazivo, vôbec mu nevadí rozdiel teplôt. Mazal som tým pánty vonku na dverách. Vlastne len raz som to namazal a drží to doteraz, už niekoľko rokov. Takže to kľudne napatlaj aj na QB-čko..
ja používam bielu lítiovú vazelínu na mazanie mechanizmu a pružiny na QB-78. Poriadne to tam napatlám ako naposledy. Je to dobré mazivo, vôbec mu nevadí rozdiel teplôt. Mazal som tým pánty vonku na dverách. Vlastne len raz som to namazal a drží to doteraz, už niekoľko rokov. Takže to kľudne napatlaj aj na QB-čko..

No .......... ja to tam napatlal
- proto jsem psal, ze se me to zdalo byt OK
. Jen, kdyby nebyla bila, ale cira. No, co uz ted
Ted to leze v te spare mezi zaverem a tou spodni trubici. Zkousel jsem to vytrit spickou noze v hadru, ale az do te ostre hrany se nedostanu. Se to tam previt nejak vymacklo, kdyz se ty dve casti dotahly k sobe 

Ja som to tam tak napatlal, že to išlo aj z hlavne pri prvých výstreloch. Ale po čase sa to všetko "ukludnilo" a vazelína ostala tam, kde má byť. Priebežne som ju utieral. Niečo o mazaní je tu: http://forum.gunshop.cz/cistenie-mazani ... 10114.html
No tak po dlouhe době jsem zase zpátky a můžu se zase věnovat svojemu QB79 co jsem koupil před nějakou dobou, dokoupil jsem k němu dojčata (lahve 2x2l) které mám po tlakovce , už asi 2 měsíce u kámoše. Byl jsem mimo tak jsem se pro ně němohl ani stavit. Tak se už těsím až pro ně zajedu, objednám si airsystém s redučak na 300 dam to na lahve a zkusím jaké to je střílet na vzduch. Snad se mi podaří všechno sehnat během příštího týdne.
Jinak vás zase všechny zdravím.
To Regis24 o víkendu budu asi s tím kámošem co mi dělal ty tlakovky, tak se ho zeptám za kolik by je pro tebe dělal.
Jinak vás zase všechny zdravím.
To Regis24 o víkendu budu asi s tím kámošem co mi dělal ty tlakovky, tak se ho zeptám za kolik by je pro tebe dělal.
Mám dotaz - nevíte někdo, z jakého materiálu je blok spoušťového mechanismu? Jedná se mi o to, že bych z toho chtěl dát pryč tu otřesnou černou barvu, vyleštit a ideálně na to dát elox. Je to odlitek, no když jsem kousek zkusil obrousit a vyleštit, tak to po "osahání" šedne, tak to vypadá na hliník, nebo nějakou slitinu. Nezkoušel už to někdo? Uvítám každou radu, např. čím dát dolů tu barvu? 

Zastreloval jsem optiku a napocital jsem neco lehce pres 40 ran. Pak jeste cca 4 flusnuti a nasledovalo odfouknuti. Takze jsem to asi s tim tuningem trosku prehnalJiřin píše: Jen doufam, ze dam vic jak 10 ran, nez budu bez CO2![]()
![]()

Jeste chvili si s tim budu hrat na CO2 a pak bych rad nasadil vzduch

Zdravím,
miluju vzduchové pistole a ještě žádnou nemám na Co2. Uvažuji, že do sbírky pořídím Crosman 2240, ale napadlo mě, jestli by nebylo lepší koupit QB78 v ráži 5,5 mm, provést tuning na zvýšení výkonu a násleně pušku předělat na pistoli. Viděl jsem to tady na této fotografii - úplně v pravo (příloha), je od uživatele milius. Chci se zeptat jestli někdo podobnou úpravu dělal taky a pokud ano, tak jak. Podle fotky je odřezaná pažba a zkrácená hlaveň. Tu pažbu není problém zkrátit, ale hlaveň? To by mě teda zajímalo jak, mám totiž obavu, že se tím silně naruší vývrt hlavně a bude to v pr.... Má podle vás smysl pouštět se do takové úpravy? Možná, že už o tom tady někdo někdy psal, ale těch 300 stránek se mi opravdu pročítat nechce, když ani nevím jestli najdu to co hledám. Napište prosím co si myslíte. Silně mě láká představa, pořídit si 16J pistoli v ráži 5,5 mm za 2500 Kč!!!
miluju vzduchové pistole a ještě žádnou nemám na Co2. Uvažuji, že do sbírky pořídím Crosman 2240, ale napadlo mě, jestli by nebylo lepší koupit QB78 v ráži 5,5 mm, provést tuning na zvýšení výkonu a násleně pušku předělat na pistoli. Viděl jsem to tady na této fotografii - úplně v pravo (příloha), je od uživatele milius. Chci se zeptat jestli někdo podobnou úpravu dělal taky a pokud ano, tak jak. Podle fotky je odřezaná pažba a zkrácená hlaveň. Tu pažbu není problém zkrátit, ale hlaveň? To by mě teda zajímalo jak, mám totiž obavu, že se tím silně naruší vývrt hlavně a bude to v pr.... Má podle vás smysl pouštět se do takové úpravy? Možná, že už o tom tady někdo někdy psal, ale těch 300 stránek se mi opravdu pročítat nechce, když ani nevím jestli najdu to co hledám. Napište prosím co si myslíte. Silně mě láká představa, pořídit si 16J pistoli v ráži 5,5 mm za 2500 Kč!!!

Air Arms Pro Sport 5,5mm
Za 2500 Kč nekoupíš ani toho Crosmana. Za málo peněz málo muziky.
pavel 54 - Toho Crosmana koupím za 1950 Kč! http://www.colosus.cz/zbrane/vzduchova- ... cal-5-5mm/ Měl jsem ovšem na mysli typ 2240 a ty asi 2250 XT, takže došlo k nedorozumnění...
Air Arms Pro Sport 5,5mm
Zdravím, chtěl bych se ještě zeptat na výdrž 88g bombičky CO2. Někde jsem četl, že to vydrží 200 ran, je to pravda?
Chci si objednat 79 v 4,5 od tohoto člověka http://aukro.cz/item1252036548_vzduchov ... m_co2.html
Dává k tomu 88g bombičku, tak se chci zeptat jesti někdo netuší, zda jde tohle plnit z hasičáku, nebo si budu muset pořídit nějakou jinou bombičku?
Dále pak, má 79 možnost vkládat ty malé bombičky do pažby, nebo to funguje jen na láhev zepředu?
Chci si objednat 79 v 4,5 od tohoto člověka http://aukro.cz/item1252036548_vzduchov ... m_co2.html
Dává k tomu 88g bombičku, tak se chci zeptat jesti někdo netuší, zda jde tohle plnit z hasičáku, nebo si budu muset pořídit nějakou jinou bombičku?
Dále pak, má 79 možnost vkládat ty malé bombičky do pažby, nebo to funguje jen na láhev zepředu?
U 79 bud měníš bombičky třeba 88g ty male se strkají jenom do 78 . Ale lidi jsou koumaci tak bych se ani nedivil kdyby si nekdo udělal nadstavec , aby tam mohl dávat i ty malé. Ale většina lidí si to předělá tak, že si pod hlaveň koupi air systém a pak to z něčeho plní.dracekvo píše:Zdravím, chtěl bych se ještě zeptat na výdrž 88g bombičky CO2. Někde jsem četl, že to vydrží 200 ran, je to pravda?
Já osobně budu kopuvat ait system a pak redukční ventyl na tlakové láhve (vojenské 2x2l) dokoupim jenom hadičku aby se mi to pohodlně plnilo a budu mít vystaráno.