Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
kateg. C
Přesně tak "C".......nákup bez nákupního povolení, ale se ZP 

NEVER RUN AWAY FROM SNIPER, YOU WILL ONLY DIE TIRED
výsledky 2. kola malorajdy v GC
výsledky druhého kola :
ZDENĚK 550 1
HUNGRY 451 2
GASTLY 428 3
KARLOS 309 4
MARA 242 5
BOBR 208 6
FOX 197 7
PaF 169 8
liga na www.truhlmark.cz/zbrane/MalorazkovaligaGC.xls
Nezbývá než pgratulovat vítězům a na příště pořádně potrénovat
výsledky druhého kola :
ZDENĚK 550 1
HUNGRY 451 2
GASTLY 428 3
KARLOS 309 4
MARA 242 5
BOBR 208 6
FOX 197 7
PaF 169 8
liga na www.truhlmark.cz/zbrane/MalorazkovaligaGC.xls
Nezbývá než pgratulovat vítězům a na příště pořádně potrénovat

-
- Odborník na zbraně
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím všechny příznivce MaO. Dlouho jsem čekal na to, až se trochu umoudří počasí a bude možné vyrazit na střelnici na trénink. Dnes k tomu konečně došlo, vyzbrojen radami
zkušenějších (mot, sportovec,aj.) nasadil jsem do boje s přesností náboje Lapua Master M.
Jelikož se považuji za začátečníka, výsledek 248 s 250 možných na BR terč mi byl sladkou odměnou. Stříleno v sedě za stolem 50m, Suhl 150, BSA 36x44.
zkušenějších (mot, sportovec,aj.) nasadil jsem do boje s přesností náboje Lapua Master M.
Jelikož se považuji za začátečníka, výsledek 248 s 250 možných na BR terč mi byl sladkou odměnou. Stříleno v sedě za stolem 50m, Suhl 150, BSA 36x44.
Téda, parádně nastřílený terč. Až zkusíš R50, výsledek bude cca stejný ale za míň námahy - tedy s větší jistotou, což na soutěži Tě potěší. Jen mne zaujal Tvuj puškohled, proč zrovna BR puškohled ? - na Mao se moc nehodí, trochu si myslím
. Také rád střílím na BR terče, jen jsem občas překvapený, že najednou nejdou rukojmí a pod. Chce to střídat terče ale to je každému asi jasný. Když tak koukám jak krásně stoupá střelecká úroveň střelců Mao, tak do budoucna by stálo za úvahu, přemýšlet o celorepublikové lize
. Myslím si, že tento rok 2009, bude hodně zlomový ..

Sportovec: puškohled BSA Platinum 36x44 jsem koupil se zbraní. Je to nižší střední třída,
zejména je to patrné na velmi špatně znatelném klikání. Ostrost a přenos světla puškohledu je velice závislá na dobrých světelných podmínkách, ale to je dáno velkým zvětšením. Za optimálních podmínek pro polohy v leže docela fajn koukání, ovšem na střelbu v polohách vyloučeno. Na ZKM 456 mám DELTU Titanium 4-16x42 nádherně jasný a ostrý obraz, ale postupem času jsem zjistil, že 6-24x je pro MaO lepší, takže na Suhlku pořídím 6-24x .
S tím terčem rukojmí máš naprostou pravdu, střílel jsem ho dneska před BR terčem a bylo to absolutní fiasko. Zásahy nebyly tak špatné ale kalibr odhalil doteky rukojmí a výsledek byl žalostný. Terč rukojmí je vynikající prověření psychiky střelce, kam až si střelec dovolí jít za maximálním bodovým ziskem. To nemá chybu.
Jinak pojem Malá odstřelovačka tady u nás na jihu Čech začíná být středem zájmu. Puškaři a prodejci zbraní hlásí nebývalý zájem o malorážky s těžkou hlavní a všechno co se jim válelo v trezorech je vyprodáno. Uvidíme kolik lidí přijde poměřit dovednost na závody MaO.
Máme vypsáno v kalendáři pro rok 2009 celkem šest závodů. Chceme se držet jednotných pravidel, ale pro první závod jsme udělali výjimku a střelbu v polohách jsme nahradili položkou z roku 2008 15 ran – obrazce. Je to z důvodu menší náročnosti závodu pro nové zájemce o MaO.
Termíny a propozice je možno sledovat zde: http://kvz-vltava.wz.cz/index.htm
zejména je to patrné na velmi špatně znatelném klikání. Ostrost a přenos světla puškohledu je velice závislá na dobrých světelných podmínkách, ale to je dáno velkým zvětšením. Za optimálních podmínek pro polohy v leže docela fajn koukání, ovšem na střelbu v polohách vyloučeno. Na ZKM 456 mám DELTU Titanium 4-16x42 nádherně jasný a ostrý obraz, ale postupem času jsem zjistil, že 6-24x je pro MaO lepší, takže na Suhlku pořídím 6-24x .
S tím terčem rukojmí máš naprostou pravdu, střílel jsem ho dneska před BR terčem a bylo to absolutní fiasko. Zásahy nebyly tak špatné ale kalibr odhalil doteky rukojmí a výsledek byl žalostný. Terč rukojmí je vynikající prověření psychiky střelce, kam až si střelec dovolí jít za maximálním bodovým ziskem. To nemá chybu.
Jinak pojem Malá odstřelovačka tady u nás na jihu Čech začíná být středem zájmu. Puškaři a prodejci zbraní hlásí nebývalý zájem o malorážky s těžkou hlavní a všechno co se jim válelo v trezorech je vyprodáno. Uvidíme kolik lidí přijde poměřit dovednost na závody MaO.
Máme vypsáno v kalendáři pro rok 2009 celkem šest závodů. Chceme se držet jednotných pravidel, ale pro první závod jsme udělali výjimku a střelbu v polohách jsme nahradili položkou z roku 2008 15 ran – obrazce. Je to z důvodu menší náročnosti závodu pro nové zájemce o MaO.
Termíny a propozice je možno sledovat zde: http://kvz-vltava.wz.cz/index.htm
-
- Odborník na zbraně
To PaF a Swdr.: Znovu a po několikáté opakuju, že kdyby se Suhl vyráběl s levým závěrem, nikdy bych si luxus v podobě Anschütz nepořídil - navíc byl za podmínek, kdy by bylo trestuhodné ho nevzít.
Jinak nestačím čučet, jak to střílí konkurenci. Já zatím s červenejma Gecama nejdu přes 98 na 10 ran vleže. Soustřel 12 až 14 mm a pak 2 maličko uletí. Utěšuju se, že je to střelivem...
Potěšení, že se na jihu MaO uchytila, je na mé straně. Třeba mi to někdy vyjde, jet si to střelit na Borek. Střelnice je tam skvělá.

Jinak nestačím čučet, jak to střílí konkurenci. Já zatím s červenejma Gecama nejdu přes 98 na 10 ran vleže. Soustřel 12 až 14 mm a pak 2 maličko uletí. Utěšuju se, že je to střelivem...

Potěšení, že se na jihu MaO uchytila, je na mé straně. Třeba mi to někdy vyjde, jet si to střelit na Borek. Střelnice je tam skvělá.
-
- Odborník na zbraně
Zase jedna flinta v nabídce - od pohledu docela slušně udělaná, jen by neškodila pohyblivá lícnice.
http://eshop.strelecky-portal.cz/bazar. ... 58&id=3927
http://eshop.strelecky-portal.cz/bazar. ... 58&id=3927
Díky tomu, že se organizátorům hradecko-pražské Mao podařilo sehnat sponzora / Zámek Dobříš / pro zmíněnou soutěž, tak je možné, že budeme schopni zaplatit vlastního rozhodčího. Byla by to nemalá úleva pro realizačni tým a přínosem by to bylo zcela jistě i pro objektivitu vyhodnocování soutěžních položek. Peníze takto nabyté
, nejsou nijak závratné ale každá koruna pro dobrou věc a projev vstřícnosti prostě potěší 

Naposledy upravil(a) sportovec dne 04 bře 2009 08:42, celkem upraveno 1 x.
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se podari zajistit rozhodciho, bude to jen a jen dobre.
Nemyslim si, ze by byla soutez jakkoli ovlivnena tim, ze ji rozhoduji organizatori a strelci v jedne osobe, ale urcite to bude prinos pro vsechny zucastnene, kdyz bude rozhodcim osoba nezavisla a nezucastnena. Pro strelce to nebude zadna velka zmena, ale pro nas organizatory to bude obrovske ulehceni!
No a kdyz tedy nebudeme muset v mezicasech hodnotit, pocitat a hlidat strelce .. tak ja klidne vezmu kameru a udelam nejaky zaznam, ktery pote setriham do kratkeho videa, jenz muze poslouzit k propagaci teto krasne discipliny.. to je myslim dost dobry napad!
Nemyslim si, ze by byla soutez jakkoli ovlivnena tim, ze ji rozhoduji organizatori a strelci v jedne osobe, ale urcite to bude prinos pro vsechny zucastnene, kdyz bude rozhodcim osoba nezavisla a nezucastnena. Pro strelce to nebude zadna velka zmena, ale pro nas organizatory to bude obrovske ulehceni!
No a kdyz tedy nebudeme muset v mezicasech hodnotit, pocitat a hlidat strelce .. tak ja klidne vezmu kameru a udelam nejaky zaznam, ktery pote setriham do kratkeho videa, jenz muze poslouzit k propagaci teto krasne discipliny.. to je myslim dost dobry napad!