Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Art
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od Art » 14 pro 2009 17:07

nerozhodnost není známka nedospělosti ,ale spíše neznalosti . každej říká něco jiného . Vím co chci střílet a jde mi hlavně a jen o simulaci odstřelovače . Soutěže fakt ,né . Jsem si to sepsal ,ale když budu dávat na rady ,tak plus nebo mínus ke zbraním bude pokaždé jiné . ZKM 452 a 453 (lehké)
ZKM 456. 456-ka (Brno4) se dá sehnat za pár korun
ZKM 453 American nebo Varmint - jsou velmi přesné a mají podstatně lepší spoušť, než starší ZKM 452
Suhl 150 - jednoranka , plus je přesnost
tak jaké plus nebo mínus je u vás ? A jakou zbraň na simulaci odstřelovače

Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 14 pro 2009 17:19

CO je to simulace ostřelovače? Uplácáš si panáčky z plastelíny a budeš jim na 50 metrů ustřelovat hlavičky? Nebo budeš ležet 10 hodin na střelnici přikrytej hejkalem a budeš čekat, až se Ti v oblasti terčů objeví myš, abys ji odstřelil?
Art

Příspěvek od Art » 14 pro 2009 17:58

tak to je přesně ono . :lol:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 14 pro 2009 18:17

K jakéstakés simulaci odstřelovače ti v našich podmínkách zbývá ta větrovka, protože budeš řešit střelbu na různé vzdálenosti pod různými úhly střelby a v netradičních pozicích, což je asi tak 50% zábavy navíc, kterou si s malorážkou na střelnici neužiješ.
No ale zase to nekope a nedělá to rámus, takže ti zbývá ta VeO, na kterou si připrav tak 50k a víc.
Na druhou stranu rozumná vzduchovka s příslušenstvím tě přijde zhruba na stejné prachy, ale zastřílíš si 100x víc a nebudeš platit za střelnici.
Nejlevněji tě vyjde nějaká ta stará Suhlka, ZKM456 nebo nějaká ta CM2 (Sportovec má zrovna jednu v bazaru). Bude tě to stát pár korun (cca 15k), dokud nezačneš chtít vyhrávat, a pak jsi zase na té ceně jako výše, vítej v realitě.
Ležet v řadě na střelnici a pálit na povel na 50m do terče podle mě simulace odstřelovače není, při vší úctě ke klukům co střílí MaO. I když v dobré partě a se všelijakým tím zpestřením co se týká zátěže a netradičních terčů je to jistě dobrá zábava.
Co tady píšeš, tak skáčeš přes deset disciplín od Sa58 po CZ750, takže možnost ti poradit se limitně blíží nule.
Jestli se nechceš účastnit soutěží, tak si kup co chceš, protože bez možnosti srovnání budeš střílet na plechovky od piva, které občas trefíš čímkoliv, takže budeš spokojený jak ti to supr střílí a nebudeš nic řešit, takže je to vlastně dobrá volba. :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Art

Příspěvek od Art » 14 pro 2009 18:54

takže to znovu zvážím , jestli to bude to pravé a podle toho se rozhodnu . Nemohu do toho zatahovat můj se VeO.Díky za trpělivost
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 14 pro 2009 22:38

Jen na zaver:

Jsem presvedceny, ze delas ARTe chybu mimo jine v tom, ze chces oddelit "soutez" a "presnost" od "zabavy".

Ad soutez: Strilet si jen tak sam .. to Te bude bavit opravdu jen chvili .. potom budes chtit to, co jsi se naucil a natrenoval, nejak vyuzit - a to zde nejde legalne jinak, nez porovnanim se s kamarady na soutezi. A tam teprve zacina ta prava zabava .. vsak si vsimni, kolik srandy se uzije jeste pred samotnou soutezi .. toho rejpani, popichovani a hecovani .. kdybych si strilel jen sam s vetrovkou na zahrade, prisel bych o hoodne srandy!

Ad presnost: Myslis si snad, ze by byla nejaka zabava, strilet si soustrel 3cm na 50m? Jakmile jsem dal svuj prvni puskohled na prvni pusku .. okamzite mi bylo jasne, ze jestli mi to nebude strilet tam, kam namirim - tak je to uplne k nicemu! Kdyz se netrefim na stred terce svou vlastni vinou, tak to je jina .. ale obstrelovat desitku ze vsech stran jen kvuli tomu, ze to neumi vybaveni .. to muze cloveka bavit tak leda par dni .. a to mluvim o hodne trpelivem jedinci.

Takze si rozmysli, jestli das prednost trochu lepsi "simulaci odstrelovace", a nebo trochu lepsim vysledkum v soutezi .. a podle toho kup budto opakovacku (ZKM 453 + hromada uprav, hlavne pokud jde o pazbu) .. a nebo jednoranku (Suhl150) .. a budes spokojeny. Dalsi vyvoj ukaze az cas.
Niripe

Příspěvek od Niripe » 15 pro 2009 10:21

to ART:

Tvé nerozhodné přebíhání od naprosto odlišných zbraní určených ke zcela jiným účelům tě nikam nedovede. Odstřelovačku jako takovou tady snad ani nikdo neprovozuje ať už ve vzduchovkové, malorážné nebo velkorážné verzi a je docela dobře možné, že by to ani lidi nebavilo.

Já bych na tvém místě nekupoval zatím nic. Snažil bych se chodit mezi blízkou střeleckou komunitu a sledovat, co mě začne bavit. Pak bych si dal na hromádku peníze, které jsem schopen / ochoten vydat na prvotní investici a částku, kterou jsi schopen / ochoten pravidelně vydávat na střelby (náboje, cestování, vstupné na střelnice, startovné apod.) Z toho pak budeš vědět jaké vybvení si můžeš dovolit pořídit. Jak psal SWDR, sám si budeš postřelovat chvíli a pak i když třeba nebudeš soutěžit, budeš střílet více či méně s nějakou skupinkou a se svým vybavením se budeš chtít vyrovnat jejich výkonům.
andreapipo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andreapipo » 15 pro 2009 12:22

Arte, zdravím. Také jsem se nedávno rozhodoval pro malorážku. Chtěl jsem jí na kovové siluety, nejprve jsem sháněl nějakou starší 4xx, ale když v mém okolí nebyla dlouho žádná za rozumné peníze k mání, rozhodl jsem se pro Norinco JW15 plast. Zda jsem se rozhodl správně, to se teprve ukáže. Jenže na rozdíl od tebe, já jsem již "stařík nad hrobem" se silně omezeným příjmem, takže je to pro mě poslední zbraň. Ty máš ještě život před sebou a tak to zcela jistě nebude tvá jedinná a poslední zbraň. Jak už ti tu radili, záleží na tom, co od té zbraně chceš. Vyrozuměl jsem, že jsi čerstvým držitelem ZP. Jestli chceš zbraň pro zábavu a máš s kým tu zábavu provozovat, protože samotného tě to dlouho bavit nebude, tak si kup něco jako Norinco JW14 nebo JW21. No a až dojdeš do stádia, že to není úplně ono, tak mezitím zjistíš, co by tě bavilo dál a podle toho si koupíš buď další nebo jinou zbraň. Pokud už teď víš, co bys chtěl střílet, uposlechni rad, které ti zde dávají a vyber si zbraň podle toho.
CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
Harry

Příspěvek od Harry » 15 pro 2009 12:34

Ahoj lidi :wink: Jeden tady chvíli není a pak se nestačí divit :lol:

"VeO" - to je teda termín! Co takhle pro začátek nazývat skutečné odstřelovačky tak, jak se má a jak se jmenují, neboli OPu - "Odstřelovací Puška" :?:

Obdivuju s jakou trpělivostí tady diskutujete s ARTem, který předvádí "mentální akrobacii", že člověk žasne...
A jakou zbraň na simulaci odstřelovače?
No já bych začal tím - co si představuješ pod pojmem "simulace odstřelovače"? No a od toho bych se tak nějak odrazil... Někdo moudřejší už mi dávno říkal: definuj si velikost a povahu cíle, vzdálenost na kterou ho chceš zasáhnout a podmínky střelby - a podle toho si vyber zbraň! Jak moudré a pravdivé! Pak dává smysl i to, že skuteční odstřelovači používají vskutku rozmanité spektrum zbraní, od .22LR až po .50BMG. Pokud jde o takovou tu "klasickou odstřelovačku", kterou si každý představí s postavou "hustosnipera" - pak bych se asi poohlédnul po standardních služebních zbraních u AČR nebo PČR (nebo i v cizině) a tam se asi těžko setkáme s Dragunovem, nebo jednoranými speciály... U nás jde o SAKO, nebo AI.

A co se malorážek týká? Padlo to tu už tolikrát, že je mi to až trapné opakovat...
Na přesnou střelbu SUHLku, na "taktičtější" střelbu ZKM456 nebo CZ452 a nebo se vykašlat na kompromisy a jít do špičky Anschütz 1907 Rep. Ale hlavně slušnou optiku, munici a další důležité věci... Pokud chceš "simulovat práci odstřelovače", tak budeš potřebovat další hromady vybavení, které finančně budou několikanásobně převyšovat pořizovací cenu samotné zbraně...

______________________________________________________________________________________________________________________

Práce na A1907 HCS se chýlí ke konci, hurá hurá. Nemůžu se dočkat až půjdu na střelnici s váma, vypadá to že MaO se rozjela jako raketa a příští ročník by mohl být zajímavý :wink:
Art

Příspěvek od Art » 15 pro 2009 12:56

harry - tak žasni ,taky tady žasnu (každej říká něco jiného)
Bohužel jsem asi jedinej kdo začíná a nerozumí tomu a chce si nechat poradit . A to že nevím co chci střílet není pravda . Určitě nechci střílet závodně ( soboty a neděle moc volný nemám ).
takže to definuju - velikost a povaha cíle -( rukojmí )
vzdálenost ( -100 a více metrů )
podmínky -( nevím nikdy dopředu jaké bude počasí )
soustřel 3cm bude parádní .
Jinak díky za názory ( ikdyž je každej jinej ) malou představu jsem si udělal .teď už budu jenom hledat tu správnou zbraň .
Art

Příspěvek od Art » 15 pro 2009 12:58

[quote="Niripe"]to ART:

Já bych na tvém místě nekupoval zatím nic. Snažil bych se chodit mezi blízkou střeleckou komunitu a sledovat, co mě začne bavit.

tím ,že budu jen koukat zjistím co mě bude bavit ? :lol:
mkouba

Příspěvek od mkouba » 15 pro 2009 13:10

Harry: Nechces Arta nekdy vzit na nocni akci pres Vltavu? Mozna je to presne to, co hleda :lol:
Air Arms EV2 MK III
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 15 pro 2009 13:28

2 Art: Jestli ti někdo může poradit se simulací "práce odstřelovače", tak je to ze zdejší komunity právě Harry. Ten jedinný vážněji řeší i ostatní dovednosti odstřelovače, než jen přesnou střelbu.

Pokud hodláš střílet na 100m a dál, tak na kal. .22LR zapomen a budeš muset jít alespon do cal. .223Rem a to už jsi tady OT.
Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...
Niripe

Příspěvek od Niripe » 15 pro 2009 13:57

Art píše: tím ,že budu jen koukat zjistím co mě bude bavit ? :lol:
Ještě se mi nestalo, že by mě někdo nenechal vystřelit. Zatím každý majitel zbraně na střelnici byl "zpřízněná" duše a rád se pochlubil se svým kouskem a eventuelně poradil co a jak. Kluci co tady střílí MaO tě určitě nechají na závodě vystřelit a možná ti někdo půjčí pušku na celý závod. Co se třeba zeptat? Takže třeba v tomto případě by jsi měl ideální možnost bez jakékoliv investice do nákup to vyzkoušet. Nebo Hungry má možnost ti zapůjčit u nich na střelnici z jejich firemního arzenálu různé zbraně. Opět možnost vyzkoušet. Takže jde to. Taky existují předváděcí akce nebo střelecké kurzy, které probíhají s půjčenou zbraní.

to Harry: MaO, VeO, OPu, to máš úlně jedno. Stejně se pak třeba ve výsledku střílí něco jiného, než jaký to má název.
leos

Příspěvek od leos » 15 pro 2009 14:06

presne tak..pokud 100 a vice metru tak nemysli na malorazku..A za druhe..prace odstrelovace..ale jakeho?Je veliky rozdil mezi policejnim a vojenskym.Pises strelba "rukojmi"..takze asi policejni.Na to musis mit sakra dobrou zbran uz z vyroby.Protoze jestli je chces simulovat poradne,tak musis pouzivat pouze tovarni komponenty.A s nimi trenovat.Znamena to vest si denik a zapisovat kazdou ranu..studena,tepla,atd..A to neni nic co by cloveka moc bavilo.Dale pises soustrel 3cm..to je fajn..ale na jakou vzdalenost?Protoze treba na 50m je to katastrofa ktera by na 300m(18cm)znamenalo obrovske riziko prave pro rukojmi.Jestli je to ale 3cm na 300m pak ok.Ale na to potrebujes kvalitni zbran a kvalitni strelivo.A to neco stoji.
Odpovědět