NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahoj vsem. Prosel jsem asi 80 stran teto diskuze a porad nevim pro jakou razi se mam u qb78 rozhodnout. 4,5 nebo 5,5mm? 5,5mm vzhledem k mensi rychlosti strely bude mit vetsi tendenci rychleji opadat..to je mi jasny. Presto nevim jestli to pri strelbe na cca 20m bude nejaky problem. Chtel bych vybrat razi ktera na 20-25m bude co nejpresnejsi.
Zaroven bych se rad zeptal: pokud bude mit strela 5,5mm stejnou ustovou rychlost jako 4,5mm , tak predpokladam ze draha strely by mela byt stejna ze?
Diky za odppoved!
Mimochodem mam vzkaz pro vsechny 7g CO2 bombickare: v nekterych starych jeste socialictickych bombickach je vevnitr tolik rzi ze bych to fakt nedoporucoval strkat do vzduchovky :/
Zaroven bych se rad zeptal: pokud bude mit strela 5,5mm stejnou ustovou rychlost jako 4,5mm , tak predpokladam ze draha strely by mela byt stejna ze?
Diky za odppoved!

Mimochodem mam vzkaz pro vsechny 7g CO2 bombickare: v nekterych starych jeste socialictickych bombickach je vevnitr tolik rzi ze bych to fakt nedoporucoval strkat do vzduchovky :/
dnes mi dosel ten tlumic zakoupeny v colosusu pro 850 air magnum a hned sem ho sel namontovat na mou QB 78 a otestovat. vysledek je pro me uspokojivy.
-da se namontovat bezproblemove pouze je potreba sundat musku. tlumic na hlavni sedi celkem dobre. rekl bych ze tam je mozna tak 1mm vule ale na funkcnosti to asi nema vliv. vzduchovka s nim vypada opravdu dobre a co je hlavni opravdu tlumi !!. vysledek je opravdu velmy znatelny. tedy mozna ze by chtel jeste trosku upravit cekal sem ze bude sliset jen zvuk pera a nejake zasiceni, ted je to dela hluk asi tak neco mezi slavi 630 a co2 pistoli. asi ho brzi rozdelam a pridam 1-2 prepazky a uvidi se.
-da se namontovat bezproblemove pouze je potreba sundat musku. tlumic na hlavni sedi celkem dobre. rekl bych ze tam je mozna tak 1mm vule ale na funkcnosti to asi nema vliv. vzduchovka s nim vypada opravdu dobre a co je hlavni opravdu tlumi !!. vysledek je opravdu velmy znatelny. tedy mozna ze by chtel jeste trosku upravit cekal sem ze bude sliset jen zvuk pera a nejake zasiceni, ted je to dela hluk asi tak neco mezi slavi 630 a co2 pistoli. asi ho brzi rozdelam a pridam 1-2 prepazky a uvidi se.
Tlumič QB 78
To: Gandlik
jestli máš tak mm vůli mezi hlavní a tlumičem, tak bych možná zkusil hlaveň omotat izolepou nebo elektrikářskou páskou. Třeba to pomůže?? Zkus to.. za test nic nedáš
jestli máš tak mm vůli mezi hlavní a tlumičem, tak bych možná zkusil hlaveň omotat izolepou nebo elektrikářskou páskou. Třeba to pomůže?? Zkus to.. za test nic nedáš

-
- Kontaktovat uživatele:
vložka
jestli je vůle na vložku moc malá, tak bude každopádně lepší pásek plechu potřebné tloušťky než jakákoli páska.
určitě bych zkusil tohle:
http://www.pemacar.cz/merky-ventilu-20-dilu/
měrky jsou od 0,01 do 1 mm, takže se určitě ta pravá najde
určitě bych zkusil tohle:
http://www.pemacar.cz/merky-ventilu-20-dilu/
měrky jsou od 0,01 do 1 mm, takže se určitě ta pravá najde

Na zahradě víc než 30m nedám :/ uff už jsem byl rozhodnutý pro 4,5 a teď zas nevim :/ . příští týden pojedu do JGS pro hračku a nevim pro co se rozhodnu :/
BTW: http://vzduchovky.nejen.cz/note/44/norc ... -45mm.html
BTW: http://vzduchovky.nejen.cz/note/44/norc ... -45mm.html
oki oki
již jsem zpět na 4,5mm víře
ještě jsem se chtěl zeptat když už budu vybírat v jgs .. tak na co si mám dát pozor při výběru vhodného kusu? Co je největší nešvar některých méně povedených qb78? (kvalitu dřeva a vzhledu povrchu hlavně neřešim)
díkys!
edit:
BTW: prave jsem nacal 150tou stranu vlakna... slavme
.. a uz mlcim a netapetuju 

ještě jsem se chtěl zeptat když už budu vybírat v jgs .. tak na co si mám dát pozor při výběru vhodného kusu? Co je největší nešvar některých méně povedených qb78? (kvalitu dřeva a vzhledu povrchu hlavně neřešim)
díkys!
edit:
BTW: prave jsem nacal 150tou stranu vlakna... slavme

Naposledy upravil(a) NextShot dne 01 črc 2009 22:50, celkem upraveno 1 x.