Tak jsem mluvil s puškařem z arms-cz. Bylo mi sděleno, že se jedná dle výrobce o vzduchovku pouze do 10m. Nikde to ale samozřejmě není uvedeno ani na arms-cz ani na xisicousa. Jen nechápu, proč by výrobce dával 16J výkon do chrchle na 10m. Jiné zdroje nejsou. Řekl jsem mu, že samozřejmě nečekám samé desítky na 20m, ale jen to co vzduchovky dané třídy běžně dokáží. Dozvěděl jsem se, že když jsem spokojen s targety, mám je používat. Opáčil jsem, že chci střílet i dál, než 10m a potřebuji proto použitelné i jiné střelivo. Odpověď: puška je jen do 10m

Jak v té písničce od Tučného, jak Lojza šel pro vodu s vědrem, co má ve dně díru... Přímo doporučené či spíše odskoušené diabolky jsem se nedozvěděl, prý si nevybírá a používá i kovohutě. Prý musím používat diabolky pro daný typ vzduchovky, stavěné na dané tlaky a rychlost. Pak se to točilo o tom, že mířidla nejsou tak přesná. Říkám - střílím přes optiku. Odpověď: jakou máte, nějakou s dvacítkovým tubusem za 400? Byl jsem taky dotázán, jakou mám vystřílenou třídu a ujištěn, že pán puškař v oboru dělá desítky let. Prý to mám klidně poslat znovu, že to testne, ale už to nebude reklamace. Nakonec jsem se nějak dohrabal toho, že to teda vyzkouší s jiným střelivem, ale nevím už, jestli v rámci reklamace, nebo ne. Takže to vidím bledě. Škoda, na 10m jsem mohl mít levnější slávku 631 a ne 16J kladivo.
Mám už půjčeného Vipera 10x44, nachystané exacty sr a exacty express. Testnu, uvidím. Ona flinta je v zásadě jasná, jen chci ověřit tu cobru aspoň na těch targetech.