Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Bylo by asi hodně naivní spouštět do měkého plastu. Po pár "ranách" by to bylo stejně rozbité, že by si zápalník stejně cvaknul o okraj komory.
Za bezpečnost na čáře je plně odpovědný čárový rozhodčí. Ten musí zkontrolovat komory zbraní před odchodem střelce z čáry a nebo než vydá povel k terčům. Tyto "lízátka" mu to mají samozřejmě usnadnit. Na velkých závodech (LM60) je běžné, že si čárový rozhodčí odškrtává zkontolované závodníky. Když se někdo vyhne kontrole je diskvalifikován. Každý střelec v klidu vyčká až je jeho zbraň zkontrolována. Jednoduché, účinné řešení.
Za bezpečnost na čáře je plně odpovědný čárový rozhodčí. Ten musí zkontrolovat komory zbraní před odchodem střelce z čáry a nebo než vydá povel k terčům. Tyto "lízátka" mu to mají samozřejmě usnadnit. Na velkých závodech (LM60) je běžné, že si čárový rozhodčí odškrtává zkontolované závodníky. Když se někdo vyhne kontrole je diskvalifikován. Každý střelec v klidu vyčká až je jeho zbraň zkontrolována. Jednoduché, účinné řešení.
Chlapi, prestante tu znova resit vystrazniky. primo v tomto threadu se probiraly.
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?p ... ght=#20857
http://forum.gunshop.cz/viewtopic.php?p ... ght=#20857
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Rada
Hm......taky jsem začal docela vážně přemýšlet o malé odstřelovačce v opakovacím režimu, ta moje AR15 se nemůže s těmi Vašimi rovnat. Takže se chci zeptat, teď nejde o cenu střeliva je to znát na přesnosti do 100m jestli budu mít ráži .22 nebo .17 HMR ?(myslím to tak jestli se stejným typem zbraní ale v různých rážích při stejné kvalitě střelce je rozdíl v soustřelu na 100m-pokud to má tedy někdo odzkoušené) a pokud by bylo lepší .17HMR co zvolit CZ 453 Varmint nebo Marlin 917 VS ? (líbí se mi Remington 504 LS HB , ale cena u nás skoro 29.000 se mi zdá přemrštěná ....jak jsem koukal za louží se prodává průměrně za 650 dolarů)
a poslední otázky je to opravdu tak znát v přesnosti CZ 452-453 Varmint a Suhl 150 (taky bych rád věděl jaký průměr hlavně má Suhl 150 a jaký CZ 453 Varmint.........ten Remington má 0.90" tak bych to chtěl srovnat)
.....dík za odpověď v malorážkách se ještě tak neorientuji......
a poslední otázky je to opravdu tak znát v přesnosti CZ 452-453 Varmint a Suhl 150 (taky bych rád věděl jaký průměr hlavně má Suhl 150 a jaký CZ 453 Varmint.........ten Remington má 0.90" tak bych to chtěl srovnat)
.....dík za odpověď v malorážkách se ještě tak neorientuji......

NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
Dotaz
Taky by mě zajímalo jestli jsem správně pochopil výše uvedené příspěvky......že jestliže si koupím CZ 453 Varmint s napínáčkem tak nebudu připuštěn na soutěž ????? 

Re: Dotaz
Prumer 452 var. na ustí pred začátkem zavitu je 17,74mm.
V pravidlech MaO podle Harpa a Sidewindera o napínáčku neni ani slovo. Ale v soutěži MPu MC do 50m (mizivé cíle) je zakázán
Do jaké koliv soutěže te pustí pouze s 22LR
V pravidlech MaO podle Harpa a Sidewindera o napínáčku neni ani slovo. Ale v soutěži MPu MC do 50m (mizivé cíle) je zakázán

Do jaké koliv soutěže te pustí pouze s 22LR
-
- Odborník na zbraně
Doporučuji prostudovat Sidewinderovy stránky http://strelectvi.info/cz452/
kde jsou mj. veškeré informace o pravidlech soutěže. Současně tam jsou výsledkové tabulky z jednotlivých závodů, přičemž u jednotlivých střelců je uveden typ zbraně. Z toho lze vyčíst, které zbraně jsou pro danou disciplínu používané a kde jsou ve srovnání s jinými. Rovněž jsou tam předlohy terčů ke stažení, jsou tam i fotky ze závodů, kde je možno si prohlédnout různé zbraně v různých úpravách. Je to v současné době nejucelenější soubor informací o této rozvíjející se disciplíně.
Nutno říci, že se v loňském ročníku seriálu soutěží MaO, který se střílí podle pravidel, která jsme dali dohromady se Swdr. a nově i se Sportovcem, až na několik málo výjimek (snad jednu) neobjevil slabý střelec, prakticky všichni účastníci jsou na dost vysoké úrovni, proto si myslím, že tabulky výsledků jsou dost vypovídající o vhodnosti zbraní.
kde jsou mj. veškeré informace o pravidlech soutěže. Současně tam jsou výsledkové tabulky z jednotlivých závodů, přičemž u jednotlivých střelců je uveden typ zbraně. Z toho lze vyčíst, které zbraně jsou pro danou disciplínu používané a kde jsou ve srovnání s jinými. Rovněž jsou tam předlohy terčů ke stažení, jsou tam i fotky ze závodů, kde je možno si prohlédnout různé zbraně v různých úpravách. Je to v současné době nejucelenější soubor informací o této rozvíjející se disciplíně.
Nutno říci, že se v loňském ročníku seriálu soutěží MaO, který se střílí podle pravidel, která jsme dali dohromady se Swdr. a nově i se Sportovcem, až na několik málo výjimek (snad jednu) neobjevil slabý střelec, prakticky všichni účastníci jsou na dost vysoké úrovni, proto si myslím, že tabulky výsledků jsou dost vypovídající o vhodnosti zbraní.
MaO
Jo....jak vidím podle výsledků tak několikrát tam dobře zabodoval kolega M.Bukač takže se o MaO pobavím s ním .....(taky mě to mohlo napadnout dřív
)
.....akorát jsem u jednotlivých střelců nenašel napsané typy zbraní, je tam pouze datum ,jméno, příslušnost klubu, počet bodů a místo konání - zbraň ne

.....akorát jsem u jednotlivých střelců nenašel napsané typy zbraní, je tam pouze datum ,jméno, příslušnost klubu, počet bodů a místo konání - zbraň ne
MaO
Takže jestli jsem dobře pochopil nejlepší volba co do přesnosti (za málo peněz hodně muziky) bude Suhl 150-1 Standart .Jenom by mě zajímalo jak je to s tou rybinou na montáž někdo někde psal že je trošku nestandartní a je s ní trochu problém..... ?????
jinak díky za uvedené průměry zajímalo mě jak hodně "heavy" jsou ty hlavně...
jinak díky za uvedené průměry zajímalo mě jak hodně "heavy" jsou ty hlavně...

Spider. Mám 453 i Suhl 150 a přesnost je srovnatelná ale se Suhl se míň nadřeš. Má delší a hlavně těžší hlaven, pistolovou rukojeť, výbornou spoušť, stavitelnou aspoň botku. 453 je lehká s loveckou rukojetí, nestavitelnou botkou. Nicméně má skvělý napínáček, stavitelný plně stejně jako celá spoušť. Je to krásná malorážka, kterou mám rád a pan Klinský www.klinsky.cz se v brzké době chystá zařadit výrobu sportovních pažeb na tuto flintu. Baldo mrkni na ty stránky, sportovní pažby dělá už na 451 a ty mají tuším stejný, vnější tvar pouzdra včetně upínacích šroubů / mezi 452 a 453 - pozdro je rozdíl v umístění jednoho upínacího šroubu /