Monsoon Fx airguns
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ahoj Hornetsone. No to by byla paráda!!! Akorát teda zatím netuším kdy. Možná tak za měsíc bych se nejdřív urval. Nevím, co dřív. A pak si možná picneme už spolu.
Zatím jsem se ve volném mžiku oka konečně dostal do Aeronu a učinil objednávku. Snad do půlky září bych mohl mít šestnáctiranku Typhoona v ořechu. K tomu nějaké drobnosti. Momentálně mám toliko puškohledy pro sebe a pro kluka. Pan Suchomel je velmi solidní člověk, jak se zdá. Má velký výběr optiky přímo skladem, poradí, pomůže, vysvětlí, případně doobjedná. Vzhledem k tomu, že mi nějaké věci rozmluvil, ačkoli si mohl jen zamnout ruce a prodat něco rovnou ze skladu, tak asi výrazně převládá jeho férovost nad chutí nějakého jelimana snadno obrat. Klukovi na počkání upravil mechaniku pro puškohled na fréze tak, aby mu sedla na jeho QBčko v souladu s poněkud atypickým požadavkem. Tak si představuji péči o zákazníka.
No ale Ty povídej, přeháněj... Jak to ti kluci ze Švédska mají udělané? Kvalita, přesnost (rozptyl) na 50 metrů v 16J, rozumný dostřel, aby to padalo tutově do černého...
Zatím jsem se ve volném mžiku oka konečně dostal do Aeronu a učinil objednávku. Snad do půlky září bych mohl mít šestnáctiranku Typhoona v ořechu. K tomu nějaké drobnosti. Momentálně mám toliko puškohledy pro sebe a pro kluka. Pan Suchomel je velmi solidní člověk, jak se zdá. Má velký výběr optiky přímo skladem, poradí, pomůže, vysvětlí, případně doobjedná. Vzhledem k tomu, že mi nějaké věci rozmluvil, ačkoli si mohl jen zamnout ruce a prodat něco rovnou ze skladu, tak asi výrazně převládá jeho férovost nad chutí nějakého jelimana snadno obrat. Klukovi na počkání upravil mechaniku pro puškohled na fréze tak, aby mu sedla na jeho QBčko v souladu s poněkud atypickým požadavkem. Tak si představuji péči o zákazníka.
No ale Ty povídej, přeháněj... Jak to ti kluci ze Švédska mají udělané? Kvalita, přesnost (rozptyl) na 50 metrů v 16J, rozumný dostřel, aby to padalo tutově do černého...
No jo, ale v tom případě má AA jeden typ železa (S400) a všechno ostatní jsou modifikace, kdy se přidá zásobník, změní délka hlavně, vymění klika nebo pažba. Ještěže mají aspoň to Ev2, jinak je to všechno na jedno brdo.
Ale tím nenadávám na AA, protože všichni ostatní to dělají stejně.
Jinak v Anglii je jiná situace, lidi se tam vrhli na vzduchovky, protože jim zákonodárci zlikvidovali přístup k čemukoliv jinému a žije tam nějakých 60 miliónů lidí.
V Polsku je zase ten zájem daný tím, že jich je skoro 40mega a předtím tam vzduchovku nikdo neměl, protože byly zakázané.
S tím se zájem o vzduchovky ve Švédsku, kterých je míň jak nás v Česku, nemůže rovnat. Navíc tam mají odjakživa povolené ze zbraní kdeco, takže mají ve střelbě daleko širší možnosti.
Ale tím nenadávám na AA, protože všichni ostatní to dělají stejně.
Jinak v Anglii je jiná situace, lidi se tam vrhli na vzduchovky, protože jim zákonodárci zlikvidovali přístup k čemukoliv jinému a žije tam nějakých 60 miliónů lidí.
V Polsku je zase ten zájem daný tím, že jich je skoro 40mega a předtím tam vzduchovku nikdo neměl, protože byly zakázané.
S tím se zájem o vzduchovky ve Švédsku, kterých je míň jak nás v Česku, nemůže rovnat. Navíc tam mají odjakživa povolené ze zbraní kdeco, takže mají ve střelbě daleko širší možnosti.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Ano, budiž, na vlastní názor má každý právo. A Tebou formulovaný názor koresponduje s názorem obecným, chceš-li - většinovým. Vem si jen tu Tvou větu: "...mizivá část se pouští do FX". Věřím. Ale kdyby si ji koupil jen jediný člověk na Zemi a třeba zjistil, že je to nejlepší zbraň, kterou kdy měl v ruce, asi se to nedozvíme, respektive to zanedbáme, protože je jen jeden.
Už z principu nevěřím, že neexistuje lepší varianta jen proto, že si ji nevyzkoušelo dost lidí, aby se stala statisticky významým podílem na misce vah. Třeba budu litovat, ale nyní se velmi těším. Tak zatím prosím jen o kritiku na bázi osobních zkušeností, ne však toliko na tenkém ledě nepodložených informací
Já právě proto, že každý, kdo má do zadní části těla otvor, kupuje jako ovce AA410, just do ní nepůjdu. Ale líbí se mi, to nepopírám. Ostatní jmenované pušky se mi naopak většinou nelíbí. FX T12 je v mých očích to nejkrásnější, co jsem kdy viděl. Nedívám se na finance, jen na ten pocit.
Uvidíme, co se z toho vyklube.
Už z principu nevěřím, že neexistuje lepší varianta jen proto, že si ji nevyzkoušelo dost lidí, aby se stala statisticky významým podílem na misce vah. Třeba budu litovat, ale nyní se velmi těším. Tak zatím prosím jen o kritiku na bázi osobních zkušeností, ne však toliko na tenkém ledě nepodložených informací
Já právě proto, že každý, kdo má do zadní části těla otvor, kupuje jako ovce AA410, just do ní nepůjdu. Ale líbí se mi, to nepopírám. Ostatní jmenované pušky se mi naopak většinou nelíbí. FX T12 je v mých očích to nejkrásnější, co jsem kdy viděl. Nedívám se na finance, jen na ten pocit.
Uvidíme, co se z toho vyklube.
To Radawar: Nejsem zase taková "hračička" ani technický fajnšmekr jako Milius, Kubajzz a spol., ani nemůžu moc srovnávat s jinými větrovkami (FX je moje první), takže mé závěry nebudou nijak odborné. Já jsem chtěl původně Cyclona ve dřevě, ale nechal jsem se od pana Suchomela přemluvit ke Gladiátorovi, který se mi také líbil a lákal mě hlavně velkou zásobou vzduchu. V poslední době je to s časem na střílení také horší, ale snad se to brzy zlepší. Jako střelivo používám hlavně Exact Heavy, u klasických Exactů se mi stává, že většinou první střela v novém zásobníku padá a nemá takovou energii jako střely ostatní. Chrony nemám, takže jsem to neměřil. Každopádně u Exact Heavy se mi to nestává. Jako optiku mám Optisan 6-24 s přísvitem kříže. Původně jsem používal Tasco 6-24, ale Optisan je kvalitativně mnohem lepší. Střílím většinou na 60 m, rozptyl se většinou pohybuje kolem 2 cm (záleží pochopitelně na podmínkách). Rád střílím do různých skleniček, vršků apod. Na těch 60 m za příznivých podmínek není problém zasáhnout většinou střel vršek velikosti desetikoruny. Nejsem střelec s velkými ambicemi, takže mně tento výsledek stačí
). Jinak ke zpracování nemám žádné výhrady, naopak musím FX pochválit. S panem Suchomelem mám také dobré zkušenosti. Tak až budeš mít čas, dej vědět a zastřílíme si společně.

!!! No, to je slovo do pranice. S tím rozptylem jsi mi udělal radost. A to jistě připouštíš i nějakou svou chybu střelce. Podle informací na webu to má z výroby málokterá flinta. Nepočítám samozřejmě EV2, či jiné speciálky. Ale to je cenově poněkud mimo.
Máš to v 16J, že? Jo a jaké používáš zvětšení? Na těch 60m. Máš nějaká detailní fota zpracování?
Čili se pořád více těším. A zastřílet si pak půjdeme. Pan Suchomel opravdu tíhne k těm plastovým. Ale já jsem fakt tvrě na to dřevo.
Máš to v 16J, že? Jo a jaké používáš zvětšení? Na těch 60m. Máš nějaká detailní fota zpracování?
Čili se pořád více těším. A zastřílet si pak půjdeme. Pan Suchomel opravdu tíhne k těm plastovým. Ale já jsem fakt tvrě na to dřevo.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Fotku toho FX v akci a honéééééééééééééééééééééém
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.