Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 25 dub 2007 11:39

Kubajzz:
:-) jo to mas pravdu. Ono to tak mozna dopadne. Ze se na to chlapci casem vyserou.

harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 25 dub 2007 12:06

Chlapci se na to nevy**rou, protože tomu věnovali poměrně dost úsilí i prostředků. Jen si možná udělají vlastní závody. Některé aspekty už tomu nasvědčují.
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 25 dub 2007 23:04

Omezení sou opravdu debilní :!: Ale s jejich změnou bych nepočital jak si to proste Frýda napsal tak to bude :roll: Tomu že to ČSS schválil se taky nedivím na tech funkcích sedí lidi kterým je to uplně jedno a vubec nemají představu jak těch par změn v pravidlech posune tuto peknou soutěž někam do šedesátych let kdy si človek mohl koupit jen standartní 456
Jeden malej příklad : Kolega z klubu řešil po telefonu s funkcionářem ČSS něco ohledne pravidel "velké odstřelovačky" (stejná soutěž jen jiné vzdalenosti a vetší raže pušky) funkcionář stále trval na svém že se v této soutěži (do 300m) střílí i otevrená miřidla :idea: - což je totální blbost - tak takový lidé schvalují pravidla
V tu sobotu se střílí 3 zavody ..... před touto změnou bych ani na chvilku neváhal a rěkl "jedu do Hradce" ale takhle na to se*u a pojedu jinam! V klidu si přehodim pažbu , protože sem si bohužel koupil 456 která má nepovolenou upravu :roll: pistolové rukojeti..... nasadim ot. miřidla a přijedu v neděli :wink:
Pro Honzu a Sdw. doufám že vaše pušky(Suhl 150) splnují celkovou šířku předpažbí 60mm a šířku lícnice od osy hlavně 40mm - pokud ne tak hoblík a jedu
At se vám všem v sobotu daří :lol: :lol: :lol:
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 26 dub 2007 01:14

No na 300m se otevřená mířidla střílí, jen si dotyčný nejspíš neuvědomil, že Velkorážná Odstřelovačka a Velkorážná Terčovnice (aspoň myslím že se to tak jmenuje, když tak se omlouvám) jsou dvě absolutně odlišné soutěže
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 26 dub 2007 08:53

Opravdu si nemyslim, ze se Fryda chytne za nos a pravidla zmeni k lepsimu. Ale bylo by dobre, aby strelci prezentovali svuj nazor na tuto vec, aby alespon vedel, ze s tim nekdo nesouhlasi.

A to se, jak napsal Balda, tyka i velke odstrelovacky.. zde jsou nova pravidla pro polohu uplne stejna..

Reseni typu - "se.. na to a jedu jinam" je taky reseni, ale zda se mi ze tohle prave zmena pravidel sleduje a proto to tak neudelam..
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 26 dub 2007 09:46

Me prijde ze naprosta vetsina poradatelu ruznych soutezi sleduje jedinou vec... nasrat co nejvice zavodniku a zmrazit souteze v podobe 60tych let minuleho stoleti.

Reseni jsou dve. Udelat vlastni soutez viz. Harp, nebo cekat az poradatele zastaralych soutezi vymrou.

Prvni reseni je elegantnejsi.

Kazdopadne naprosto chapu Baldu, ktery se nepojede nervovat na misto soutezeni.

Ja to tak take delam.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 26 dub 2007 11:33

Opět musím souhlasit se Swdr. Pokud chci něco změnit, musím se přinejmenším akce zúčastnit. Po netu se totiž nezmění vůbec nic. Stejně tak se nic nezmění, pokud nás bude jen pár, kteří budou mít připomínky - ze zkušeností víme, že nás zas akorát někdo (někdo konkrétní) nazve "rebely" a "pseudoreformátory" a zamete nás argumentem, že teda nemusíme jezdit, když nám to tak vadí.
Upřímně řečeno, když jsem uspořádal za vydatné pomoci Swdr. 2 závody po předchozí konzultaci s vámi všemi střelci, kteří chodíte na tohle fórum, přičemž jsem se snažil závody koncipovat podle vašicch představ, a následně se na závodech sjelo do 10 lidí, takže jsem měl docela honičku, abych ze startovného poplatil to nejnutnější, už se mi do dalšího organizování závodů moc nechtělo. Nechal jsem se přesvědčit na další kolo, tak jsem zvědav, kolik vás přijede. Nebo zas budete sedět doma a frfňat po straně?
Smazaný uživatel 111

Příspěvek od Smazaný uživatel 111 » 26 dub 2007 20:31

harpplayer píše:Opět musím souhlasit se Swdr. Pokud chci něco změnit, musím se přinejmenším akce zúčastnit.....
Harpe na tvuj závod rád přijedu a když zas nebude tichá domacnost tak vezmu i přítelkyni :wink: !
Frýdu znám a myslim že když Sidewinder přirovnal bavení se s nim o pravidlech,- "jako kdyz se clovek bavi s kovovym popperem " - tak taky ví moc dobře že s tim nic nesvede(m) :?
Tento víkend si proste mohu vybrat kam pojedu a rači vezmu M98 , M1 a pojedu asi do Přelouče , pak je tu ješte Branná 60ran SM,LM.
Další termín Hradce(9.-10.6.) se nekope s jiným zavodem , tak že normal přijedu.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 27 dub 2007 07:11

Ono v Branné to původně taky vypadalo beznadějně, ale nakonec zvítězil rozumný kompromis, myslím, že podobně by to mohlo dopadnout i v Hradci. Na druhou stranu Tě chápu, kdybych měl možnost volby, asi bych taky nakonec zvolil závod pohodovej, než průdu. Tý mám dost přes tejden v zaměstnání.
Jinak Marcelce to podej jako politickej úkol i v případě tichý domácnosti
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 08 kvě 2007 08:22

POZOR, KONEČNÁ VERZE POLOŽKY SMILES PRO HRADEC KRÁLOVÉ!
Po několikerých konzultacích s různými potenciálními účastníky a praktické zkoušce na střelnici jsme (Swdr. a já) usoudili, že smajlíci na A3, kde průměr "hlavy" je 40 mm, je opravdu tak pro děti. Smiles tedy budou na formátu A4, počet 36, průměr "hlavy" je 28 mm. Dalekohledem se zvětšením 12x je to čitelné, rovněž jsem zkoušel rozlišení pomocí pozorovací optiky s následným zamířením se zvětšením 6x a je to rovněž schůdné. Znamená to tedy, že kopie terčového listu na střelišti je nepřípustná, všechno bude na oči a dalekohled. Ničeho se nebojte, bude to sranda.
SIMÍR

Příspěvek od SIMÍR » 08 kvě 2007 13:52

Ty vole,ty to tam se Sidem dva měsíce trénuješ. Až si to nacvičíte,tak se vám smajlíci zdají velicí a hned je zmenšíte. Co kdyby jste je také ukázali ostatním?!!! Možná by jste měli pocit férového jednání. A né to celou dobu schovávat za bukem a pěkně potichoučku trénovat.
Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ares » 08 kvě 2007 13:59

Simíre jednak si nemyslím že tohle nařčení bylo tak docela fér a jednak .. ty potřebuješ trénovat na konkrétní terč aby jsi v soutěži nastřílel dobře? :roll:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 08 kvě 2007 14:24

Kluci klid, zatím na ty smajly nevystřelil ani Swdr. ani já ani nikdo další (právě z důvodu férovosti). Já jsem je jen 1x na střelnici připíchl na 50 m a podíval jsem se na ně přes puškohled při různém zvětšení, Swdr. je zatím ani neviděl - přesto jsme se dokázali dohodnout. Kromě mě je zatím ze střelců neviděl nikdo. Do minulýho tejdne jsem totiž přemejšlel, jak je udělat kompletní na PC, nakonec jsem je stejně musel částečně domalovat. Nemám doma scanner, abych to sem mohl přilepit, nicméně jestli se mi podaří se na něj dostat zítra ve firmě, sjedu to a pověsím to sem. No a pokud má někdo problém trefit při libovolném zvětšení vleže kroužek o průměru skoro 3 cm, asi pro něj fakt tyhle závody moc nebudou. Ono ostatně stejně není co trénovat, protože kombinaci 10 smajlů si stejně vylosuješ až před položkou. Takže si zatím namaluj 28 mm kroužky a můžeš trénovat do do alelujá. Taky bych mohl brečet, že mi na mizivkách nejdou běhny a že je hradečáci mohou trénovat nebo že v Branný vymysleli ty malý panďuláky po té, co to domácí natrénovali. Věřím, že to tak není a jestli je, stejně s tím nic nenadělám. Prostě kdo pořádá závody, ten stanovuje podmínky. Ostatně v propozicích na závod nebyl stanoven rozměr smajlů, jen jsem si v jednom diskusním příspěvku dovolil vypustit z huby (teda z kompu) určitou úvahu.
To Simír - to bys vážně považoval za úspěch trefit čtyřcentimetrovýho smajla na 50 m? Pokud mi nevěříš, mohu ti přeposlat několik SZ, kde mi střelci říkají, že jsem se zbláznil dávat na 50 m tak veliký terče. To že stříleli na velké odstřelovačce na 100m. Otevřeně ti říkám, že jsi to s tím svým názorem o férovosti dost přepísk - aspoň mě osobně se to dost dotýká (a klidně si mysli, že jsem cíťa).
No a konečně má-li někdo problém, může uspořádat závody vlastní, rád si tam přijedu vystřelit. Aspoň pozná, že uspořádat slušnej závod fakt není p..el, stejně jako jsem to poznal já.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 08 kvě 2007 16:22

Harpe klid, byl to jen vykrik do tmy .. nehledne k tomu, ze ty smajly jsi zatim videl opravdu jen Ty, je stejne jakykoli "zvyhodneny" trenink na tuto disciplinu nesmyslem ..

Spise by mne zajimalo, jak to vypada s prihlaskami? .. kolik nas bude?

Jinak pripominam, ze stranka zavodu je zde: http://strelectvi.info/cz452/
(na uvodni strance - odkaz dole)

Najdete zde propozice a take terce "rukojmi" - vhodne pro trenink!
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 08 kvě 2007 18:00

Předpoklad je kolem dvacítky, zatím mám potvrzeno 6 střelců, ale je ještě čas.
Odpovědět