NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Nad tím jsem taky přemýšlel, ale neměl bych asi takový přístup k plnění flašek a ani ty 2x2l nejsou zrovna nejlevnější. Na to moje občasný střílení bude stačit 6kg CO2 flaška. To budu mít na rok 

Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Jenom na rok ? To hodně přidej, já s ní plním už rok třetí!
-
Nazdar QB-čkári. Prosím o Vaše cenné skúsenosti.
Mal som po základnom tuningu (ale bez úpravy ventilu) u môjho QB v ráži 0,22 výstrelnú rýchlosť 185 m/s. Ešte som sa chcel pohrať a vyhodil som z ventilu prepichovač a filc. Pružinu vo ventile som podložil tak, aby bola rovnako napnutá ako pôvodne. Pušku som zložil a výsledok katastrofálny. Namerané výsledky : 185, 173, 170, 130, 172, 128 m/s. Mizerný výkon a obrovské kolísanie výstrelnej rýchlosti. Napadla ma jedine netesnosť. Našiel som netesnosť medzi hlavňou a zásobníkom, ale veľmi malú - ak do hlavne z celej sily fúkam, tak sa robí malá bublinka okolo o-krúžku.
Vám ostatným to tesní úplne ? Môže taká malá netesnosť spôsobiť takú katastrofu ?
Mal som po základnom tuningu (ale bez úpravy ventilu) u môjho QB v ráži 0,22 výstrelnú rýchlosť 185 m/s. Ešte som sa chcel pohrať a vyhodil som z ventilu prepichovač a filc. Pružinu vo ventile som podložil tak, aby bola rovnako napnutá ako pôvodne. Pušku som zložil a výsledok katastrofálny. Namerané výsledky : 185, 173, 170, 130, 172, 128 m/s. Mizerný výkon a obrovské kolísanie výstrelnej rýchlosti. Napadla ma jedine netesnosť. Našiel som netesnosť medzi hlavňou a zásobníkom, ale veľmi malú - ak do hlavne z celej sily fúkam, tak sa robí malá bublinka okolo o-krúžku.
Vám ostatným to tesní úplne ? Môže taká malá netesnosť spôsobiť takú katastrofu ?
QB78 DL, 0.22" + Nikko Stirling GK 4-16x44AO
HW 57, 0.22" + Delta Optical 6x32AO
Air Arms S400 Classic 0.22" + Delta Titanium 6-24x44AO
S.P.A CP-1M
S.P.A CP-1M
Nepises cim to pohanis, jestli CO2 bombickama, nebo tam mas tu velkou bombu, pripadne predelavku na vzduch?
Jestli to mas v originale na 2 bombicky CO2 ........ tak ten propichovac tam byt musi, ale takove trdlo asi nejsi ze
Kdyz do hlavne fouknes a dela to male bubliny, tak bych rek, ze ten unik tlaku bude velky. Protoze jen samotnym dechem ten tlak udelas naprosto minimalni. Za provozu je ten tlak mnohonasobne vyssi, takze i ta ztrata bude nekde jinde. Vyzkousel bych tam dat O krouzek 3x2,5, tedy za predpokladu, ze jsi pouzil O krouzek 4x2 a prumer diry je 8mm.
Jestli to mas v originale na 2 bombicky CO2 ........ tak ten propichovac tam byt musi, ale takove trdlo asi nejsi ze

Kdyz do hlavne fouknes a dela to male bubliny, tak bych rek, ze ten unik tlaku bude velky. Protoze jen samotnym dechem ten tlak udelas naprosto minimalni. Za provozu je ten tlak mnohonasobne vyssi, takze i ta ztrata bude nekde jinde. Vyzkousel bych tam dat O krouzek 3x2,5, tedy za predpokladu, ze jsi pouzil O krouzek 4x2 a prumer diry je 8mm.
-
Je to na CO2, prepúšťam to zatiaľ z kyviet. (bohužiaľ, to je tiež tragédia - ako to drhne o hlaveň. Upraviť kyvety, to bude ešte ďaľšia chuťovka.) Mám medzi hlavňou a zásobníkom tesnenie 4x2 a je zjavne malé, resp. krúžok je málo hrubý. Diera v zásobníku je 8 mm. Skúsim niečo hrubšie. Dnes som to znova rozobral, skontroloval a zložil a ten krúžok skoro nie je vôbec stlačený. Teraz je tam už taká fuga, že môžem na QBčku hrať ako na píšťale.
Dík za info, skúsim to poriadne utesniť a potom sa uvidí (či QB nehodím z balkóna). Ale nerád by som, pretože sústrel pri tých 185 m/s mala výborný.
čau
Dík za info, skúsim to poriadne utesniť a potom sa uvidí (či QB nehodím z balkóna). Ale nerád by som, pretože sústrel pri tých 185 m/s mala výborný.
čau
S.P.A CP-1M
S.P.A CP-1M
To je nejaky divny. Jestli mas vrtanou diru s prumerem 8 mm, tak by tam ten O krouzek 4x2 mel sedet dobre. Pri sesroubovani horniho a spodniho dilu ti to sedi po cele delce dobre? Jestli jo, pak bych videl problem v te vrtane dire. Kdyz se vrta do slabeho materialu a navic kdyz to bere jen takovou slabou sponu tim jak je to uz predvrtane - ono se to rado kousne a pak ta dira neni kruhova, ale ovalna. Pak by asi spis pomohl krouzek s rozmerem 4x2,5 .
-
aj mne je to divné, pri prvej úprave to tesnilo bez problémov. Tá 8 mm diera bude určite trochu oválna, nemal som to v stojanovej vŕtačke. Zdá sa mi, že lepšie ako o-krúžok bude tesnenie ako používa daho11 - odrezaná hadička. Môžem iba skúšať. Už to mám štvrtý krát rozobraté, rád by som už aj strieľal.
S.P.A CP-1M
S.P.A CP-1M
Tak sem si objednal qb79 4,5. To sem na to zvědavej 
Raději se ještě zeptám dopředu, než bych objednal něco zbytečně.
Plnění je možné tímto přístrojem? http://www.vseprohobby.cz/hasici-pristroj-co2-5kg.htm
Jak poznám, jaký tam má závit?
Tato láhev se tam vejde? http://www.paintballshop.cz/zbozi/6747- ... -pin-valve
on/off ventil k této láhvi je potřeba? A pasuje tento? http://www.paintballshop.cz/zbozi/6747- ... -pin-valve

Raději se ještě zeptám dopředu, než bych objednal něco zbytečně.
Plnění je možné tímto přístrojem? http://www.vseprohobby.cz/hasici-pristroj-co2-5kg.htm
Jak poznám, jaký tam má závit?
Tato láhev se tam vejde? http://www.paintballshop.cz/zbozi/6747- ... -pin-valve
on/off ventil k této láhvi je potřeba? A pasuje tento? http://www.paintballshop.cz/zbozi/6747- ... -pin-valve
-
samotny hasicak je OK, zavit by tam mal byt ten novy europsky, t.j. nieco cez 21 mm. Co sa tyka paintbolovej flasky - ta ma priemer 5,2 cm. To moze byt problem, myslim ze sa tu pisalo, ze istota je 5,0 cm. Daho11 tu daval viackrat odkazy na flasky s priemerom 5,0. Ten treti odkaz mas rovnaky ako ten druhy, t.j. na paintbolovu flasku.
Teraz k problemu, co som pisal vyssie (stale som mal velmi malu ustovku, cca 130 m/s). Chyba bola v pouzitom mazive - ja blbec som natrel aj bici piest vazelinou na zbrane. Vobec som si to vtedy neuvedomil. Vazelina samozrejme pohltila polovicu kinetickej energie piesta a ten potom len tak tukol do ventilu. A samozrejme pri kazdom vystrele inak, takze bol obrovsky rozptyl ustovky.
Teraz mam ustovku cca 195 m/s, co je na 0,22" asi 20J. Chcem z toho ale dostat tych 210 m/s a potom skratit os ventilu a ziskat tak 180 m/s, ale pri ovela mensej spotrebe CO2. Budem to musiet este cele rozobrat a vycistit os ventilu, vazelina bude aj tam.
Je iste, ze pouzite mazivo ma vplyv na konzistenciu ustovky - a dost vyznamny. Urcite aj zalestenie piestu. Pohravam sa s myslienkou, ze by som pouzil teflonovy sprej. Vyskusal som ho na diabolky a su take klzke, ze mam problem ich prstami vybrat z krabicky. Mozno kravina, ale skusim.
Teraz k problemu, co som pisal vyssie (stale som mal velmi malu ustovku, cca 130 m/s). Chyba bola v pouzitom mazive - ja blbec som natrel aj bici piest vazelinou na zbrane. Vobec som si to vtedy neuvedomil. Vazelina samozrejme pohltila polovicu kinetickej energie piesta a ten potom len tak tukol do ventilu. A samozrejme pri kazdom vystrele inak, takze bol obrovsky rozptyl ustovky.
Teraz mam ustovku cca 195 m/s, co je na 0,22" asi 20J. Chcem z toho ale dostat tych 210 m/s a potom skratit os ventilu a ziskat tak 180 m/s, ale pri ovela mensej spotrebe CO2. Budem to musiet este cele rozobrat a vycistit os ventilu, vazelina bude aj tam.
Je iste, ze pouzite mazivo ma vplyv na konzistenciu ustovky - a dost vyznamny. Urcite aj zalestenie piestu. Pohravam sa s myslienkou, ze by som pouzil teflonovy sprej. Vyskusal som ho na diabolky a su take klzke, ze mam problem ich prstami vybrat z krabicky. Mozno kravina, ale skusim.
S.P.A CP-1M
S.P.A CP-1M
-
šla by nějak QB78 upravit vzhledově aby se podobala M700 Remington???? Vím ž je to blbá otázka ale předem děkuju
- David Jurič
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že by to šlo, ale budeš musieť vyrobiť novú pažbu, na hlaveň vyrobiť tubus (obal) aby sa podobala na hlaveň M700 a aby bola kužeľovitá (od záveru ku ústiu hlavne sa zužuje), a nejako skryť zásobník stlačeného vzduchu. Vyhadzovací otvor nábojníc asi pôjde napodobniť veľmi ťažko, ale dalo by sa to spraviť jemným odfrézovaním materiálu z tela ventilu (ten čierny blok v ktorom je hlaveň) a vložením (vlepením) príslušného nerezového plechu v tvare otvoru, len neviem aká je tam hrúbka materiálu, aby sa zbytočne neznížila pevnosť uchytenia hlavne a vnútorných dielov mechanizmu.
FOTO: Tuto je M700 v dreve (a myslím že je krajšia ako armádna verzia s polymerovou pažbou) http://www.mooremilitaria.com/M40%20Trey%201.JPG
http://www.militaryfactory.com/smallarm ... del700.jpg
Napadlo mi teraz, ako je privedený vzduch z kartuše do ventilu?? aké je tam spojenie ? Napadlo mi umiestniť presne vyrobený zásobník vzduchu do pažby, malo by to 2 výhody. Bol by skrytý, a vyvážila by sa pažba oproti hlavni.
FOTO: Tuto je M700 v dreve (a myslím že je krajšia ako armádna verzia s polymerovou pažbou) http://www.mooremilitaria.com/M40%20Trey%201.JPG
http://www.militaryfactory.com/smallarm ... del700.jpg
Napadlo mi teraz, ako je privedený vzduch z kartuše do ventilu?? aké je tam spojenie ? Napadlo mi umiestniť presne vyrobený zásobník vzduchu do pažby, malo by to 2 výhody. Bol by skrytý, a vyvážila by sa pažba oproti hlavni.
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.
Zdravim všechny...uvažuju nad koupí QB 78 na lov myší,potkanů a krys...mám ale na tuto puštičku jednu otázku
Týká se těch bombiček na CO2...zajímalo by mě pokud vystřílím třeba jen 10 ran(na lovu)a pak budu chtít jít znovu třeba až za týden jestli se plyn udrží v bombičce a nebo jestli postupně časem uchází..A také by mě zajímalo jak je to s použitím CO2 v zimě..jestli to má nějaký vyjímky nebo ne....Prosím o odpovědi celé vlákno se mi číst nechce
Předem DĚKUJI 

Týká se těch bombiček na CO2...zajímalo by mě pokud vystřílím třeba jen 10 ran(na lovu)a pak budu chtít jít znovu třeba až za týden jestli se plyn udrží v bombičce a nebo jestli postupně časem uchází..A také by mě zajímalo jak je to s použitím CO2 v zimě..jestli to má nějaký vyjímky nebo ne....Prosím o odpovědi celé vlákno se mi číst nechce

Chce to trochu snahy...
Cocko neutece, pokud jsou tesneni a ventil v poradku. Origo ventil vetsinou nevydrzi dlouho, jeste ze se da levno koupit lepsi...Tesneni se daji vymenit, taky to neni nic draheho.
S Cockem se da strilet i v zime, akorat ze ustovka razantne klesne. Idelani je strilet pri teplotach +20 st. a vice.
Cocko neutece, pokud jsou tesneni a ventil v poradku. Origo ventil vetsinou nevydrzi dlouho, jeste ze se da levno koupit lepsi...Tesneni se daji vymenit, taky to neni nic draheho.
S Cockem se da strilet i v zime, akorat ze ustovka razantne klesne. Idelani je strilet pri teplotach +20 st. a vice.
A ještě by mě zajimalo pokud třeba při lovu si tam dam diabolu a zacvaku páčku a nevystřelim třeba 10 min tak jestli se tam nenamaha nějaka pružina někde od te páčky. 

-
bicia pružina je vtedy samozrejme napnuta, ale nic drastickeho. 10 minut nehra nijaku rolu.
S.P.A CP-1M
S.P.A CP-1M