NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
seš dobrej 

http://david_holub.sweb.cz/
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Sem dobrej, a po dnesku budu jeste lepsi! Komplet tlakovy zasobnik s regulatorem vzduchu je hotov! Dneska jsem konecne nasrouboval komponenty (manometr,plnici pin,pojistka) necham to zaschnout a zitra jdu strilet! Bude to trochu HARAKIRI protoze to bude ponekud delsi az pripojim zasobnik na stavajici u QBcka (zatim ho rezat nebudu...) ale s tim se nejak poperu. Zatim foto,info o funkcnosti podam zitra.

Ja sesnad zitrka nedoziju,to cekani je hrozny - to chce proste panaka
Ja sesnad zitrka nedoziju,to cekani je hrozny - to chce proste panaka

Jseš dobrej
. Opravdu.
Jan taková otázka - počítal jsi nějak ten zásobník na namáhání tím tlakem, kterej tam napustíš?

Jan taková otázka - počítal jsi nějak ten zásobník na namáhání tím tlakem, kterej tam napustíš?
QB78 4,5 + Hämmerli 4x20
vyzerá to dobre
som fakt riadne zvedavý ako to bude na puške a hlavne ako to bude fakčiť
dúfam že všetko bude ok, a zajtra povinne dávaš obrázky a info...
bude ponekud delsi az pripojim zasobnik na stavajici- čo tak ešte urobiť nový skrátený zásobník, keď ti to tak pekne ide
, nebude problém na kúsok trúbky narezať dopredu závit a vyfrézovať zopár otvorov, to by potom mohol byť ten novy zásobník dlhší o dĺžku dvoch 12g bombičiek, čo nie je málo
. v prípade potreby by sa prehodil pôvodný na bombičky/tvoj na vzduch 

dúfam že všetko bude ok, a zajtra povinne dávaš obrázky a info...

bude ponekud delsi az pripojim zasobnik na stavajici- čo tak ešte urobiť nový skrátený zásobník, keď ti to tak pekne ide

Odpoved pen.kt:
Samozrejme ze pocital,uplne na zacatku tomelo byt z oceli,potom po spouste mailu s dahem jsem sel do hliny.Sice pri stejnem objemu musi byt vnejsi prumer zasobniku vetsi,pro je ale zase nizsi vaha a mnohem silnejsi stena - lepsi pro zavity.Nad tim pocitanim jsem stravil dost noci,takze nic neprozradim,bohuzel,jsem trochu svine.
4 undead:
Ono to ve finale samozrejme prijde na upraveny origo zasobnik QBcka,resp. je to delany pro QB79.Kdyz to ted nasroubujes na 78ku tak je zasobnik delsi cca o 20cm nez hlaven! Na 78 se bude muset zasobnik proste uriznout a
a) vyriznout zavit M22x1 - tato varianta je podle me spravna,pokud budes chtit dat zpet puvodni tak na nem udelas ten samy zavit a pomoci mufny spojis (i kdyz nevim proc by se melo vracet zpet,kdyz je tenhle zasobnik lepsi,navic bude muset byt jina pazba)
b) pripoji se to stejne jako u QB79,tedy 2 cerviky - to se mi moc nelibi,protoze pak bude muset byt ve spojce jen mala dirka (asi 2mm) ve variante A je tam 5mm,tudiz lepsi prutok media
Zasobnik pujde urcite pouzit na vzduch i na COcko,podle me nebude potreba na to ani sahnout.Nevim sice co bude delat regulator kdyz by bylo naplneny COcko,no kdyby to nejak zlobilo tak staci vnitrek regulatoru vyndat (rozsroubuje se jeden dil,vynda se vnitrek) a je s toho jen trubka se slusnym objemem.
Samozrejme ze pocital,uplne na zacatku tomelo byt z oceli,potom po spouste mailu s dahem jsem sel do hliny.Sice pri stejnem objemu musi byt vnejsi prumer zasobniku vetsi,pro je ale zase nizsi vaha a mnohem silnejsi stena - lepsi pro zavity.Nad tim pocitanim jsem stravil dost noci,takze nic neprozradim,bohuzel,jsem trochu svine.
4 undead:
Ono to ve finale samozrejme prijde na upraveny origo zasobnik QBcka,resp. je to delany pro QB79.Kdyz to ted nasroubujes na 78ku tak je zasobnik delsi cca o 20cm nez hlaven! Na 78 se bude muset zasobnik proste uriznout a
a) vyriznout zavit M22x1 - tato varianta je podle me spravna,pokud budes chtit dat zpet puvodni tak na nem udelas ten samy zavit a pomoci mufny spojis (i kdyz nevim proc by se melo vracet zpet,kdyz je tenhle zasobnik lepsi,navic bude muset byt jina pazba)
b) pripoji se to stejne jako u QB79,tedy 2 cerviky - to se mi moc nelibi,protoze pak bude muset byt ve spojce jen mala dirka (asi 2mm) ve variante A je tam 5mm,tudiz lepsi prutok media
Zasobnik pujde urcite pouzit na vzduch i na COcko,podle me nebude potreba na to ani sahnout.Nevim sice co bude delat regulator kdyz by bylo naplneny COcko,no kdyby to nejak zlobilo tak staci vnitrek regulatoru vyndat (rozsroubuje se jeden dil,vynda se vnitrek) a je s toho jen trubka se slusnym objemem.
-
Pardón že se vám montuju do debaty, Jak se takové věci počítají? Respektive kde najdu nějaké vzorečky/informace/skripta nebo tak něco? (pro případ že bych si chtěl taky po večerech něco vypočítat) Nejsem vystudovanej strojař takže netuším pod jakým názvem hledat potřebné informace. A poslední otázka -zvládne si to spočítat člověk kterej má pouze středoškolské znalosti matiky a fyziky?
pokud né tak moje předchozí dotazy ignorujte..
Jinak samozřejmě taky musím dodat že je to parádní práce!

QB78 5.5 + Leupold(čína) M1E 3,5-10x50
Samotny vypocet neni tak hrozny,nejaky zlomek,nasobeni,deleni....
Spis je potreba neco vedet o mechanickych vlastnostech materialu,bezpecnosti atd.Ale netvrdim ze bez znalosti ze strojariny to nejde.
Ja mam treba na maturitnim vysvedceni primo jednu znamku (dvojku
) z Mechaniky a i tak jsem se u toho dost potil.Ale taky to bylo tim ze ve strojarine nedelam,takze jsem si to musel vsechno znova davat dohromady.
V rovine vypoctu si to muzu zkouset asi kdo chce,prakticky uz to potom moc nedoporucuju,fakt se muze stat i pekny pru*er.
A plati co jsem psal vyse,ja fakt nebudu popisovat co a jak,dalo mi to dost prace a nevidim duvod proc bych to mel sirit dal.Proste jsme Cesi...
Spis je potreba neco vedet o mechanickych vlastnostech materialu,bezpecnosti atd.Ale netvrdim ze bez znalosti ze strojariny to nejde.
Ja mam treba na maturitnim vysvedceni primo jednu znamku (dvojku

V rovine vypoctu si to muzu zkouset asi kdo chce,prakticky uz to potom moc nedoporucuju,fakt se muze stat i pekny pru*er.
A plati co jsem psal vyse,ja fakt nebudu popisovat co a jak,dalo mi to dost prace a nevidim duvod proc bych to mel sirit dal.Proste jsme Cesi...
-
vpohodě, mučit tě kvůli tomu nebudu..
kouzelníci taky svoje triky neprozrazujou.. No nic, zkusím se s tim nějak popasovat sám..

A podle toho porekadla - "chytremu napovez,..." - je to tlakova nadoba.

-

edit:
a už jsem i vyléčenej z výpočtů... kašlu na to. Zas tolik znalostí matiky v hlavě od střední nezůstalo..

Pruznost a pevnost. Mechanika. A da se pouzit i nejaky CAD system pro kontrolu nebo pro navrh. A jsou i softy pro vypocty casti a mechanismu treba jako Mitcalc. 

to regis24 :
nechci z Tebe tahat rozumy
- dokážu si představit, co to dá práce. Sám nejsem strojař a nemám představu jak se co v konstrukcích počítá. Jen mlhavý dojem co a jak funguje - na to mi musí stačit fyzika základky. Jen jsem chtěl vědět, ze zvědavosti, jestli jsi to počítal, nebo udělal "by voko" 
nechci z Tebe tahat rozumy

QB78 4,5 + Hämmerli 4x20
Tak prijemne stravene odpoledne ve spolecnosti obludne sestavy QBcka s extra velkym zasobnikem mam za sebou.
http://lhavl.sweb.cz/qb/vyroba/tlakovy_ ... C00433.JPG
Co se tyka tlakovani a podobne tak neni problem, 3000psi drzi bez problemu. Ale porad mam vyhrady k funkci regulatoru,jeste to chce upravit.Trochu jsem s tim pocital,ale preci jen jsem si rikal ze to treba bude ok.Jeste na to proste musim kouknout,trochu tam zlobi tesneni mezi HP a LP stranou regulatoru,v hlave mam jinou variantu takze si to nakreslim a predelam.Dobry je ze je to jen o novem dilu uvnitr regulatoru,nic sloziteho.Nicmene i tak jsem spokojenej,z nekterych detailu jsem mel trochu obavy ale ukazalo se ze zbytecne.
http://lhavl.sweb.cz/qb/vyroba/tlakovy_ ... C00433.JPG
Co se tyka tlakovani a podobne tak neni problem, 3000psi drzi bez problemu. Ale porad mam vyhrady k funkci regulatoru,jeste to chce upravit.Trochu jsem s tim pocital,ale preci jen jsem si rikal ze to treba bude ok.Jeste na to proste musim kouknout,trochu tam zlobi tesneni mezi HP a LP stranou regulatoru,v hlave mam jinou variantu takze si to nakreslim a predelam.Dobry je ze je to jen o novem dilu uvnitr regulatoru,nic sloziteho.Nicmene i tak jsem spokojenej,z nekterych detailu jsem mel trochu obavy ale ukazalo se ze zbytecne.
Právě si hraju s jedním qbčkem a řeším délku úderníku. Malý návod pro ladiče:
Pokud chcete zkracovat dřík úderníku - ať už za účelem nižší spotřeby cočka nebo regulovat délku otevření ventilu pro úsporu vzduchu:
Originál dřík ventilu přesahuje do prostoru pohybu úderníku o cca 3 mm. Pokud chcete snižovat dobu otevření ventilu zkrácením úderníku a chcete předem znát výsledek, stačí podložka, která vleze do tubusu qbčka a má uprostřed otvor pro průchod dříku úderníku. Stačí sundat hlaveň a závěr, podložka se tam dá strčit profrézovanou drážkou, ve které chodí pin úderníku.
Podložka se nalepí oboustrannou páskou na ten díl, do kterého se šroubuje shora závěr a zespoda šroub pro montáž pažby, kterým prochází dřík ventilu, tj. dřík ventilu přesahuje o sílu podložky míň.
Zvolit tloušťku podložky, o kterou chceme simulovat zkrácení úderníku a případně tam podložku nechat nebo podle výsledků zkrátit dřík.
Pokud chcete zkracovat dřík úderníku - ať už za účelem nižší spotřeby cočka nebo regulovat délku otevření ventilu pro úsporu vzduchu:
Originál dřík ventilu přesahuje do prostoru pohybu úderníku o cca 3 mm. Pokud chcete snižovat dobu otevření ventilu zkrácením úderníku a chcete předem znát výsledek, stačí podložka, která vleze do tubusu qbčka a má uprostřed otvor pro průchod dříku úderníku. Stačí sundat hlaveň a závěr, podložka se tam dá strčit profrézovanou drážkou, ve které chodí pin úderníku.
Podložka se nalepí oboustrannou páskou na ten díl, do kterého se šroubuje shora závěr a zespoda šroub pro montáž pažby, kterým prochází dřík ventilu, tj. dřík ventilu přesahuje o sílu podložky míň.
Zvolit tloušťku podložky, o kterou chceme simulovat zkrácení úderníku a případně tam podložku nechat nebo podle výsledků zkrátit dřík.
http://david_holub.sweb.cz/
Jen bych te poopravil - nechat ne, ono se to odlepi,zrejme temi udery a pak se ta podlozka obcas vzprici a nestrili to. Teda me to delalo,podlozku jsem nelepil oboustranou paskou ale nejakym lepidlem na kov - treba to byl smejd.
Ale pro pripad zkouseni je to perfektni,muzes ladit ventil bez s natlakovanym zasobnikem.
Ale pro pripad zkouseni je to perfektni,muzes ladit ventil bez s natlakovanym zasobnikem.